Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva med Helsinki?

#1

Blondie sa for siden:

Mannen fyller 40 på forsommeren og jeg lurer på på investere i en tur for oss to som gave. Tid sammen har vi ikke for mye av. Tidligere har han fått tur til båtshow i London av meg, sommeren 07 fikk han tur til Krakow i anledning vårt 10-årsjubileum som kjærester. (vi møttes på en tur med de Hvite Busser til nettopp Krakow). Bryllupsreisen gikk til Island.

Nå funderer jeg på Helsinki. Vi har vært et døgn i Finland på en forsamtale om donasjons-forsøk, men fikk jo ikke sett mye da. Vi var den gang begge enige om at vi hadde lyst til å utforske mer av dette fremmede nabolandet.

Noen som har erfaringer å dele? Eventuelt forslag til andre reisemål? Vi er ikke av typen som liker å ligge på stranda, så Kreta utgår. :knegg:


#2

Inagh sa for siden:

Jeg har ikke vært mye i Helsinki, men det vesle jeg har sett av byen har vært veldig pent. Finland er et spennende land i seg selv. :jupp:

Ellers kan jeg på det varmeste anbefale Dublin, eller om dere vil ha litt mindre folk rund dere så er Belfast en spennede by å være i. Reiser dere litt lenger nord i Irland finner dere byen i mitt hjerte - Derry. :hjerter:


#3

Malus sa for siden:

Helsinki er fin by som anbefales! Var der med mannen + foreldrene mine for noen år siden. Masse koselige butikker (særlig design / interiør). Men det er ikke en billig by... Minst like dyrt som i Norge.


#4

livit sa for siden:

Helsinki er en fin by, anbefaler dere å ta en tur med Silja - Line sine båter fra Stockholm, da får dere noen timer i Helsinki. Flott tur, nesten cruise, kan absolutt måle seg med Kiel-cruise.

Ellers er jo Dublin skikkelig koselig også :jupp:


#5

Krem sa for siden:

Mamma og pappa var i Helsinki for et par år siden, og skrøt høylydt. Det hadde visst vært en fantastisk tur, og et sted de stortrivdes!!

Tur høres forresten ut som Den Perfekte Gaven. Jeg har tenkt å gi det til gubben til sommeren og, men snuser på Amsterdam. :ja:


#6

kalufs sa for siden:

Vi er i Hesinki noen gang per år siden jeg har slektinger der. Det er en fin by. Litt dyrt kanskje, som her i Norge, kan jeg tro.
Mye å se på, mye flott arkitektur og design.
Kan lett shoppe mye der ja! Og et fint torg, rett ved fargehavnen, med masse bær og grønnsaker. Jeg pleier å kjøpe havtornsaft der, som visstnok er veldig nyttig og full av c-vitamin.

Dersom dere ønsker å reise med båten fra Stockholm, så år jeg ofte tilbud og gratisreiser. Da kan dere jo kombinere det med en dag i Stockholm, som også er en fin by.



#8

Sundae sa for siden:

Hvis man liker finsk design er en tur til Helsinki absolutt å anbefale. Man kan kjøpe Iittala, Arabia eller Marimekko til en betydelig lavere pris enn i Norge, feks på Anttila. Eller Reima-klær til barna.;) Stockmann bør man få med seg, et gammelt varehus (siden 1862) i sentrum som har det meste. Saluhallen ligger ved havnen og der finnes alt mulig av mat og bakst...det dufter deilig og er verdt et besøk. :nikker:

Det finnes masse å se og oppleve. Jeg synes at Domkyrkan er veldig vakker og Uspenskijkatedralen også. Kiasma (museet for moderne kunst) ble jo nevnt i innlegget her over. Det finnes mange bra restauranter og koselige kaféer. Man kan også ta båten over til Sveaborg og ha picknick (eller i Kaisaniemi-parken). Eller gå på tivoli ((Linnanmäki) osv osv...bare se til å ha nok med tid!! :D


#9

Blondie sa for siden:

Ah, jeg kjenner jeg begynner å få lyst til å reise. Som sagt var vi i Tampere, men kun et døgn, og det var følgelig alt for liten tid. Om ikke dette blir gaven, så må vi nok dit uansett. Dublin står allerede på programmet sammen med venner. Til Helsinki må vi dra alene. :fnise:

Jeg lurer litt på om jeg skal gi han en seiltur med en stor båt i gave og heller foreslå kjærestetur til Helsinki til høsten. :hjerter:


#10

Hyacinth sa for siden:

Åh, Kreta er jo helt fantastisk! Jeg liker heller ikke å ligge på stranda. Men Kreta er først og fremst en fjell-øy! ;) Den har utrolig mye vakkert å by på!
Det var det jeg hadde å bidra med i denne tråden. :knegg: Jeg har aldri vært i Helsinki, dessverre.


#11

Blondie sa for siden:

Jeg burde kanskje vært mer spesifikk, Hyacinth, det er selve charter-opplegget som får meg til å tørne - ikke nødvendigvis reisemålet. Kreta var bare det første jeg kom på. :knegg: Vi fikk en tur til Tenerife for å lufte hodene våre etter begravelsen til EvigUnge og selv om vi koste oss og hadde det fint, så ville jeg nok aldri selv valgt å bruke penger på å reise på den måten. Øya var fin, klimaet vennlig og prisene lave - men jeg får litt angst når jeg får kjøpt VG på nærbutikken og Frp har lokallag i nærområdet. :fullavfordommer:


#12

Trixie sa for siden:

Send han på tur med Statsraad Lemkuhl eller Christian Radich. radich.no/


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg skjønte i grunnen det, altså. ;)


#14

Blondie sa for siden:

Ja, det var igrunn det jeg kom på i natt. Det må da være den perfekte gaven for en mann som lever og ånder for båter?



#16

Blondie sa for siden:

Skiblander, ja! Da kan jo familien hans overnatte i nærheten også. :jupp:


#17

Kaktus sa for siden:

Vi tar selvsagt i mot foreldrene og broren hans ja. :knegg:


#18

Blondie sa for siden:

Øyh! :snurt:
Uansett så tror jeg ikke du skjønner hva du tilbyr nå, altså. :humre:


#19

Pelle sa for siden:

Jeg har vært på flerdagers tur med Radich, og det var SUPERGØY!! Så hvis han digger båter må det jo være midt i blinken. Jeg reiste i mai med www.inspiratour.no

(Har vært i Helsinki også og det er verdt et besøk, det samme er Amsterdam)


#20

Blondie sa for siden:

Jeg har kontaktet Christian Radich nå, tur fra St.Hans fra Oslo til Kiel høres ut som den perfekte gaven. :hyper:


#21

Trixie sa for siden:

Jeg kjenner en som jobber på Radich, har har fått tilbud om å bli med, men det får bli en annen gang.
Dessuten er jeg ikke særlig sjøsterk...
Ser jo fantastisk ut da.
Og jeg vet de serverer god mat. ;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.