Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger rørleggerhjelp!

#1

m^2 sa for siden:

Når det kommer brunt kaldt vann ut i badekaret i stedet for reint, varmt vann. Da koster det penger, sant? :blånn:

Jeg regner med at jeg må kalle inn en rørlegger og få skiftet varmtvannsberederen? (den jeg har nå er byttet ca. 1990).

Hvor mye kan såntno koste...? :sparke:


#2

gullet sa for siden:

Rørleggeren har tatt seg en skitur, men skal høre når han kommer inn,
Det er sånn ca 20 års levetid på en varmtvannstank, så det er vel ikke unaturlig at det skjer noe med den. Det høres ut som om noe har rustet i stykker.


#3

Irma sa for siden:

Husrørleggeren sier at berederen sannsynligvis har gått i stykker. Enten har sikringen gått (sjekk sikringen i sikringsskapet) eller så kan det være en overhetningssikring på selve berederen som sitter under et elektrisk deksel som har gått. Den spretter gjerne ut som en sikkerhet hvis man har brukt veldig varmt vann, slik at berederen ikke skal koke. Denne finner du under et lite lokk på berederen, men steng gjerne av strømmen (eller vær veldig forsiktig pga at ledninger ligger åpent) før du ser etter denne. Denne runde knappen, trykk på denne. Hvis den har slått ut så klikker det når du trykker.

Hvis dette ikke hjelper så har enten termostaten eller kolben røket. Hvis den er over 15-20 år gammel så spørs det om det lønner seg å reparere. Det er billigere å reparere, men man risikerer jo at noe ryker senere igjen. Hvis kolben eller termostaten har røket så blir det fort en tusenlapp i deler + mva og en time eller to i tillegg. Dersom hele berederen har røket vil det variere i pris etter hva slags bereder du ønsker deg.

Det brune vannet stusser han litt over.


#4

Tjorven sa for siden:

Du kan jo spørre Amor om prisen på rørleggere som fikser varmtvannsberedere. :fnise: Hennes erfaring var vel at det kunne bli like dyrt å reparere som å bytte hele.


#5

gullet sa for siden:

Far stusser også litt over det brune vannet. Det blir ikke nødvendigvis brunt vann selv om varmtvannstanken er røket.
Dersom det er gamle galvaniserte rør i huset kan det være derfor vannet blir brunt.

Han sier forresten av varmtvannstanken vår er fra 1982. :eek: Men det er en
CTC-tank, ikke Ozo.


#6

m^2 sa for siden:

Hm... jeg fant ut at sikringen hadde gått av en eller annen grunn, men det forklarer jo ikke nødvendigvis grumset.
Det er fristende å bare skifte hele greia da, slippe å bekymre seg :gruble:


#7

Irma sa for siden:

Hvis grumset forsvinner tror jeg ikke jeg hadde giddet å skifte. Det kan jo være at dritten i bunnen av varmtvannsdelen har virvlet opp i forbindelse med at den har blitt nedkjølt, eller at det er arbeid på hovedvannledningen eller noe sånt?

(Nå kommer mannen min her og sier at han ikke hadde skiftet berederen når det bare var sikringen.)


#8

Irma sa for siden:

Han spekulerer litt vider here. Hvis det er en lekkasje der hvor strømelementet er skrudd inn, så kan det bli en jordfeil. Men hvis du har et nyere anlegg skal jordfeilbryteren slå ut og hele huset bli mørkt?


#9

m^2 sa for siden:

jeg har elektriker inn i begynnelsen av mars for å gå gjennom det elektriske (derfor er det VELDIG fint å slippe å bytte berederen også nå, sånn rent økonomisk), men har jordfeilbryter og den har ikke slått ut :vetikke:


#10

Irma sa for siden:

Ok. En liten lekkasje kan være litt vanskelig å se i varmtvannsberederen, forståelig nok - det er varmt der. Men har det vært lekkasje kan man kanskje kunne se det som irr/rust rundt elementet. (Den rundingen hvor det går tre ledninger inn på, helt nederst.) At du har en jordfeilbryter som ikke har slått ut er jo beroligende da.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.