Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tyskkurs - erfaring med Goethe-Instituttet sine? Nivåanslag?

#1

apan sa for siden:

Jeg er snart ferdig med PPU, og isteden for å tenke at jeg kanskje kunne ta noe jeg kunne ha nytte av i jobben, har jeg fått den sprø ideen å ta et tyskkurs til høsten. Jeg strandet med tysk etter 2. klasse på videregående, og angrer egentlig veldig. Det stod bare realfag i hodet på meg, og jeg fant aldri noen plass til tysken selv om jeg syntes det var verdens nest morsomste fag (kun slått av matte, som nærmest ikke kan slås :knegg: ). Jeg angrer skikkelig kjenner jeg. Hvorfor tok jeg ikke litt mer tysk?

Vel, det er kanskje ikke for sent. Hva tror dere, er det helt sprøtt med et tyskkurs? Nyttig er det vel ikke akkurat :rolleyes:.
Noen erfaring med Goethe-instituttet sine? Jeg har litt blandet erfaring med språkkurs hos Friundervisningen, mye gamle damer som forlot rommet i protest når ting gikk for fort og slikt, og kunne tenke meg noe annet. Jeg ser at man der kan ta eksamen og slikt også. Vet ikke hva jeg skal bruke det til men...

Så forsøkte jeg meg på en onlinetest og ble plassert i nivå B2.
www.goethe.de/ins/no/osl/lrn/stf/noindex.htm#B2
Noen med erfaring som tror at det kan stemme?
Jeg tok testen kun etter hodet og har ikke drevet med dette på nærmere 16 år; dog hadde jeg 6 i tysk den gangen. Men jeg husker veldig lite når jeg tenker etter, men kanskje det kommer?

Mange løse tanker og jeg setter pris på alle innspill.



#3

Travolta sa for siden:

Hva er PPU?

Tja, jeg synes det høres fornuftig ut å lære seg tysk - og særlig siden du virker lysten på det, noe som er et godt utgangspunkt.

Dessuten får man vel alltid bruk for et språk? Jeg snakker selv tysk, dessverre ikke like bra som jeg en gang kunne, men bedre enn gjennomsnittet. Jeg får stadig bruk for det i jobben, og tysk er ikke et språk altfor mange behersker - i alle fall ikke på jobben hos meg. Dermed faller all kontakt etc. som vi har med Tysland på meg, hvilket jeg lærer mye av. Mange tyskere snakker ikke særlig godt engelsk, så jeg opplever stadig å komme ett skritt eller to lenger ved å snakke språket.

Goethe-instituttet har vel forøvrig godt rykte, har det ikke?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.