Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge kan maten stå i kjøleskapet?

#1

Stikka sa for siden:

Ja rester etter middag tenker jeg på. Hvor lenge kan de stå før dere spiser dem? Er det forskjellige regler for forskjellig type mat eller har alle 1 eller 2 dagersregel?


#2

Fluke sa for siden:

Jeg har hatt matforgiftning en gang og vil ikke ha det igjen, så her spises det dagen etter, ellers går det i søpla.


#3

gurgle sa for siden:

Vi spiser heller ikke noe som har stått mer enn en dag. Men som regel så setter vi rester i kjøleskapet, og så kaster vi det 3-4 dager senere. Har blitt flinkere nå til å kaste det med en gang heller...


#4

Majsa sa for siden:

Aldri mer enn en dag. Men her ender det som regel med at det blir stående i 3 dager og blir kastet.

Og der så jeg at jeg svarte ganske nøyaktig det samme som gurgle. Vi har forresten også begynt å innse at det som ikke blir spist opp med en gang, sannsynligvis aldri blir spist.

Du och jag, gurgle. :dulte:


#5

Mei sa for siden:

En dag. Kan hende mannen spiser det etter to dager :knegg: Som regel kaster vi det etter tre.


#6

Stikka sa for siden:

Fant denne artikkelen om samme sak. 1-2 uker sier de her. Jeg har også hatt 1 dagsregel, men har begynt å utvide til 2. Veldig kjekt å lage ekstra når man først lager å bruke til lunsj/middag dagen etter eller dagen etter der. Men så ble jeg litt usikker på om det er greit med 2 dager.


#7

Agent Scully sa for siden:

IIK, jeg har mat som er fra tirsdag jeg hadde tenkt å spise idag. Hvis dere ikke hører fra meg får dere ringe ambulanse.

Og en annen ting: Lillegutt tok 1 bit av den deilige maten jeg hadde laget til ham. Så jeg skuflet den inn i kjøleskapet og tenker å gi den til ham i ettermiddag. Kommer jeg til å brenne i helvete av det?


#8

Magica sa for siden:

Jeg har spist middagsrester som er to dager gamle, og sikkert tre dager (en sjelden gang) også.

Om du brenner i helvete er uvisst, men ungen din får nok ingen varige mén av den maten. :)


#9

Lykketrollet sa for siden:

Her pleier det aldri stå mer enn en dag. Ellers legger vi det i frysen.

Når vi lager raspeballer står det gjerne i 2 dager, for da lager vi så masse, og kan gå å småspise gjerne mange ganger om dagen i de 2 dagene :nam:


#10

Honda sa for siden:

her får vi aldri rester som klarer å bi et par timer gammel ... Har en mann med super matinntak og superorbrenning :( hihi

Dessuten er jeg flink å lage sånn at det ikke blir så mye rester:)


#11

Jessica sa for siden:

Jeg har tre dager som frist før at mat må spises også ser jeg det
an litt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.