Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det noen her som har leid privat ferieleilighet i utlandet?

#1

Siri sa for siden:

Jeg vurderer dette til sommeren, og lurer da på andres erfaringer med dette i forhold til en mer typisk chartertur. Hva er det viktig å tenke på? Hva må jeg ha klarlagt på forhånd? Er det noen typiske feller å gå i? Alt av interesse. ;)


#2

~TM~ sa for siden:

Tja... Vi har leid i Hellas, men alt har gått gjennom venner som bor der nede.


#3

Siri sa for siden:

Hvordan var det prismessig i forhold til et typisk hotell?


#4

kokosbolle sa for siden:

Vi har leid et hus privat, i Italia ved kysten (fant det gjennom finn.no). Det gikk bra. Eierne leide ut huset hele sommerferien og bodde der selv ellers.

Eneste som var kjipt var at det var møkkete der når vi kom, fra de forrige leieboerne. Dette benektet eierne, for de brukte profesjonelle rengjørere. :rolleyes:Dama var noe spesiell, så da en av oss glemte dressen sin var det litt av et sirkus for å få den til Norge. Hun klagde også over at vi ikke hadde vaska godt nok, enda det så ti ganger bedre ut der enn når vi kom. Også klagde hun over at vi ikke hadde vannet i hagen. Hun sparte tydeligvis gartnerpengene ved å få leieboerne til å vanne. Hun beholdt depositumpenger som vi skulle fått igjen. (ikke så mye, 500-600kr, men likevel)

Det kostet 10.000 i uken og vi var to familier med ett barn hver som delte. Vi hadde en kjempefin ferie, men det var ikke så mye pga huset. :knegg:

Pass på å leie av noen som virker skikkelige og som har et ordnet opplegg for overtagelse og "drift" av huset/leiligheten er vår erfaring.


#5

tinkadott sa for siden:

vi leide privat i Guardamar del Segura, by mellom Allicante og Torrevieja (?). Fin leilighet/rekkehus, ordnede forhold, og veldig god info om området med dem vi leide hos. Fant de på finn mener jeg. og så voste det seg at de bodde i samme by som oss, så da ble det velig greit å leie fra dem.


#6

GinaK sa for siden:

Sørg for at leiligheten har oppvaskmaskin, sier nå jeg!! :nemlig:
Vi leide en rekkehusleilighet i Torrevieja, Spania i fjor sommer av en pensjonist som bor i nabolaget her som er bekjent av svigers.

Leiligheten var møkkete da vi kom fordi eieren lot de forrige leietakerene vaske seg ut selv.... gulvene var skitne og det lå skitt langs gulvlister overalt og gulvet var utrolig klissete.. de hadde nok prøvd å vaske gulvet men brukt altfor mye såpe...
det lå synlig møkkete sengetøy og håndklær sammenbrettet i skapet. (man måtte betale for hvert sengetøy/håndkle osv som ble sendt til vask.. Serviset var ikke rent fordi det ikke var oppvaskmaskin der. Mulig vannet er ekstra salt i området der men vi fikk da alt rent av det vi vasket selv, vi..

Jeg vasket i etpar timer og vi satt på noen klesvasker så var det greit.
Vi sa ifra til eier samme dag vi kom, tok masse bilder og slapp å betale for utvask og for strømmen/air Conditionen så det var greit nok..
Vi, eller mest jeg, var rimelig irriterte de første timene før vi fikk avklart dette men hadde ellers en superduper ferie der. :)

Men når det er sagt så gjorde nok ikke denne vaktmesteren og kona det de skulle ift. avtalen av renhold som de skulle for det var seriøst med støvlag oppå takvifter og seigt rundt omkring... de utnyttet nok en gammel mann (82år)hvor kona døde for 3 år siden og at han ikke er der så ofte lengre og ikke ser sånt "pirk"...:rolleyes:


#7

Pelle sa for siden:

Har leid gjennom casa vacanze. Opplevde dem som seriøse. Vi var 3 par, og det viste seg at det ene soverommet lå innenfor et av de andre (måtte mao gå gjennom). Så det kan jo være greit å sjekke ut hvis man skal reise flere.

Ellers greit å sjekke ut: air condition, parkering, kjøkkenfasiliteter, svømmebasseng, balkong/uteplass


#8

Candy Darling sa for siden:

Vi leide et fantastisk hus i Brasil gjennom norske eiere på finn.no. Det er klart at det finnes en liten risiko, men så lenge man har en skriftlig kontrakt, minimeres i hvert fall denne.


#9

Rabarbra sa for siden:

Sjekk ut referanser, at personen som står oppført "eksisterer" (vi sjekker bare gule sider vi da; navn og mobilnr.), snakk med vedkommende på telefon (få et inntrykk før bestemmelsen blir tatt), tenk på solforhold på balkong/veranda, da en som småbarnsforeldre blir sittende mye ute på tidlig kveld.....


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.