Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Rekkehus vs. kjedet enebolig

#1

Bomull sa for siden:

Muligens tidenes mest idiotiske spørsmål; men i det vi er på husjakt tråler vi nettet mens vi klargjør eget for salg.

Vi har i dag et rekkehus og er på jakt etter større enebolig. Men det som treffer meg når jeg ser på finn.no er at mye omtales som enebolig i kjede - og ofte er dette hus som ligger like sammenklistra som rekkehuset vi har i dag (og helt uaktuelt, vi vil ikke ha folk vegg i vegg, men det kommer jo opp når man søker etter enebolig) ...så hva er egentlig forskjellen på rekkehus og kjedet enebolig; pr. definisjon??


#2

Lykken sa for siden:

Etter min mening er det ikke stor forskjell, men det ligger ofte i at det er en garasje/carport i mellom rekkene, istedenfor vegg i vegg.
Det er jo bygd veldig mye av dette i forbindelse med større utbyggingsprosjekter, og reklameres da som eneboliger.


#3

Veronal sa for siden:

Kjedet rekkehus har gjerne en carport eller bod mellom enhetene.


#4

Skytte sa for siden:

:nikker:

Fra Forbrukerportalens sider:


#5

Bomull sa for siden:

Takk! Jeg har bitt meg merke i at mange har garasje/carport i mellom, men det er mange som ikke har det også - ergo er det vel bare øyet som ser da og hva man velger å kalle det, sånn til syvende og sist!

Dette er betegnet som enebolig i kjede i annonsen som til sist gjorde at jeg stilte spørsmålet her, men jeg personlig ser ikke noen forskjell fra dette til rekkehuset vi har:


#6

Kanina sa for siden:

Det der ser ut som rekkehus, ja. Man kan ikke alltid stole på boligannonser. "Fjordgløtt" kan fort bety at man kan skimte fjorden hvis man lener seg ut av loftsvinduet. :knegg:


#7

Bomull sa for siden:

Så sant, så sant, Kanina - man må følge med og passe på; det er ikke alt som er på stell alltid nei. ...men jeg ble nå nysgjerrig uansett hva rekkehus/kjedet enebolig gjelder; for jeg synes liksom ikke noe som deler vegg med annen bolig kan defineres som enebolig. Når det er en garasje ol. i mellom blir det noe annet :)


#8

Katta sa for siden:

Det er mange rekkehus som blir omtalt som enebolig i kjede i annonsene. På samme måte som kjente og populære områder i byer strekker seg langt utenfor sine grenser... moralen er vel at man må se selv og ikke stole for mye på annonser.


#9

Bomull sa for siden:

Absolutt, men det var uansett definisjonen av det jeg var ute etter av ren nysgjerrighet, så jeg vet det for mitt eget vedkommende :)


#10

Skytte sa for siden:

Ja, mye rart i boligannonser om dagen.


#11

Karamell sa for siden:

Vi bor i kjedet enebolig og her er det bod og carport i mellom.


#12

Obelix sa for siden:

Enebolig i kjede høres mye "bedre" ut enn rekkehus. Da er det gjerne som skrevet over her carport i mellom.
For meg blir det i praksis nesten det samme. Man bor jo like tett på hverandre.


#13

gajamor sa for siden:

Jeg tror også det er noe med hva slags vegger det er mellom husene. Kjedete eneboliger har dobbel yttervegg eller no, slik at det skal være mindre lydt.

Jeg syns hele begrepet er tullete.


#14

Travolta sa for siden:

Jeg tror utrolig mange salgsannonser pynter på sannheten. Like så med stedsgrenser. Grünerløkka i Oslo strekker vel seg snart fra slottet og opp til Sinsen. :D Og på Nordstrand har man den berømte og fornemme Solveien, hvorav hus i nærheten som selges frontes som "sidevei til Solveien" eller "ikke langt unna Solveien" etc. ;)


#15

Inka sa for siden:

For at det skal kunne defineres som enebolig i kjede, skal husene ha fire egne vegger som kan sitte fast i et bygg mellom husene.


#16

Bomull sa for siden:

Tydelig at ikke alt som annonseres/kalles for kjedet enebolig faktisk ER det! Jaja, jeg har nå i allefall fått stilnet nysgjerrigheten min; og kjedet enebolig er ikke noe mer aktuelt for oss nå enn det var i går ;)


#17

Krem sa for siden:

Svigers bor i kjedet enebolig, men vegg i vegg med nabo. Altså hverken carport eller bod. Definisjonen der er at det er dobbelt vegg mellom de og naboen, altså kjedet enebolig.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.