Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Matvarer uten E211 (natriumbenzoat)


#2

Tangerine sa for siden:

Abbonere.

Og: Stabburets Leverpostei har jeg hørt.


#3

Tallulah sa for siden:

Men har ikke den glutamat i stedet?

Ellers, godt initiativ til tråd!


#4

Maiden sa for siden:

Heinz ketchup, også den som ikke er økologisk. Kjøpte den i dag til ungene, orket ikke tanken på at de skulle spise av Idun ketchupen som vi alltid har brukt etter jeg leste om E211.


#5

Tangerine sa for siden:

Hvilken leverpostei er å anbefale?


#6

Tallulah sa for siden:

Vet ikke, jeg har ikke funnet en eneste uten minst ett kjipt stoff. Forresten, kanskje leverposteien til Grøstad Gris! Skal sende dem en mail og spørre.


#7

malena sa for siden:

Slakterns ovnsbakt postei er fri for natriumbensoat, men inneholder natriumnitritt.


#8

malena sa for siden:

Hvorfor har du lagt denne tråden i skravleforumet? :undrer:
Veldig kjekt å kunne søke seg fram til slike tråder.


#9

Tallulah sa for siden:

Kanskje en snill modde kan flytte den til mat og kosthold?


#10

Bille sa for siden:

:abonnerer:


#11

kiki sa for siden:

Jeg og abbonerer.


#12

jolie sa for siden:

Idun bodsennep inneholder ingen av de skumle E2**-ene. First Price leverpostei inneholder E250 (konserveringsmiddel), og det er vel ikke på lista?


#13

Bille sa for siden:

E621 (smaksforsterker) er jo søren meg også nesten umulig å unngå. :(


#14

Tallulah sa for siden:

E250 er natriumnitritt, og heller ikke så veldig supert tror jeg.


#15

Tangerine sa for siden:

Hva er minst skummelt av alt det skumle?


#16

Tallulah sa for siden:

:knegg: Jeg fant en artikkel når jeg googlet hvor en ernæringsfysiolog sier dette:

(jeg tar forbehold om at jeg ikke har bedrevet noe form for kildekritikk her altså)



#18

jolie sa for siden:

Aha. Men ok om man har et bra kosthold, ser det ut til. Fortsatt uten tanke på kildene altså.

Finnes det egentlig noen konserveringsmidler som er ok?


#19

Ibidelma sa for siden:

:abonnerer:
Hvis jeg får tid, så kan jeg oppsummere matvarene som kommer frem i tråden i løpet av uka.


#20

Tallulah sa for siden:

Ja, veldig fint om alle gjør litt for å finne matvarer, ikke bare abonnerer?


#21

Lisa sa for siden:

Nå har jeg gått gjennom det meste av hva som kan kalles pålegg i kjøleskapet og jeg kan, desverre, konstantere at natriumbenzoat finnes i så og si alt jeg hadde av kjøttpålegg .. og var det ikke E211 så er det glutamat som var i leverpostei og Kavli tubene.

Et unntak ser ut til å være Prim som er fritt for begge deler.

Dette får meg til å gå i tenkeboksen ... lillemor får kun prim som pålegg i helger, på ukedager går det i Haugpølse og leverpostei, dvs hun får i seg natriumbenzoat og glutamat nesten hver dag.
Æsj, overhode ikke komfortabel med den tanken ......


#22

Lisa sa for siden:

Snøfrisk er også helt "frisk" og all cheddar osten min uten noe som helst (vel og merke fra England men regner med samme med norsk cheddar)

  • men kanskje all ost som ikke er tubeost er uten E211?

#23

Tangerine sa for siden:

Det er synd at det meste av pålegget unger typisk liker er fullt av skummelt.

Min 2-åring liker heldigvis hvitost. Må kjøpes. Er det mye skummelt i kokt skinke? Jeg skal sjekke de skinkepakkene jeg kommer over.


#24

Tallulah sa for siden:

Leverposteien vi har nå er uten natriumbenzoat og glutamat!

Det eneste den inneholder er askorbinsyre som antioksidant. Den heter "den klassiske Dansk Leverpostei" og jeg fant den enten på Meny eller Ica. Litt stor, flat boks, med guloransj stripe bak "den klassiske".


#25

Maiden sa for siden:

Prior røkt filet kalkun og skinkeost har ikke dette i seg, men skinkeost hadde noe som het kaliumsorbat, er dette skummelt?

Dere som lager posepotetmos, toro sin har ikke natriumbenzoat i seg.


#26

Nenne sa for siden:

:yessir:

#27

Koma sa for siden:

Makrell i tomat på tube og Noras 100% syltetøy inneholder ikke natriumbenzoat (eller nitritt eller glutamat).


#28

Maiden sa for siden:

Coop sin saft er uten.


#29

Gaia sa for siden:

Mills Alltid Fersk Leverpostei inneholder ikke natriumbenzoat, det gjør heller ingen av de Makrell i tomatene jeg har i kjøleskapet (Stabburet), ingen av hvitostene heller. Det er heller ikke natriumbenzoat i Dansk Salami, Spekeskinke eller Provenceskinke. De inneholder derimot E250. Snupp spiser nesten bare ost på brødskiva, Mini spiser makrell i tomat og Alltid Fersk Leverpostei.

(Vi drikker vann og melk alle sammen, ferskpresset juice i helgene, så jeg tror ikke det er så mye E211 i kostholdet vårt.)


#30

Tallulah sa for siden:

I den leverposteien, er det glutamat i den?


#31

Gaia sa for siden:

Nei, ikke glutamat heller.


#32

Tallulah sa for siden:

Kult, da har vi et par å velge mellom.


#33

Gaia sa for siden:

Mini spiser bare denne leverpostein. Alt annet gir henne grøsninger. Jeg syns også det er Den Eneste Leverposteien Det Er Vits Å Bruke Penger På. (Så fremt jeg ikke får tak i sylfersk, varm leverpostei. :bortskjemt etter mange år i Danmark: )


#34

Tallulah sa for siden:

Eller hjemmelaget leverpostei...


#35

Hjertensfryd sa for siden:

Korleis er det med melk i denne leverposteien då ?


#36

Gaia sa for siden:

Den inneholder melk. Og jeg er for lat til å lage egen leverpostei.


#37

Hjertensfryd sa for siden:

Då er det ikkje noko som me kan ha i hus her.


#38

Luftslottet sa for siden:

Tine kremost naturell og kremost med ananas og mandarin.


#39

Tangerine sa for siden:

Hva med Jæder-sylte:

Svinekjøtt (64%), vann, svor, salt og krydder, konserveringsmiddel (natriumnitritt).

Jeg liker det ikke, men 2-åringen gjør.


#40

Koiane sa for siden:

Jeg slutter her og sletter derfor alle mine 21 innlegg ;)


#41

Tallulah sa for siden:

Men var det ikke så at den KRAV-kaviaren også hadde E211?


#42

Mei sa for siden:

Jeg liker denne tråden. Vi har byttet ut smøreostene med Snøfrisk, Tine sin naturell og den med ananas og mandarin (men sistnevnte inneholder også sukker, så den blir helgepålegg). Vi kjøper Tulip sin leverpostei på Rema, kjøper bare ferskpresset juice, baker brødet selv, skal etterhvert også begynne å lage det lille vi spiser av syltetøy selv, spiser en del egg, avocado, eple og grønnsaker på brødskiva, holder oss unna lightprodukter (som så godt som alltid er tilsatt kunstig søtning eller annen dritt) og akkurat nå leser jeg denne i håp om å bli enda mer bevisst og finne enda fler alternativer;


#43

Hjertensfryd sa for siden:

Den boka har mannen min. Den er litt skremmande :knegg:


#44

Koiane sa for siden:

Jeg slutter her og sletter derfor alle mine 21 innlegg ;)


#45

Mei sa for siden:

Ja egentlig, men jeg liker tanken på å ha kontroll over hva jeg får i meg. Javel, så stapper jeg kroppen min med allslags kunstige ulumskheter gjennom godteri i helgene, men da er det i allefall bevisst. Særlig viktig synes jeg det er at ungene spiser "ren" mat.


#46

Kanina sa for siden:

Økologisk betyr vel egentlig bare at råvarene er dyrket økologisk. Hvorvidt natriumbenzoat trenger å dyrkes, kan vel dermed diskuteres. Jeg irriterer meg over at Sunmaid kan kalle rosinene sine "økologiske", når de er pakket i så enormt mye unødvendig embalasje. Det er jo ikke særlig i pakt med naturen, mener jeg. Men det går altså bare på dyrkingen av råvarene.


#47

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen leste den vel for å få betre kontroll, men og i forbindelse med jobben sin.


#48

Mei sa for siden:

Hittil har jeg kommet over dette i boken min når det gjelder økologisk mat. Det står under avsnittet om fortykningsmidler;


#49

Bille sa for siden:

Stemmer det. :nemlig: Jeg har jo det svart på hvitt i en mail fra Abba Seafood, for jeg spurt jo nettopp om dette.


#50

Luftslottet sa for siden:

Enig, og det er årsaken til at det ikke lenger er mulig å stikke hodet i sanden her i gården. Selv vokste jeg visst opp med glutamat i alle måltider. :knegg:

I jakten på OK fiskeboller i dag, kan jeg melde at Fiskemannens ferske fiskeboller skal være trygge, men at ingen av de Kiwi hadde på boks (Bjellands, Lofoten (?) i grønn og gul boks, First Price) er det. Ditto for fiskekaker.

Tunfisk i vann er også OK, og Euroshoppers type lover at tunfisken er fanget på en måte som ikke skader delfiner.


#51

Mei sa for siden:

Jeg fant noen fiskekaker på Rema uten smaksforsterker i dag. Hvilket kupp! Også droppet jeg alt av kjøttpålegg, for jeg var ikke i stand til å finne noe uten ekle stoffer i seg. Jeg ha kjøttpålegg! Er de rullene man kjøper til jul og koker selv greie? Får man kjøpt slike ellers i året? Tenker da særlig på skinke.


#52

Tallulah sa for siden:

Mei: Jeg tror mye av det økologiske pålegget til Grøstad gris er OK. Jeg har sendt dem en mail og spurt, men ikke fått svar ennå. Jeg tror også fiskemannen har fiskekaker uten tilsetningstoffer, men er ikke sikker.


#53

Mei sa for siden:

Hold meg oppdatert! Vi lager gjerne selv altså. Har enda en selvsydd lammerull i frysen fra jula som må kokes, men slike blir litt for omstendelig sånn til hverdags.


#54

Hjertensfryd sa for siden:

Kor mykje fisk var det i dei fiskekakene då ?


#55

Mei sa for siden:

Åh, nå har jeg kastet emballasjen og fryst de ned i pakker Urt, men jeg er ganske sikker på at det var over 60%. Det var Reitangruppen sine fiskekaker, og de var av de dyrere typene. Måtte sjekke flere ganger, men det var ikke et eneste E-stoff i dem. Kan det stemme?


#56

Hjertensfryd sa for siden:

Ja og nei kjem det frå Dinochef. Det er ein del stoffer dei ikkje er nødt til å deklarere.

Eg må sjå om eg kan finna dei. Fiskekaker med fisk i, er ingen ulempe.


#57

Mei sa for siden:

Vi har desverre bært ut søpla også, men jeg kan ta bilde av emballasjen neste gang jeg er i butikken.


#58

Hjertensfryd sa for siden:

Var det Godehav produkter Mei ?


#59

Mei sa for siden:

Hva gjør jeg ikke for FP? Nå graver jeg i søpla også. :knegg:

Det er et Godehav-produkt ja, og slett ikke så dyrt som jeg erindret;


#60

Hasselnøtt sa for siden:

Er ikke tubeost også uten E211? (Men dog med glutamat ...)


#61

Mei sa for siden:

Mener det ikke sto noe annet mystisk enn dinatriumfosfat på smøreosten vår? Men det er kanskje heller ikke så bra?


#62

Tallulah sa for siden:

Lofoten fiskekaker var det! De er uten glutamat og E211. Og har 60 % fisk.


#63

Mei sa for siden:

Men om innholdsfortegnelsen stemmer på disse fra godehav så er jo vel like bra - og inneholder mer fisk?



#65

Tallulah sa for siden:

Ja, det kan godt hende. Tenkte bare det var greit med alternativer, sånn tilfelle man ikke finner det ene. :)


#66

Mei sa for siden:

Har sendt Rema en mail og spurt.


#67

Interference sa for siden:

Men er det oppgitt hvilket krydder som er i disse fiskekakene? Det kan jo være tilsetninger i krydder.


#68

Mei sa for siden:

Krydder og aromastoffer er vel å regne for "bedriftshemmeligheter" og trengs ikke å oppgis. Jeg er ikke sikker, men jeg antar at krydder er krydder og at dersom det er snakk om andre smakstilsetninger går det under aroma? Forøvrig er det spesifisert på Tine krydderosten min at krydderet er bestrålt. Hva nå enn det betyr.


#69

Interference sa for siden:

Åh det leste jeg om for ikke lenge siden, det var noe med [insert vanskelig ord] stråling for å drepe mikroorgansimer i krydderet eller noe slikt.
Det er jo glutamat i veldig mye krydder.



#71

Mei sa for siden:

Jaha? Hvilke tyder krydder da? Vanlige krydderglass? Krydderblandinger?


#72

Hjertensfryd sa for siden:

Mannen her seier at krydderblandinger er verst. Buljong og forskjellige krafter.


#73

Mei sa for siden:

Buljong er fy-fy ja. Da snakker vi jo imidlertid ikke om rent krydder men om "blandinger".



#75

Mei sa for siden:

Glutamat er jo et E-stoff og skal vel isåfall stå spesifisert?


#76

Interference sa for siden:

Jeg vet faktisk ikke hvordan reglene er på det når det gjelder krydder i mat. :vetikke:
Skulle jo tro det egentlig. Men dette er vanskelig.


#77

Hjertensfryd sa for siden:

Glutamat står ja, men i krydderblandinger kjem det ofte opp som nr 2 i rekkefølgen.


#78

Kanina sa for siden:

Det skal i alle fall stå om krydderet inneholder gluten eller andre ting folk kan være allergiske mot, så da er det vel også rimelig at det stå glutamat etc.


#79

malena sa for siden:

Gildes skinkestek i skiver er uten skumle stoffer (såfremt ikke hydrolisert vegetabilsk protein karakteriseres som skummelt. :vetikke:):

Gildes fleskepølse er også ren.


#80

Ibidelma sa for siden:

Det står krydder på pakningene, og i krydderblandinger er det nesten alltid glutamat så vidt jeg har forstått. Og i Godehavs fiskeboller er det E621 i


#81

Mei sa for siden:

Men som Kanina presiserte må det sannsynligvis merkes - fordi det utelukker en del allergikere. Jeg er ganske sikker på at glutamat er en smaksforsterker, ikke en del av krydderblandingen, og dermed må spesifiseres. Men jeg har sendt mail og spurt.


#82

Ibidelma sa for siden:

Ja, det kan være ja. Så flott at du har sendt mail :)
"FP gjør dagen tryggere" :D


#83

kokosbolle sa for siden:

Har handla i dag og kan melde om:
Tulip leverpostei (men inneholder konserveringsmiddel E200)
Euroshopper servelat (men inneholder konserveringsmiddel E250)


#84

Mei sa for siden:

Er ikke E250 like uheldig?


#85

kokosbolle sa for siden:

Står over her at med et variert kosthold er de ikke så redd for den.


#86

Ibidelma sa for siden:

toro lasagne har ikke konserveringsmidler. torosynder


#87

Tallulah sa for siden:

Så vidt jeg husker er det ikke glutamat eller konserveringsmidler i Madagaskargryta heller. Men god er den ikke.


#88

Maiden sa for siden:

Toma sin servelat.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.