jeg har en stor yoghurt naturell som går ut på dato..forslag til hva jeg kan bruke den til? (ikke smoothie).
Mannen som kjøpte den uten formål :cool: Tenkte vel at jeg skulle prøve meg på indiske oppskrifter tenker jeg:nemlig:
Marinade
1-4 store chilier uten stilk og frø
2-4 hvitlkøsfedd
1-2 ts spisskummen
1 ts garam masala
1/2 ts salt
2 ss friske korianderblader (dette pleier jeg å droppe, har ikke funnet det i butikken her)
4 ss sitronsaft
1,5 dl yoghurt naturell
Putter krydderne og chilien i stavmikseren, tilsetter så yoghurt og sitron og kjører til til det er glatt. Marinaden og kyllingbitene puttes i en glassbolle, legger på plast og marineres i kjøleskap i ca 3 timer, rør litt innimellom.
Tomatsaus
1 boks tomatpure (140 gr)
50 gr smør
1,5 dl fløte
evt litt salt
Smelt smør i en kjele og la tomatpuren frese oppi smøret i ti minutter under omrøring. Spe med kremfløte og kok opp.
Ta opp kyllingbitene av marinaden, ta vare på resten av marinaden. Stekes på middels varme til kyllingen er gjennomstekt på alle sider. Tilsett resten av marinaden og la koke til kyllingen er kokt litt.
Demp varmen, hell over tomatsausen og la trekke i fem minutter.
Stek noen epler i ovnen. (Pensle dem med smør først)
Sil av youghurten og ha i sukker og kanel når den er litt tykkere og bruk som saus over de varme eplene.