Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man bruke nye drivere på en gammel maskin?

#1

Gaia sa for siden:

Jeg har fått ny laptop og moren min skal overta min gamle som ekstramaskin. Det enkleste hadde vært å formatere den gamle maskinen, men nå finner vi ingen av CDene som fugle med den gamle maskinen og jeg mistenker at de har forsvunnet i en av ryddesjauene vi hadde her i vinter. Vi har jo fått disketter med den nye maskinen og jeg lurer på om disse kan brukes på den gamle. Noen som vet? Den gamle, som er fra 2004, kjørte XP den nye kjører Vista.


#2

Agent Scully sa for siden:

Vista og XP er operativsystem. Vista krever mer av maskinen enn XP og en gammel PC vil nok måtte slite og bruke alle resursene til å få det til å gå rundt. (=mye krasj og venting) Jeg ville ha beholdt XP på den gamle. Og altså ikke formattert, men ryddet. Mauser har sikkert noen fine clean-up programmer man kan kjøre for å rydde opp i registeret.


#3

Gaia sa for siden:

Det var egentlig det jeg regnet med. :mumle: Jaja, da får jeg sette i gang med oppryddingen, da. :sukk: :venter på Mauser:


#4

mrc sa for siden:

Tvilsomt at en maskin fra 2004 er npe å kjøre Vista på i hvert fall.
Men drivermessig bør man som regel bare glemme å bruke det som fulgte med på CD-er o.l. fra når maskinen var ny. De fleste produsentene har oppdaterte drivere liggende på sine websider. I en del tilfeller kan man også hente drivere fra tredjepart - f.eks. hvis wlan-kortet er fra Intel kan man hente drivere til det hos Intel.

Men dere har altså installasjons-CD-en til Windows XP? I stedet for å drive å rydde etc. kan det kanskje etter så mange år være greit å bare "starte på nytt".


#5

Gaia sa for siden:

Nope, jeg har forlagt alt av CDer som kom med maskinen. Så nå har jeg brukt hele formiddagen på å rydde maskinen. Stas.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.