Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger assistanse - Mims hellebrød

#1

mosol sa for siden:

Vanligvis kan jeg gjærbakst, så jeg fikk meg et skudd for baugen da jeg skulle bake Mims hellebrød til jul. Bildene taler vel egentlig for seg, men de ble altså aldri stekt inni og sank sammen som en punktert ballong i ovnen. De hevet seg fint på benken, da...

Nå har jeg kjøpt nye ingredienser og vil gjøre et nytt forsøk, men hva gikk galt første gangen?

  • Var deigen for løs? (Det var virkelig hellebrød.)
  • Var eltingen for dårlig? (Var på julebesøk hos svigers og hadde ikke kjøkkenmaskin.)
  • Feil firkornmel? (Ikke mulig å oppdrive Helios firkornmel på øya i vest, så jeg måtte bruke ferdig bakemel til firkornbrød. Har Helios i skapet nå.)
  • Dårlig karma?

Jeg smakte på skorpen og litt av det bløte brødet og skjønte at det definitivt er et bra brød. Jeg må bare få stekt det :hjelp:


#2

Interference sa for siden:

For mye væske var det første som slo meg.
Nå kjenner jeg ikke oppskriften da.


#3

Stikka sa for siden:

Hvor lenge stekte du det? Ser at det finnes flere varianter av Mims hellebrød. Tror hun har doblet steketiden fra første versjon.


#4

Storm sa for siden:

For lite elting er det i hvert fall ikke (tror jeg), jeg bare rører deigen sammen for hånd. Nå er det lenge siden jeg har laget det, men Stikka er inne på noe med steketiden - den er lang.


#5

Benzo sa for siden:

Jepp, lang steketid og brødene skal stå på benken over natten.


#6

Hasselnøtt sa for siden:

Mine så likedan ut den gangen jeg prøvde. :nemlig:
(Det skal sies at jeg måtte jukse med steketiden pga en akuttlegetime med øreverkende barn).


#7

Silence sa for siden:

Det eneste jeg kan hjelpe med, er at brødene ikke skal steike på 110 grader. :flau: Jeg hørte noen som leste feil på oppskrifta og det var ikke vellykket. :sparke:


#8

Veronal sa for siden:

Hvor lenge stekte du dem? Hellebrødene har så mye væske i deigen at steketiden er lang. Er det ikke 2 timer? :gruble: Jeg bruker av og til steketermometer. Brød og annen gjærbakst er ferdigstekt når kjernetemperaturen er 95 grader.


#9

mosol sa for siden:

Jeg brukte denne oppskriften. Steketiden står til 110 minutter, og jeg hadde dem nok inne i to timer. Det går jo an å prøve varianten med kaldt vann og heving over natten. Og kanskje litt mindre væske.

Veronal: når stikker du inn steketermometeret? Har du bakt disse brødene med hell?


#10

Veronal sa for siden:

Jeg har bakt brødene etter oppskriften du linker til og stekte dem ved 160 grader i 2 timer. Jeg har steketermometer i fra start - midt i brødet.


#11

mosol sa for siden:

Min deig var så løs at et steketermometer ville gått rett i bunnen av formen tror jeg. Eller kanskje det funker om jeg henger toppen over kanten av formen? Må teste. Hever du det over natten, eller bruker du varm væske?


#12

Veronal sa for siden:

Jeg bruker varm væske.


#13

Stikka sa for siden:

Hvis deigen er så løs, så er det for lite mel eller for mye væske om du vil. Den skal være så grøtete at den må spas ut av bollen.


#14

Candy Darling sa for siden:

180 grader i 1t 50 min er siste versjon, tror jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.