Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Damer og småbiler - tell me why?

#1

-ea- sa for siden:

Skjønner ikke den greia med at damer skal ha liten bil.
Små biler = dårlige kjøreegenskaper.
Og så tror damene at det er de som er dårlige til å kjøre? :undrer:

:protest:


#2

Veronal sa for siden:

Tenker du på det utdaterte konebilbegrepet?

Ang. det at kvinner skal (i følge uopplyste individer) være dårligere bilister - det står i grell kontrast til salgsargumentet "konekjørt". :skratte: (Se f.eks. her.)


#3

Propella sa for siden:

Jeg liker ikke småbiler. :niks: Har heldigvis ikke noen liten bil. Bilen min er i andre skalaen. Den er 5,3 m. :lol:


#4

Tallulah sa for siden:

Jeg regner med at i en familie så er det greit at en av bilene er liten pga økonomi/plasshensyn? Og i "gamle dager" så kjørte damene mindre enn menn som kanskje pendlet? :vetikke: Jeg kjører jo ikke bil og har ikke filla peiling egentlig.
Ett vennepar av meg har to biler, der kjører han den lille og hun den store - dvs. han har en racerbil, og hennes er en familiebil. :knegg: Det blir vel mer og mer vanlig (hvertfall i USA) - soccermoms i digre SUVs, mens far har en rask liten en.

For oss vil det aldri være aktuelt med to biler, men skal vi ha ny er det jo et poeng at den ikke er for diger, ellers får vi jo ikke parkert den.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Damer skal ha fin bil! Med nok plass og som er lett å få evt barnevogn ut og inn av.

Noe så ego som å la kona base med en liten dårlig bil mens far tar den Store Fine Trafikksikre bilen alene til jobben. :snøft:


#6

Ami sa for siden:

Vi kjører stasjonsvogn. Mine foreldre kjører Polo. Den klarer jeg ikke lukeparkere med.


#7

Tallulah sa for siden:

Akkurat det skal vel pappaer ha også?


#8

Slettet bruker sa for siden:

Kanskje det ja. :glemmer at det finnes pappaer som tar med barn også: :knegg:


#9

Huldra sa for siden:

Samme her. Liker ikke å kjøre i så små biler at man må begraves i dem om man skulle bli utsatt for en ulykke.

Konebil er for meg en liten, billig bil som ungene blir frakta rundt i mens far kjører familiebilen til og fra jobb og som er stor, dyr og sikker.
Håper ikke det er sånn lenger.


#10

annemede sa for siden:

Den som kjører barna har en CR-V, den andre har en liten elektrisk bil. :nemlig:


#11

Røverdatter sa for siden:

Er ikke det utdatert at damene har de minste bilene da? Jeg har iallefall alltid herregårdsvogna mens mannen kjører en skraphaug av en gammel corolla. :knegg: Den som kjører mest med barn må ha den fineste bilen.

Bil er forresten dritkjedelig, og jeg kunne ikke brydd meg mindre om kjøreegenskaper når den eneste bilturen jeg kjører er mellom hjem - skole - og jobb. Alt innenfor 4 km. radius. Snart må vi bytte ut skraphaugen og det ergrer meg stort. Masse penger til noe så meningsløst som ny bil. Skulle ønske alt var i gangavstand eller at bussen gikk i gangavstand fra oss.


#12

Bluen sa for siden:

Jeg ønsker meg en liten bil på grunn av parkeringsegenskapene. :nemlig: Ellers gir jeg en god dag i biltypen, egentlig (så lenge det er en Toyota :fnise: ).


#13

-ea- sa for siden:

Jeg snakker kanskje ikke om "konebil" i tilfeller der par har to biler. Jeg tenkte mer på det generelle at damer skal kjøpe seg en liten bil når de skal kjøpe bil. Ble inspirert av en tråd her inne... :knegg:

Og jeg merket det ifjor da jeg skulle kjøpe meg bil - aleine. Det var forventninger til at jeg som singel dame ikke trengte annet enn en liten (dårlig) småbil. Forventninger fra kolleger, og også fra bilselgere.
Jeg skled litt inn i det, jeg også, og prøvde et par småbiler. Ja, såkalt mellomstore også. Men følte meg ikke komfortabel med de.

Da jeg endelig fant bilen min var jeg happy. Stor, bred, tung, stødig på veien, fantastiske kjøreegenskaper.

Hver gang jeg kaster meg utpå E6 på en helgetur, er jeg innmari glad for at jeg ikke lurker avgårde på trillebårhjul (a la Yaris).


#14

Dixie Diner sa for siden:

Jeg elsker små biler, men det har jo ingenting å gjøre med at jeg er kvinne. Jeg synes de er best å parkere med, og føler meg så "lett" på veien. Hater tunge drog opp bakker og lignende. Nå kjører jeg en Opel Vectra stasjonsvogn fra 2004, og den er litt i overkant stor synes jeg, selv om den er veldig god å kjøre.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Bilselgere. :fnys:
Man kan bli gal som dame av bilselgere. Virkelig gal.

Nest siste bilen jeg hadde var jeg og så på sammen med en kamerat. Selgeren henvendte seg til kompisen min og snakket bil og bil og bil. Og at dette var en fin konebil. Jeg ga ham beskjed om å rulle inn geipen og smiske riktig vei siden det var jeg som hadde med pengene. (Ja - ordrett omtrent sånn sa jeg det, jeg ble skikkelig sur).

Han tverrvendte med en gang "Men sånn fra spøk til alvor, det er jo vist at kvinnfolk er de beste sjåfføra".

Da jeg byttet bil neste gang sa jeg like greit fra at jeg ville behandles som en mannlig bilkjøper. Det ble rart det også.


#16

Camomilla sa for siden:

Vi har en stor og en liten. Grunnen er vel at vi ikke har behov for to store biler. Stort sett blir det sånn at jeg tar Yarisen, men mannen tar Yarisen innimellom han da. Jeg er ei kløne når det gjelder lukeparkering og når jeg skal det så tar jeg lille bilen. Før Yarisen kjørte jeg Rav, mannen tok da den lille...


#17

Esme sa for siden:

Jeg liker ikke å kjøre biler med liten motor og liker å kjøre biler det er litt fart i. Så jeg kan godt ha en sportsbil, men om jeg er støkk med sønnen min og må kjøre mye med han, så vil jeg ha en større bil. Aller helst vil jeg ha stor bil som er høy og gir oversikt, og kraftig motor.

Men ja, det henger litt igjen at kvinner skal ha små biler. Min mor foreslo at jeg skulle kjøpe en Kia da jeg var singel og barnløs og freste rundt på ubrøytede vinterveier i Telemark. Vet ikke hvor den tanken kom fra, spesielt gjennomtenkt eller saklig var den ikke, så jeg antar at det var en eller annen stereotypi som kom dettende.



#19

Malus sa for siden:

Vi har en mindre og en større bil (A3 og A4). Og så bytter vi på hvem som kjører hvilken bil. Mestparten av tiden har jeg den største.
Om sommeren har mannen en liten sportsbil, som jeg også koser meg med å kjøre innimellom.


#20

Ru sa for siden:

Vel, om jeg fikk velge bil selv ville jeg hatt en liten en. Eller rettere sagt; en mindre en. Jeg får nemlig ikke Mondeoen inn i garasjen. :sparke: (Det er fryktelig liten plass, altså, og med hengerfestet på, så må den klin i veggen for at døren skal gå igjen.)

Men jeg kjører nå rundt på Mondeoen, mens mannen har en Focus. Jeg har med andre ord den største bilen. :stolt:

Det er nå greit med en liten bil til bykjøring, da.


#21

Slettet bruker sa for siden:

Apropos biler og vinterføre. Jeg hadde en sånn Hyundai accent en gang. Den var jammen noe av det råeste til å ta seg frem på vinterføre som jeg har vært ute for.
Den jeg har nå er ikke mye bedre enda den har alt som tenkes kan av lamper som blinker for å si at bilen hjelper meg på glatta.

De som kjøpte den av meg døpte den til den lille brøyten og var enige i at det var tidenes vinterfremkomstmiddel. (De har ellers hatt Mercedes så det satt litt langt inne å kalle det bil).


#22

Inagh sa for siden:

Hos oss kjører mannen min den "lille" bilen - Ford Mondeo stasjonsvogn, og jeg kjører rundt i bestevennen min - en diger Merchedes Vito. Åh hvor jeg elsker å kjøre den bilen - total oversikt og dronninga på veien. :humre:

Men den gangen jeg bodde i Oslo og trengte bil for kjøring i bytrafikk, da ble det en søt liten Opel Corsa, og den var jeg glad i den, kunne parkere på en femøring. :hjerter:

(Og Ru - kjenner igjen den med ikke å få Mondeoen i garasjen. Gubben har fått teket på det nå, men i begynnelsen satte han bilen i fri og dyttet de siste centimetrene, fordi nesa må klin opp i veggen og hengerfestet krasjer nesten med garasjeporten. Jeg blånekter å parkere i garasjen. :knegg: )


#23

Malus sa for siden:

parkeringssensor foran og bak på bilen er forresten en fin ting :)


#24

Adrienne sa for siden:

Vi har en stor og en liten bil, og jeg har brukt lenger tid på å venne meg til å kjøre den store enn jeg brukte med den lille. Det går mest på manøvreringsegenskapene, lillebilen vår snur på en femøring. Men med litt øvelse har jeg etterhvert blitt rimelig god på å lukeparkere stasjonsvogna også. Men skal jeg inn til Oslo og er usikker på parkering, velger jeg den lille, da er det større sannsynlighet for at jeg finner en parkeringsplass. Alle de store lukene er nemlig opptatt.


#25

mrc sa for siden:

Nå vil jeg kalle A3 en kompaktklassebil og ikke en småbil. VW Polo og Ford Fiesta blir bedre eksempler på småbiler.

Men den typiske småbilen har blitt en del større, og ser man i basis bort fra der alt fokus er på å holde prisen nede, så er det ganske så kurante kjøreegenskaper på en del av disse i dag.


#26

mrc sa for siden:

Nye systemer som antispinn og stabilitetskontroll hjelper ikke direkte for framkommeligheten. At man normalt sett har en knapp for å slå av dette er for at det i mange tilfeller vil forbedre framkonneligheten.

Ser for min egen del; er det nysnø eller snå og rundt 0 grader er det vanskelig å komme seg opp fra her vi bor. Er antispinn påslått begynner bilen å bremse ned nesten helt øverst i bakken i stedet for å spinne seg opp de siste meterene...


#27

Slettet bruker sa for siden:

mrc - jeg vet det.

Det var en flåsete måte å si at den lille billige Hyundaien var like bra på å klatre i vinterbakker som den eh ... noe dyrere nye audien jeg bruker nå. Den Hyundaien var faktisk imponerende god.

Men skal jeg krasje eller kjøre i litt fart eller sitte godt eller høre på musikk eller noe som helst så foretrekker jeg audien ja. Dessuten er den meget god på vinterføre den også når man har riktige dekk. :nemlig:


#28

Slettet bruker sa for siden:

Forresten mens jeg er i gang med vinterføre: Jeg har hatt en supertung bil en gang også. Volvo 940.

Den er tung, men den har jo bakhjulsdrift dermed er det ikke tyngde på hjulene likevel.

Det er den eneste bilen jeg noensinne har opplevd å sette meg fast i nedoverbakke med. Den var skikkelig elendig.


#29

Honda sa for siden:

Her har jeg "storbilen" altså Forhøsteren og mann har "lille bilen"
bruker min svoger sin escort 3xi :love: (svoger kjøpte seg bil før han kjørte opp :knegg: kjøpte bilen i sommer å han har enda ikke knotet seg til å ta teorien )

Jeg blir aldri å kjøpe noe mindre bil en Forestern. For den er bra mye mindre inni en Galant stasjonsvogna vi hadde

Når jeg får jobb blir forhøsteren nok byttet ut med noe annet. mann drømmer om en ny civic vti som jobb bil. Og jeg kunne ha tenkt meg en artic truck :love:

Skal ikke ha noe bil som om jeg kjører ut en sving på tur ned hjemme fra så blir jeg flat som en pannekake eller om jeg kjærsjer med en bil. Skal ha mulighet til å overleve og at ungene overlever.

En venninne har en liten knøtt bil som hun kjører ungene til bhg i. Samme vei som vi kjører. Mens hennes samboer kjører en panstervogn av en volvo 850. men han kjører aldri ungene. Hun har vært flere ganger i autovernet med ungene i bilen. for at bilen er aalt for lett etter hvordan veien er :sjokk:


#30

Carrera sa for siden:

Nå er det nå ingen selvfølge at en liten bil har dårligere kjøreegenskaper enn en større bil da...

Er mange små biler som er mye mer lettkjørte enn store biler, og ikke minst lettere å ta seg frem med i bytrafikken.

Personlig trives jeg ikke i små biler. Har vært vant til store biler, og føler meg litt borkommen i små. Men jeg ser helt klart fordelen med å ha en liten bil, om man bor i byen og til stadighet skal parkere på trange plasser.


#31

Maverick sa for siden:

Jeg kan ikke fordra begrepet "konebil", og liker store biler. Søsteren min kjører en gigantisk Ford Excursion, og jeg er vilt og vettløst misunnelig.


#32

Inagh sa for siden:

Den bittelille Corsaen jeg kjørte rundt i lenge er et råskinn på vinterføre. Husker en vinter i Oslo - det var speilblankt opp bakken på Tåsen og folk sleit, kjørte i grøfta, spant som søren, og jeg kom med min lille søte bil og danset opp bakken. :hjerter:

Og jøye så gøy det var å kjøre "vinterrally" på snødekte skogsveier med Corsaen.

Kjenner jeg er glad "Lille My" nå bor hos svigers på Finnskogen. (Men ikke søren om jeg vil kjøre en slik blikkboks igjen. Nå føler jeg meg liten og sårbar når jeg kjører Mondeoen. :humre: )


#33

Lykken sa for siden:

:nemlig:
Vi har stoor bil, og jeg drømmer om en liten ekstrabil som jeg kan "fise" rundt i og parkere overalt, og kanskje endelig lære meg lukeparkering. Mannen sliter ikke med det samme problemet.


#34

Dronningen sa for siden:

De er nok enklere å parkere med. Hadde jeg ikke hatt bilseter og vogn med, så hadde en liten bil (med stor motor) vært kjekt.


#35

Carrera sa for siden:

En annen ting, hvis man snakker om store tunge biler i SUV klassene, er at de slettes ikke er så mye enklere på vinterføre som mange tror.

De ligger som støpt på veien ja, men hvis de slipper taket, så er man fort ute i problemer, da det tross alt er snakk om mye vekt og masse man skal innhente kontrollen over igjen.

Mange tenker at jo større og tyngre bilen er, jo tryggere er den, men i realiteten så er det nødvendigvis ikke slik.
Har selv kjørt X5 på vinterføre, og den var ikke enkel å ta inn om den først slapp.

Mannen har alltid sagt at uansett åssen bil man har, så bør man finne seg en åpen plass å leke litt med den når det er vinter og glatt. Provoser frem slenger, og lær hvordan bilen oppfører seg. Moro er det også, når man kan holde på under trygge forhold :glis:


#36

-ea- sa for siden:

Enig! Grei på sommerføre i byen, menneehhhh....

Etter at jeg fikk meg automatgir går lukeparkering som en lek. Det er eneste forskjell på denne og forrige bil, så det må være derfor. Okei, den forrige var stasjonsvogn, og nå har jeg sedan. Ellers er det samme årsmodell og utstyr.


#37

Honda sa for siden:

Vår suv er 350 kg lettere en stasjonsvogna vi hadde :fnis:
har 44 hele tiden, og den er mye letter å kontrolere om den først skulle ha sluppet.
Mange som ikke vet hva de skal gjøre om den slipper.
Stor forskjell på 4
4 og "vanlig" biler. ofte på vanlige skal man jo trø inn clutshen om jeg gjør det på4*4 så kan jeg love at jeg er i stor trøbbel :fnis:

Jeg følere meg mye tryggere i denne en stasjonsvogna, for at vi sitter litt høyere opp og at vi har høy og lav gir og 4*4. Så jeg vet at jeg kommer meg hjem hver dag :fnis:


#38

Ru sa for siden:

4x4 er oppskrytt.
Vår Focus stasjonsvogn med piggfrie dekk, kommer like fint opp bakkene til hytten som en 4x4 med pigger.
Og om vi ikke skulle komme oss opp, så er det bare å slenge på hurtigkjetting.


#39

Carrera sa for siden:

Jupp, det er nok der det ligger...folk aner ikke åssen de skal håndtere en stor bil, eller i det hele tatt en firehjulstrekker...

Er selv glad i å sitte høyt jeg. Føles tryggere, og man har oversikt. Hadde som sagt en BMW X5, som jo er en stor SUV. Nå kjører jeg i en Tiguan, som er på størrelse med BMW X3, og andre mellomstore SUV.

Kan trygt si at det føles bedre enn når jeg en skjelden gang er ute med mannens Porsche... Den føler jeg jo at jeg subber rompa i asfalten i :knegg:


#40

krystallklart sa for siden:

Jeg liker ikke små biler. Jeg kjører en VW Touran, mannen kjører en Ford Mondeo.


#41

-ea- sa for siden:

Din suv er ingen storbil, det er en mellomklassebil.
Min sedan er storebror til din bil....

Kan være "feil type firehjulstrekk".
Her er et eksempel på den riktige...


#42

Slettet bruker sa for siden:

Jeg elsker min lille Mercedes A. Stor plass inni, rikelig plass til barnevogn baki, fleksibel og lettparkert. Jeg er et nek til å parkere. :nemlig: (nå har jeg bare hatt lappen i noe over et år, så jeg håper akkurat det bedrer seg).

Men jeg kjører helst Mannens Volvo når jeg skal kjøre langt.


#43

løve70 sa for siden:

Jeg har aldri hatt noe ønske om en veldig liten (og dårlig) bil....Vi har nå en Passat stasjonsvogn og en Toyota Corolla. Passaten brukes mest, mens Corollaen er grei når vi har behov for en bil nr. 2. Jeg foretrekker, selvsagt, Passaten, da den er mye nyere, raskere og bedre å kjøre. Det samme gjør LøveMannen.


#44

Angelique sa for siden:

Jeg liker ikke småbiler.
Jeg liker store biler, og har stort sett alltid hatt det.


#45

Malus sa for siden:

Kjenner meg igjen. Som å sitte på asfalten :knegg: Men artig å Kjøre Porsche om sommeren ja.


#46

Anne C sa for siden:

Jeg vil ikke ha en bitteliten bil, men en mellomstor. Vi trenger ikke to stasjonsvogner feks. Jeg har en Peugot 307 SW og vil ikke ha mindre bil enn det hvis jeg noen gang får en ny.


#47

Carrera sa for siden:

Artig på vinteren også det:D


#48

Malus sa for siden:

Nja... Da trengs det i hvertfall vinterdekk!
Og kanskje en litt nyere årsmodell?
911 77´mod er ikke det første jeg ville tatt ut på dårlig brøyta vintervei.


#49

Carrera sa for siden:

Vi har en nyere ja. Husker ikke årsmodell i farta nå, men det er firehjulstrekk og full pakke på den. Knuser i grunn de andre bilene våre hva egenskaper på vinterføre angår, bortsett fra at den jo et temmelig lav under da, så er det dårlig brøytet, så tar vi nedi.

Men en topp vinterbil, det er det.

Skal på hytta nå, og hadde det vært mer plass til bagasje i den, så hadde vi nok kjørt den.


#50

Camomilla sa for siden:

Det er jeg helt enig.


#51

Perhonen sa for siden:

Jeg har nettopp kjøpt ny bil og kjøpte bil etter behov. Jeg bor i by, har store barn, ikke veldig lang vei på jobb, men allikevel avhengig av bil på grunn av en ungdom med angst som ikke tør ta buss. Så jeg kjøpte en polo. Den er stor nok til meg og min matpakke, og forhåpentligvis skåner jeg også miljøet litt. Helt annerledes for en familie med mange små barn og behov for god plass. Mens barna var små kjørte jeg stasjonsvogn. 4x4.


#52

Candy Darling sa for siden:

Jeg liker å kjøre rundt i en stor, kjapp bil. Jeg liker å parkere en bitteliten bil.

Jeg kjører rundt i en kjeeeeedelig stasjonsvogn. :sukk:


#53

nolo sa for siden:

Nå kjører jeg stasjonsvogn, men det er bare fordi vi har tre barn. Før det hadde vi liten bil pga at det er mer økonomisk, miljøvennlig, parkeringsvennlig og bedre på glatten.


#54

Honda sa for siden:

Du har for noe?
:teflon hjerne: vet du har sagt det før


#55

Tåtti sa for siden:

:eek:

Jeg har også liten bil (som jeg har vist fram bilde av i Vis meg din bil-tråden), men ettersom den er to meter høy er det ingen som tror på det. Den er bare 1,7 m bred og 3,6 m lang, men likevel håpløs å lukeparkere på grunn av manglende svingradius. :knegg: Familiebilen er kliss lik bortsett fra at den er en liten meter lenger.


#56

Left sa for siden:

Hummer H2 come to mama :vilha: En gul sådan. Da trenger jeg helt sikkert en rik mann også, som kan fylle bensin :knegg:


#57

bønna sa for siden:

Tja, damer og småbiler. Min første vil var en volvo 245 stasjonsvogn. Fint å lære å kjøre stor bil helt fra starten av. Og fin og stor å kjøre Oslo-Tromsø og retur med. Men jeg ble jo obligatorisk sjåfør på alle flyttingene til alle på realfag. :cool: Måtte bære mye.
Nå kjører jeg min neste bil, en Toyota Corolla. Den er ikke så god til langturer, men jeg trives godt på korte turer som det blir flest av.

Sambo kjører felles-innkjøpt familie-bil, Pegeot 307. Det ble han som "måtte" selge sin bil til fordel for innkjøp av stasjonsvogn.


#58

Inka sa for siden:

DET har jeg også pleid å si når noen lurer på hvorfor jeg raser rundt og tar brekksvinger og gjør andre unguttmanøvre på parkeringsplasser og ymse steder om kveldene.
Jeg antar nemlig at det gir meg en liten fordel om jeg mister grepet på veien.


#59

Ulvefar sa for siden:

Er mann og liker liten bil. Vår før omtalte Peugot 106 electric som beskrives som "rullende batterikasse" o.l. av bilanmeldere med hestekraftfestisjisme tar seg fint fram på vinterføre i bakkene i Nittedal, og er langt fra den første som setter seg fast. Har sett mange store, høye biler med sensorerkapasitet som en middels atomubåt spinne i grøftekantene mens vi har summet greit frem. Sleng & moro kan du også få til. Greit, det krever litt mer konsentrasjon enn å kjøre brøytebil, men om man ikke har levd hele sitt sjåførliv på bar asfalt så er det ikke mange triksene som skal til.


#60

Skremmern sa for siden:

Enig med hi. :SUV-kjører:


#61

Guava sa for siden:

Jeg liker ikke biler særlig godt, men jeg liker små bedre enn store. Jeg liker det å kunne ha plass til å åpne dørene skikkelig når jeg parkerer i parkeringshus. Jeg ønsker meg en liten hybrid neste gang vi skal ha bil. Vi har både seksseter stasjonsvogn og en bil med firehjulstrekk av typen som har kraftig motor og fungerer som traktor. Jeg kan ikke fordra å kjøre sistnevnte. Jeg liker ikke å sitte så høyt som jeg gjør i den, liker ikke motorkraften og firehjulstrekken har jeg slått på bare en håndfull ganger de siste 10 årene. Vi bor på et sted med masse snø, glatt føre og hvor mange mener det er helt livsnødvendig med firehjulstrekk. Jeg vil ha en liten bil som bruker minst mulig drivstoff. Jeg har små krav til kjørekomfort.


#62

Adrienne sa for siden:

Lillebilen vår (Peugeot 206) er utrolig god på vinterføre, og jeg setter meg minst like lett fast med superfancy stor bil som jeg gjør med lillebilen (vestlending som ikke er vant til vinterføre). Og om jeg skulle sette meg fast så er det faktisk en fordel at den er så liten og lett, for det er ikke akkurat mye arbeid å dytte den. :knegg:


#63

Tåtti sa for siden:

Det er vel også en fordel når man snur på femåringer. :nemlig:

(Jeg ser at du har rettet den, ja. :knegg:)


#64

Adrienne sa for siden:

:knegg: Ja, det var det, da.


#65

Sue sa for siden:

Ikke noe problem med store biler når man har ryggesensor. :jupp: (Kommer aldri til å klare å parkere uten sensor igjen ... :svett: )


#66

Guava sa for siden:

Jeg har aldri hatt ryggesensor og kjørt store biler i mange år. Å parkere er da ikke noe problem. Problemet er å få opp dørene og å få ålt seg mellom bilene i trange parkeringskjellere, ikke å få bilen presset inn. Man får ikke sensorer som gjør nabobilen mindre.

#67

Ru sa for siden:

Og kjøpe klimakvoter ...

:knegg:


#68

Amic@ sa for siden:

Jeg kjører en Nissan Quashqai som jeg har hatt siden i sommer! Superfornøyd! Akkurat passe liten/stor! Sambo har SUV- god å kjøre men for min del syns jeg den blir for mye traktor!


#69

mrc sa for siden:

Har også kjørt mye større bil, og selv om det har gått bra anser jeg det som mye enklere med sensor og vil gjerne ha det på min neste bil også.

Det handler også om en form for sikkerhet å ha dette. Og for meg er det også lett å vite hvor mye plass jeg har bak bilen med disse. Jeg kan da stoppe slik at jeg vet at jeg har god nok plass til å få åpnet bakluken og har plass til å sette opp vognen. Kanskje kan det så være at jeg gjør dette, for så å rygge bilen en ekstra meter tilbake før jeg forlater bilen.


#70

mrc sa for siden:

Det finnes vel omtrent ikke noe mer harry enn Hummer.


#71

Ulvefar sa for siden:

Det måtte være en ...

:tenker:

..nei, jeg gir opp.


#72

mrc sa for siden:

Muligens en overutstyrt greie fra Arctic Trucks for noen man vet aldri setter et hjul utenfor asfalten. Mao. de tror de er tøffe fordi de har store hjul ;)


#73

Mjau sa for siden:

Jeg liker å kjøre store biler etter at mannen anskaffet en pajero. Har hatt golf da, det var jo en liten bil. Følte meg ikke trygg i den. Liker at bilen ligger tungt og godt på veien når man kjører småveier. Og det er det mye av her.
Har ingen problemer med å parkere den.


#74

Ulvefar sa for siden:

Du har rett. :tilber: De der kunne virkelig gi Hummeren mindrebilskomplekser.

Hvis du kjøper to får du med en tre-etasjes tømmerhytte med varmekabler i oppkjørselen og 4 km asfaltert privatvei gjennom et villreintrekk.


#75

Sue sa for siden:

Det hadde vært noe! :jupp:


#76

Guava sa for siden:

:rofl: Tømmerhytte tegnet at Sandmæl? :knegg:

#77

Honda sa for siden:

EEY Du disser drømmen min.

Jeg hadde vært konge på veiene her om jeg hadde hatt en sånn
:fnis:
Kunne ha kjørt på traktorveiene oppe hos oss og spart 1 mil på div turer :fnis:


#78

Inka sa for siden:

Åh, jeg ønsker meg en overutstyrt Arctic Truck!
Med vinsj foran, arbeidslys bak, og power og hjul nok til å tygge seg gjennom gjørme og løssnø med både rundballer og annet utstyr på slep... :drømme:

Men så hadde jeg hatt oppriktig bruk for en sånn en også, da.


#79

Ulvefar sa for siden:

Da er den jo ikke overutstyrt. Selv jeg synes det er greit at traktorer ikke har el-motor og dekk med lav rullemotstand.

#80

Inka sa for siden:

Når sant skal sier har jeg og ei stallvenninne ledd litt godt av oss selv etter at vi innså at vi hadde blitt såpass selvhjulpne at vi skulle ønske vi hadde en traktor. :fnis:


#81

Honda sa for siden:

Jeg har tenkt på denne "hvorfor ha en stor bil ala artic truck"
Å jeg fant ut i går hvorfor jeg vil ha en.Så jeg kan kjøre OVER snøen som brøyta legge nederst i innkjørsla uten å måtte gå til svigermor kl 6 om mårningen vekke henne, naboen osv for å frese for å komme meg ut med den andre bilen. Forhøsteren hadde sikkert kommet seg ut. Men jeg skulle ha forden.
Og for å kjøre inn i innkjørsla for å slippe å sperreveien og bli brøytet inne. Mens jeg henter fresen og får freset.
Jeg har sperret veien 2 ganger denne uka med at jeg måtte parkere på veien for å kunne hente spade eller fres for å komme meg inn innkjørsla
:knegg:


#82

Filifjonka sa for siden:

Jeg liker ikke å kjøre i liten bil. Føler meg utrygg. Men det er selvfølgelig lettere å parkere med en liten.


#83

Honda sa for siden:

Sludder å vas. jeg parkerer fortere med varebilen, forhøsteren eller stasjonsvogna en med pappa sin focus. :fnis:


#84

Polyanna sa for siden:

Jeg syns (veldig) store biler er noe idiotisk status-penisforlengende-show-off-greier, og tradisjonelt har kanskje kvinner i mindre grad vist status gjennom bilvalg enn det menn har?:vetikke:

Det har jo endret seg. De siste årene har jo SUV-en vært like obligatorisk som IJ-støvlene. :skremt: Og er det noe som ser teit ut så er det bittesmå vestkantbertedamer som sitter og strekker hals men de klønemanøvrerer rundt på digre biler de ikke kan håndtere.


#85

Adrienne sa for siden:

I Oslo, hvor det er ganske vanlig med lukeparkering er det en stor fordel med liten bil. Ikke fordi det nødvendigvis er lettere å lukeparkere en liten bil, men fordi det er greit å kunne utnytte de små lukene som er der og er ledige.


#86

knøttet sa for siden:

Det kan jeg være enig i. Jeg kjører en som ligner på den her:

og den er det ikke lett å finne plass til i trange snøfylte gater i sentrum av Oslo.
Men den er en drøm å kjøre, vi kommer fram så å si overalt, vi kjører på gass så da blir det ikke så dyrt, ungen sitter kjempe bra i baksetet, den er digg å kruse med på langturer og jeg føler meg veldig trygg i den.
Første gang jeg satte meg inn i den kunne jeg ikke skjønne hvordan jeg skulle klare å håndtere "monsteret", men man venner seg utrolig fort til det. Gutta på jobben kaller den bare for "stridsvogna".. he he

Så damer og småbiler - ikke meg iallefall!! Selv om jeg fint hadde klart meg med ett hakk under - Tahoe eller noe sånt, men den er jo grisedyr som 5-seter.
(men vi kjøpte excursion'n fordi mannen min trenger stor og sterk bil i jobben)


#87

Maverick sa for siden:

:gjentar meg selv:


#88

knøttet sa for siden:

Du kan jo få prøvekjøre en tur :nikker:

på en stor stor stor plass, uten noe å kræsje i nærmeste kilometeren.. :knegg:


#89

Maverick sa for siden:

:hyper:

(Ignorerer liten skrift!)¨

La meg låne den i rushet i sentrum! Prettypleeease! :knegg:


#90

knøttet sa for siden:

hvis du betaler egenandelen, og lover meg at du ikke tar livet av noen :nemlig:


#91

Maverick sa for siden:

Jeg lover på tro og ære at jeg skal gjøre så godt jeg kan for ikke å ta livet av noen som ikke fortjener det. :nemlig:


#92

knøttet sa for siden:

nå tror jeg vi skal komme oss over på msn i stedet her, jeg.. :fnise:


#93

Honda sa for siden:

Sant nok det tenkte jeg ikke på. For jeg har bestandig tatt toget til oslo :knegg:


#94

Honda sa for siden:

Det er klasse 2 bil ?
Skal vi se det blir c1 man må ha for å kjøre den?


#95

knøttet sa for siden:

C1, ja...

jeg mente egentlig ØVELSEkjøre... IKKE prøvekjøre :nemlig:


#96

Joika sa for siden:

Liten bil = ofte mindre kostnader.

Jeg er ikke så kjempeopptatt av bil, men mer opptatt av på komme meg fra a-å. Therefor.


#97

Honda sa for siden:

Vet du hvor mange milioner man må ut for å kjøre opp til c1?
:drømme:


#98

Chanett sa for siden:

Jeg får noia av småbiler og kjører minibussen vår med glede. Høyt oppe og full kontroll. Og å parkere er lett som en plett.


#99

knøttet sa for siden:

Nå er det 5 år siden jeg tok lappen, så jeg husker ikke helt. Tror jeg havnet på 15 - 17000 en plass. Jeg valgte å ta teorikurs, men det tror jeg egentlig er opp til hver enkelt om man vil eller ikke.


#100

Joika sa for siden:

Anbefaler å kjøre buss, for de som er veldig redd for å kjøre små biler.. :fnise:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.