Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Effektiv måte å lære språk på?

#1

Grøten sa for siden:

Skal til Italia 3uker i sommer og vært på bokhandlen å kjøpt noen cdèr som liksom skal "lære meg språket" på ca 6uker!!
Da selvfølgelig det dem mener er det man trenger til ferie bruk!!
Jeg har hørt litt på den ene cden, men synes det virker håpløst å lære..og jeg lærer kanskje å si noe, men jeg kommer jo aldri til å forstå svaret!!:confused:

Noen tips?? :)


#2

Sitron sa for siden:

Bruke språket. Enkelt, men faktisk helt sant. Om du ikke har noen å snakke med, så snakk til deg selv. Kjøp deg en avis og les høyt til deg selv.


#3

Inagh sa for siden:

Kanskje se noen dvder med italiensk film og skru av tekstingen, slik at du får lyttet til språket?


#4

Guava sa for siden:

Å lære feriegloser ut i fra feriespråkopplegg synes jeg er vanskelig. Jeg foretrekker å ha en enkel grammatikk til det språket jeg vil lære og deretter ha en enkel tekst og lære gloser. Grammatikk, ordbok og enkle tekster er min beste løsning. Jeg starter gjerne med tallene og ukedagene og så baller det på seg.


#5

Retz sa for siden:

Som Sitron sier; bruk språket. Snakk med deg selv og imaginære italienere og lær deg en frase om at den du snakker med må snakke langsomt da du ikke er særlig god i italiensk. Mye lettere å forstå når de setter ned farta litt: Parla pui piano, per favore, (io) parla solo un poco italiano. Sikkert ikke riktig grammatikalsk, men det duger. Lei italienske filmer, les litt i noen nettaviser og se om du fatter sammenhengen. Velg den letteste utveien når du skal kjøpe billetter, kaffe, vin e.l. og bare si ordet pluss per favore. Ikke tenk på grammatikk, italienerne tilgir det meste innen radbrekking av det vakre språket deres. :knegg: Lytt til sanger, mange fraser å lære der. Har du anledning så meld deg på et kurs en gang, det er ikke særlig vanskelig å lære såpass at man kan kommunisere. En del grammatikalsk dilldall finnes det, men ikke stress. I første omgang er det greit å bare fokusere på å gjøre seg forstått og forstå (litt).


#6

Acsa sa for siden:

Begynnerkurs i italiensk på UiO foreslår disse:

Brambilla, Rosanna: Buongiorno I, tekstbok, arbeidsbok og fasit, 2000 . Aschehoug.
R. Tartaglione: Grammatica italiana, Alma Edizioni.

M. Ulleland: Italiensk grammatikk, Tano.
Dov'è Yukio - Il Signor Rigoni, Alma edizioni. (lettleste bøker).
Italiensk blå ordbok, 2002. Kunnnskapsforlaget.


#7

Grøten sa for siden:

Har en jobb å gjøre!:nikker:
Finne bøker, avis, ordbok og filmer!!
Tusen takk for tips!!:riktig:


#8

Benzo sa for siden:

Barnebøker. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.