Har noen spist alligatorkjøtt og kan beskrive hva det smaker? Vi vurderer å spise på www.neworleans.no/page/20941/ (jeg klarer ikke legge inn sånn fancy link med kun et ord :sparke:), og der serverer de
[CENTER]Atchafalaya Basins ”Gator” Marinert alligatorfilet Serveres med potetpuré og sautérte grønnsaker
Marinated alligator fillet served with mashed potato and sautéed vegetables[/CENTER]
[LEFT]
Sambo har lyst å prøve, men når det koster 325 kr blir jeg litt skeptisk i tilfelle han ikke liker det :nemlig:[/LEFT]
Det er som en blanding av kylling og hvit fisk.
Fiskekonsistens som er fast med en noe spesiell smak.
Det er ikke dårlig helt ok på smak uten å nå de helt store gastronomiske opplevelsene. Jeg vet ikke om jeg kan anbefalle det som eneste rett hvis du er usikker, jeg smakte det som 1 av 3 kjøtt sorter.
Men som kuriositet å ha smakt det er det veldig kurant, det kommer veldig an på om samboeren din er kresen eller altetende.
Jeg har spist krokodille, vet ikke om det blir det samme? Må vel ellers si meg enig med kokken over når det gjelder smak. Jeg synes ikke det var en stor opplevelse og kommer ikke til å spise deg igjen.
Vi spiste på New Orleans før jul, og maten var veldig god! Dog tok visst ikke julebord-ansvarlig på jobb sjansen på å bestille alligator til oss da :knegg:
Nei seriøst nå, god struts er bedre en kenguru, halvgod struts (som er vanligst i norge) blir noe smakløst sammenlignet med kenguru som smaker ganske godt.
Av hva som er nevnt her ville jeg valgt kenguru.
(Jeg kan være litt innhabil har jobbet endel med struts og det blir man fort lei).
Ja, hest er veldig godt og alt for vanskelig å få tak i desverre.
Det med hest var bare fullstendig avsporing,
men jeg ville valgt hest av alt som er nevnt i tråden så langt.
Men der har de muligens VERDENS BESTE kyllingsalat? Jeg har i hvertfall aldri smakt noe i nærheten av denne. Den er rett og slett himmelsk synes jeg
[CENTER]French Quarter Fried Chicken Salad Fritert kyllingfilet på blandet salat med vårløksdressing Serveres med hvitløksjy
Deep fried chicken salad served with garlic gravy 165[/CENTER]
Jeg har også spist der før, veldig god mat :nemlig: Jeg prøvde t-ben steak den gang, med en nydelig pepperrotkrem, men det står ikke på menyen nå ser det ut som.
Siden Anne C snakket om krokodille og ikke aligator så er vel det uansett godt nytt for aligatoren, her er det bare til å holde tungen rett i munnen og lese alt før man uttaler seg.
(krokodille og aligator er to forskjellige dyr som hund og katt).
Jeg tror ikke jeg har spist alligator. Jeg smakte et eller annet "rart" på Matfestivalen i Stavanger en gang, kan det ha vært emu? Men det er jo ikke akkurat alligator.
Alligatorkjøtt er kjedelig og tamt. Kenguru også. Struts kan være nydelig. Jeg synes eksotisk mat er spennende, men spiser det fortrtinnsvis når jeg er ute og reiser. Kenguru spiser man i Australia. Ikke i Oslo.
Alligator er godt, vel og merke når den er tilberedt på skikkelig vis. Den eneste gangen jeg har fått servert alligator jeg kan anbefale noen er i New Orleans, på en herlig restaurant med ordentlig mat fra disktriktet. Skikklig country cooking from the swamp lands. De de serverer på restauranter her til lands er lite smakfullt desverre, for alligator er godt det.
Jeg må dulte litt på Skvetten er. Men New Orleans i Oslo er (var i allefall) en restaurant som serverer god cajunmat - og som med all cajuncooking, så spiller krydderet en stor rolle. Jeg regner med at alligatoren deres er grei.
Synes det har kommet mange treffende beskrivelser allerede. Det er veldig nøytral smak på kjøttet synes jeg, men god konsistens og det smaker også godt - hvis mannen din liker typ kylling, så spiser han helt sikkert alligator også ;)
Har spist det én gang, og hadde en kjempepositiv opplevelse rundt det måltidet. Men jeg spiste det også i Sør-Afrika, der det er nokså vanlig og de vel også vet å tilberede det slik det skal.
Kan ikke sammenlignes med ekte vare desverre, kanskje atmosfæren og kunnskapen til en skikkelig "Mama" har noe å si for resultatet. Min opplevelse av restauranten New Orleans var en heller skuffende en. Det samme har det i grunnen vært ellers rundt om i landet når jeg har hatt lyst på noe av det jeg savner mest.
Jeg har vært i New Orleans flere ganger, og har bodd i nærheten, så jeg vet hva jeg snakker om. Men har ikke vært på restauranten i Oslo etter at de flyttet. Jeg tror jeg var der sist for 10 år siden, så jeg kan egentlig ikke uttale meg om den. :knegg:
Den er grei, men ikke noe mer. Mannen min spiste den retten i sommer, men var skuffet. Jeg smakte også på det, og syntes ikke det var mer enn sånn passe.
Som jeg skulle sagt det selv, råvarene er selvsagt noe av det viktigste for å lage god mat.
Og ferske råvarer med minimal transport holder en helt annen kvalitet og får et annet resultat en frossent som har vært transportert langt og flyttet på masse opp og ned i temperatur.
Nei, det er ikke så veldig fullt der til vanlig. Søsteren min har spist der 2 ganger "på sparket" uten problemer, vi bestilte bord et par dager i forveien. Jeg har jo aldri spist i New Orleans (byen), så om maten på denne restauranten ikke er The Real Thing har jeg ikke noe sammenligningsgrunnlag og har derfor vært strålende fornøyd, det samme med mitt spisefølge :nemlig:
Sambo har ombestemt seg etter de strålende beskrivelsene av fisk- og kyllingblanding :knegg:. Han hadde sikkert likt det altså, men hvis det ikke er av de helt store smaksopplevelsene dropper han å bruke over 300 kr på det.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.