Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere bakeglade damer og menn

#1

Obelix sa for siden:

Eldste skal feire bursdag til fredag og som den lite bakeglade moren jeg er tenkte jeg å imponere litt.

Hun skal ha Sing-it ( Disney variant av Sing-star) bursdag.
Jeg tenkte kanskje jeg skulle lage microfonkake. Det kan vel ikke være så vanskelig.

Lager jeg sjokoladekake?
Hva pynter jeg den med?
Jeg har gått vill i jungelen av uttrykk som smørkrem, fondant, Cacas osv.

Så kan noen hjelpe meg?
Jeg trenger step-by-step forklaring. Gjerne med teskje.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville bare laget en svær sjokoladekake i langpanne (sånn stor langpanne som følger med ovnen) og skjært ut en mikrofon, og så pyntet den med sort og grå (eller kanskje rosa og lilla?) smørkrem i topper (med sprøytepose). Eller bare hatt på glasur i den fargen du vil. Det hadde vært veldig fint med sølvkuler også, skulle bare ønske de ikke var så jækla harde. Og så en lang lakrislisse til ledning nederst på mikrofonen.


#3

Obelix sa for siden:

Og da sier jeg: Smørkrem :blond:

Konditorfarge?


#4

Enhjørning sa for siden:

Famous last words. :knegg:

Jeg innbiller meg at du kan lage en langpannekake som du skjærer ut en mikrofon av, til å begynne med.
Tuttifrutti-strø som pynt på mic-hodet kanskje?
Og lakrissnor som ledningsstump i enden.



#6

Veronal sa for siden:

Jeg tror jeg ville forsøkt å farge kokos og hatt på toppen av mikrofonen. Hvis det fungerer så får du noe som smaker bedre enn smørkrem.


#7

Obelix sa for siden:

Altså: Jeg skal klare å skjære ut, men pynten er det værre med.
Jeg må ha oppskrift/fremgangsmåte på smørkrem eller hva man bruker.


#8

Obelix sa for siden:

Farge kokos kan jeg.


#9

Dixie Diner sa for siden:

Åja, hehe. Smørkremen til Cacas er grei, selv om jeg får spader av margarin:

50 gram myk margarin
50 gram mykt Flott matfett
300 gram siktet melis
1 1/2 ts siktet vaniljesukker
2-3 ss melk

På Jernia, Kreativ osv, selger de konditorfarger i alle slags farger. :)


#10

Obelix sa for siden:

Takk. Jeg grøsser mer av det Flotte matfettet.

Kan jeg evt. bruke denne smørkremen over hele kaka?
Og den oppskrifte, hvor mye kaka rekker den over?


#11

Veronal sa for siden:

Marshmallowfondant kan man kanskje også bruke? Går det an å bruke det til å presse ut stjerneformede dotter også - eller erstatter det egentlig bare marsipanlokk? :blånn:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg ville doblet den i tilfelle. Tror denne rekker til en vanlig, liten rund kake. Husker ikke helt. Men doble den for sikkerhets skyld. Du kan bruke den overalt ja.

Det blir kjempefint med MMF, men det smaker død og hoppetau. Så den må man pille av, derfor foretrekker jeg egentlig marsipan, selv om det er litt verre å jobbe med.


#13

Obelix sa for siden:

Også :blånn:

: outer meg selv som særdeles kakapyntende udugelig:


#14

Veronal sa for siden:

Død og hoppetau? Er det mulig? Den inneholder jo marshmallows? :Oppriktig skuffet:


#15

Dixie Diner sa for siden:

Obelix: Fibi har lagt ut noen MMF-tråder på forumet, bare søk på nicket hennes og marshmallows. :)


#16

Dixie Diner sa for siden:

Jepp, og det skulle man ikke tro. Det smaker herk! Jeg liker ren marshmallows.


#17

Obelix sa for siden:

Hvis det smaker død og hoppetau satser jeg heller på marsipan. Det kan jeg ihvertfall :stolt:


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det er kanskje lurere. :knegg: Noen liker jo skvipet da, spesielt barn, som jo kan spise sukker med skje! Og det SER veldig fint ut, kakene til Fibi er jo superlekre. Men jeg (og de fleste voksne) synes ikke det er spiselig.


#19

Hannah sa for siden:

Jeg syns MMF smaker bedre enn marsipan, men så liker jeg ikke marsipan da. :knegg: MMF er iallefall veldig greit å jobbe med. :ja:


#20

Obelix sa for siden:

Hadde jeg laget kaker som Fibi, hadde ingen fått lov til å spise de. Bare fått lov til å beundre de og kommet med uhemmet skryt.


#21

Jålebeinet sa for siden:

Obelix: om du stikker innom så har jeg både cacas-farger og kremtupper i forskjellige størrelser, om du trenger det.

Ser jeg deg på torsdag forresten?


#22

Obelix sa for siden:

Jeg har faktisk slike kremtupper i ymse størelser og varianter. Ubrukte.

Jeg satser på å komme på torsdag hvis møtet i bydelen ikke strekker ut.


#23

Acsa sa for siden:

Jeg lager Cacaskremen med meierismør og Flott matfett, jeg ser ingen grunn til å bruke margarin?

Også har jeg lært av Nenne å smelte både smør og fett på lav varme, og så ta det i mikseren og blande inn melis og melka, for da blir det helt klumpefritt og veldig fint å jobbe med. :)


#24

Obelix sa for siden:

Takk for tips.
Tror jeg går for marsipan på mic.håndtaket og smørkrem på selve micen.

:dette må bare bli bra:


#25

Dixie Diner sa for siden:

Åh så greit å vite! Da blir det meierismør her også. Jeg har ikke laget det så mange ganger og har ikke turt å eksperimentere med akkurat den biten. Takk!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.