Barna liker godt pitabrød med diverse fyll. På "min" butikk har de tre forskjellige typer pitabrød, alle lyse og ingen spesielt gode.
Jeg skulle gjerne bakt dem selv og da brukt grovere mel.
Er det noen som har oppskrift på pita brød ? Helt ok om den er basert på hvetemel for det kan jeg endre på selv.
Jeg har denne som finnes i en bakebok jeg har - ikke veldig grove, men du kan jo kanskje justere litt selv:
(Har ikke prøvd den selv, så jeg kan ikke garantere at oppskriften er bra ...)
8-10 stk
Ovnstemp 275 grader
25 g gjær
3 dl vann
1 ts salt
1 dl rugmel
6 dl hvetemel
Smuldre gjæren i bakebollen. Rør ut gjæren i væsken (37 grader). Tilsett saltet, rugmelet og hvetemelet. Elt deigen til den er blank og smidig.
Ta deigen på melet bakebord. Del den i like store emner. Trill glatte boller og la den heve under klede i ca 20 min.
Kjevle bollene til runde kaker ca 15 cm i diamater. La dem heve videre i 30 min. Snu de, og legge dem på plate med bakepapir.
Steking: Stek pitabrødene midt i ovnen ved 275 grader i 6-8 min. Avkjøl dem på rist under klede.
Bør spises nystekte. Kan fryses.
Jeg brukte 4dl hvetemel og 3 dl sammalt. Hadde i en klype sukker og litt olje. Deigen var supergod å jobbe med.
Kluet er nok dette med utbaking rett før steking. I sues oppskrift skulle de snus rett før steking. Det var litt vanskelig å få til for de hang litt fast.
I allefall ble de gode og passe grove. Super enkelt å lage. Resten er frosst ned. Jeg kommer ikke til å kjøpe pita mer.