Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Yoghurt

#1

Ibidelma sa for siden:

jeg har en stor yoghurt naturell som går ut på dato..forslag til hva jeg kan bruke den til? (ikke smoothie).
Mannen som kjøpte den uten formål :cool: Tenkte vel at jeg skulle prøve meg på indiske oppskrifter tenker jeg:nemlig:


#2

Kaktus sa for siden:

Kylling Makhani (6 porsjoner)

750 gr kyllingfilet i terninger
3 ss olje

Marinade
1-4 store chilier uten stilk og frø
2-4 hvitlkøsfedd
1-2 ts spisskummen
1 ts garam masala
1/2 ts salt
2 ss friske korianderblader (dette pleier jeg å droppe, har ikke funnet det i butikken her)
4 ss sitronsaft
1,5 dl yoghurt naturell

Putter krydderne og chilien i stavmikseren, tilsetter så yoghurt og sitron og kjører til til det er glatt. Marinaden og kyllingbitene puttes i en glassbolle, legger på plast og marineres i kjøleskap i ca 3 timer, rør litt innimellom.

Tomatsaus
1 boks tomatpure (140 gr)
50 gr smør
1,5 dl fløte
evt litt salt

Smelt smør i en kjele og la tomatpuren frese oppi smøret i ti minutter under omrøring. Spe med kremfløte og kok opp.

Ta opp kyllingbitene av marinaden, ta vare på resten av marinaden. Stekes på middels varme til kyllingen er gjennomstekt på alle sider. Tilsett resten av marinaden og la koke til kyllingen er kokt litt.

Demp varmen, hell over tomatsausen og la trekke i fem minutter.

SUPERDIGG!

Serveres med naanbrød, ris og litt enkel salat!


#3

Tertit sa for siden:

Jeg bruker den som saus på wokretter, ovnsstekte grønnsaker, ovnsstekte poteter m.m. Faktisk veldig godt. :)


#4

Ibidelma sa for siden:

på ovnsstekte poteter? som kald saus da, eller har du yoghurten sammen med potetene i ovnen?


#5

Niobe sa for siden:

Her blander vi yogurt naturell med rørte jordbær og gir det til poden. :knegg: Sånn for å gjøre det enkelt.


#6

Tallulah sa for siden:

De indiske rettene over, også serverer du mango lassi til!

3 1/2 dl yoghurt
2 dl kaldt vann
3-4 ss brunt sukker
1 godt moden knust mango
Isbiter

Svooosj! i blenderen.



#8

Slettet bruker sa for siden:

Stek noen epler i ovnen. (Pensle dem med smør først)
Sil av youghurten og ha i sukker og kanel når den er litt tykkere og bruk som saus over de varme eplene.


#9

Tertit sa for siden:

Som kald saus ja :nikker:


#10

Ibidelma sa for siden:

Det måtte bare komme kakeoppskrifter fra deg :knegg:
Jeg er ikke flink å lage kake, men skal prøve en kake med yoghurt i :D


#11

Ibidelma sa for siden:

å herregud Iset...nå ble jeg jo helt hekta på den kakesiden
bountykake
after eight kake
:sparke:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Selvfølgelig. :knegg:

Ja, jeg tror jeg har bakt 500 kaker fra den siden der. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.