Tok opp kyllingkjøttdeig fra fryseren i dag, og lurer på hva jeg skal gjøre med den. Kan jo bruke den som vanlig kjøttdeig, men jeg lurer på om du har en oppskrift som gjør at kyllingkjøttdeigen virkelig kommer til sin rett?
Tror ikke Emma liker kyllingkjøttdeig. :knegg: Det gjør egentlig ikke jeg heller, det blir liksom helt "feil". Men jeg hadde noen pakker i fryseren som mannfolket kjøpte på tilbud så jeg skal lage kjøttboller av dem i dag, tenkte jeg. Om jeg får det til da, den deigen er så jækla vassen! Skal ha dem på spyd og grille dem i ovnen, men det kan hende de må forstekes litt først.
Jeg laget kyllingburgere i helgen, men herlighet så vassne de ble, jeg måtte jo bare KASTE dem i en haug ned i pannen. Etter å ha stekt litt ble de jo faste og fine, men den deigen er jo HELT annerledes å jobbe med enn karbonadedeig/kjøttdeig. Den renner jo mellom fingrene. Gruer meg allerede til å liksom skulle lage kjøttboller av det der skvipet.
Stek kjøttdeigen som vanlig kjøttdeig og så har du en boks eller to med ratatouille oppi, server med fullkornspasta. Det ble kjempegodt og både liten og stor spiste alt for mye.
Jeg bruker stort sett bare kyllingkjøttdeig, og kan anbefale den på det varmeste.
Nå må det sies at jeg ikke likte den noe særlig første gang jeg smakte den, men nå elsker jeg den. (Kjøper ikke prior sin, men et annet merke. Husker ikke i farta hvilket)
Syns denne kjøttdeigen er god å bruke i kjøttboller (som nevnt over) med salat, pasta, tzatziki e.l til.
Gryteretter, ulike pastaretter, nachos, tacograteng (texmex- retter generelt)
Egentlig er bruksområdene mange, bare fantasien som setter grenser.
Lykke til med middagsvalget i hvertfall. :riktig:
Lager en rett basert på kyllingkjøttdeig som er enkel og god:
Kylling i honning- og soyasaus
1 pk kyllingkjøttdeig eller strimlet kylling
3 ss nøytral olje til steking
150 gr fryste aspargesbønner
1 rød paprika
3 ss soyasaus (jeg bruker mer for å få nok saus)
1 god ts honning (denne bruker jeg også mer av siden jeg bruker mer soyasaus)
1/2 ts knust chili
Kyllingkjøttet stekes raskt. Tilsett bønnene og stek dem til de tiner.
Skjær paprika i strimler og stek dem sammen med det andre i ca 1 min.
Tilsett resten av ingrediensene.
Brukte vann på fjøla jeg formet dem på og det hjalp veldig - de ble fastere og lettere å steke. Akkurat ferdigspist og det var veldig godt + at ungene likte dem og det er nesten viktigst ;)
Hvilket tilbehør har dere til kyllingkjøttbollene?
For min egen del kunne jeg hatt f.eks. spinatsalat med soltørket tomat og fetaost, men må ha noe mer barnevennlig enn det... Må hele tida vri hjernen pga kresne unger
Mannen lagde kjøttboller med rødløk, hvitløk og persille. Vi haddr pastaskruer og varmet opp tomatsaus (ala Dolmio) og hadde kjøttbollene oppi der. Det ble veldig godt.