Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg lage som er ekstra godt med kyllingkjøttdeig?

#1

kokosbolle sa for siden:

Tok opp kyllingkjøttdeig fra fryseren i dag, og lurer på hva jeg skal gjøre med den. Kan jo bruke den som vanlig kjøttdeig, men jeg lurer på om du har en oppskrift som gjør at kyllingkjøttdeigen virkelig kommer til sin rett?


#2

Kneazle sa for siden:

:kneblet:


#3

kokosbolle sa for siden:

Høh?


#4

Dixie Diner sa for siden:

Tror ikke Emma liker kyllingkjøttdeig. :knegg: Det gjør egentlig ikke jeg heller, det blir liksom helt "feil". Men jeg hadde noen pakker i fryseren som mannfolket kjøpte på tilbud så jeg skal lage kjøttboller av dem i dag, tenkte jeg. Om jeg får det til da, den deigen er så jækla vassen! Skal ha dem på spyd og grille dem i ovnen, men det kan hende de må forstekes litt først.


#5

Kneazle sa for siden:

Sorry. Er ikke så veldig begeistret for kyllingkjøtteig.
Men her er en oppskrift som ser god ut:

Kyllingburritos.


#6

Mandino sa for siden:

Vi skal ha hjemmelaget kyllingurger av kyllingkjøttdeig i dag.

Bland kjøttdeigen med salt, pepper og 2 ss tomatsaus. Form til flate burgere og stek noen min på hver side i middels varm panne.

Server i grove hamburgerbrød med salat og kanskje pommes frites?

Evt lage pasta carbonara med kyllingkjøttdeig.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Jeg laget kyllingburgere i helgen, men herlighet så vassne de ble, jeg måtte jo bare KASTE dem i en haug ned i pannen. Etter å ha stekt litt ble de jo faste og fine, men den deigen er jo HELT annerledes å jobbe med enn karbonadedeig/kjøttdeig. Den renner jo mellom fingrene. Gruer meg allerede til å liksom skulle lage kjøttboller av det der skvipet.


#8

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jeg syns kyllingkjøttdeig blandet med karbonadedeig er helt sinnsykt godt, til burgere og kjøttboller og slikt.


#9

Fersken sa for siden:

Stek kjøttdeigen som vanlig kjøttdeig og så har du en boks eller to med ratatouille oppi, server med fullkornspasta. Det ble kjempegodt og både liten og stor spiste alt for mye.


#10

Martemor sa for siden:

Jeg bruker stort sett bare kyllingkjøttdeig, og kan anbefale den på det varmeste.
Nå må det sies at jeg ikke likte den noe særlig første gang jeg smakte den, men nå elsker jeg den. (Kjøper ikke prior sin, men et annet merke. Husker ikke i farta hvilket)

Syns denne kjøttdeigen er god å bruke i kjøttboller (som nevnt over) med salat, pasta, tzatziki e.l til.
Gryteretter, ulike pastaretter, nachos, tacograteng (texmex- retter generelt)
Egentlig er bruksområdene mange, bare fantasien som setter grenser.
Lykke til med middagsvalget i hvertfall. :riktig:


#11

kokosbolle sa for siden:

Jeg overlot problemet til mannene, og han har laget kjøttboller av de, og de lukter aldeles herlige. Gleder meg til middag!


#12

Dixie Diner sa for siden:

Mine kjøttboller ble også veldig gode. Jeg hadde fetaost med chili og hvitløk i dem, krydder og en hel kinesisk hvitløk. Alle spiste seg fordervet. :)


#13

Doxa sa for siden:

Lager en rett basert på kyllingkjøttdeig som er enkel og god:

Kylling i honning- og soyasaus
1 pk kyllingkjøttdeig eller strimlet kylling
3 ss nøytral olje til steking
150 gr fryste aspargesbønner
1 rød paprika
3 ss soyasaus (jeg bruker mer for å få nok saus)
1 god ts honning (denne bruker jeg også mer av siden jeg bruker mer soyasaus)
1/2 ts knust chili

Kyllingkjøttet stekes raskt. Tilsett bønnene og stek dem til de tiner.
Skjær paprika i strimler og stek dem sammen med det andre i ca 1 min.
Tilsett resten av ingrediensene.

Server med kokt ris.

:)


#14

Mandino sa for siden:

Brukte vann på fjøla jeg formet dem på og det hjalp veldig - de ble fastere og lettere å steke. Akkurat ferdigspist og det var veldig godt + at ungene likte dem og det er nesten viktigst ;)


#15

Leah sa for siden:

Hvilket tilbehør har dere til kyllingkjøttbollene?
For min egen del kunne jeg hatt f.eks. spinatsalat med soltørket tomat og fetaost, men må ha noe mer barnevennlig enn det...
Må hele tida vri hjernen pga kresne unger


#16

kokosbolle sa for siden:

Mannen lagde kjøttboller med rødløk, hvitløk og persille. Vi haddr pastaskruer og varmet opp tomatsaus (ala Dolmio) og hadde kjøttbollene oppi der. Det ble veldig godt.


#17

Leah sa for siden:

Takk! :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.