Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til rett(er) som kan serveres til 20 personer

#1

Corbeille sa for siden:

Jeg fyller 30 år om ikke så lenge og skal ha en liten bursdagsfest med venner. Jeg antar at vi blir omtrent 20 personer. Utfordringen er hva jeg skal servere.

Mine ønsker til middagen er at den

  • må være enkel å lage
  • inneholde ingredienser man finner i en vanlig/stor matbutikk
  • må egne seg å lage til 20 personer
  • må delvis kunne forbredes tidligere på dagen
  • genererer lite oppvask
  • smaker godt og gjerne imponerer litt ;)

(Og så er jeg ikke så veldig glad i gryter)

Tar gjerne i mot andre serveringstips også. F.eks forret, dessert snacks og liknende.


#2

tiddelibom sa for siden:

Hjemmelaget lasagne


#3

Elida sa for siden:

Hmm... Pizza, tacopai, kyllingfilet i ovn med ris og salat?


#4

Imma sa for siden:

Kjøttsuppe. God gammeldags, laget på kraftbein og godt kjøtt og deilige grønnsaker. :nam:
Er best hvis den lages kvelden før og varmes opp. Lite oppvask og de aller fleste liker det. Kjempelett å lage til mange personer.


#5

Maz sa for siden:

Det ville jeg gått for, veldig enkelt å servere og kan lages i god tid.


#6

Corbeille sa for siden:

Takk for så mange tips.

Lasagn er kanskje ikke så dumt. Men hva lager man lasagne i når man skal lage til 20 personer. Får man stekt nok på én gang da?

Tar gjerne imot flere forslag.


#7

tiddelibom sa for siden:

Jeg ville laget i langpanne, jeg. Og servert med salat og rundstykker/loff.
Om du steker på forhånd, kan du kanskje klare å holde varmt to former i stekeovnen dersom den har varmluft?


#8

Dali sa for siden:

Bacalao. :nam:


#9

Benzo sa for siden:

Hvor mye penger kan du legge i?


#10

IOA sa for siden:

Jeg lagde LilleLeos meksikanske rekegryte i Snuppas familiebursdag. Brukte scampi istedenfor reker, og serverte tortillachips i skåler ved siden av. Veldig godt, og jeg fikk masse skryt! Selve gryten lagde jeg rett før gjestene kom, men jeg hadde kuttet opp ingrediensene og renset scampiene tidligere på dagen.

Oppskriften finner du her: www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?p=395620&highlight=rekegryte#post395620


#11

Señora sa for siden:

Bacalao som du lager dagen før, bacalao er desidert best dagen etter. Server med focacciabrød.


#12

Sundae sa for siden:

Parmesantarteletter til forrett, sitron- og rosmarinmarinert svinefilé og fløtegratinerte poteter til hovedrett og kaffe og iskake til dessert.

Enkelt (men imponerer), supergodt og man kan forberede det meste dagen før. ;)


#13

Turban Smukk sa for siden:

Jeg ville ha foreslått chili con carne, servert med rømme og guacamole, men så så jeg jo at du ikke er så glad i gryter. :sparke: Det tilfredsstiller i alle fall flere av kriteriene dine. Det samme gjør bouef bourgogne (men igjen, det er jo i gryte).


#14

Michelle sa for siden:

Tenkte på akkurat det samme:nikker: Enten lager du den dagen flør eller noen timer i forveien. Godt krydret må det være. Beregn god tid slik at potetskivene/bitene blir kokte. Ofte stemmer ikke koketiden som oppgies i oppskriftene.


#15

Tertit sa for siden:

Hva med et enkelt koldtbord? Det kan gjøres i stand i god tid og skal jo heller ikke varmes opp. Det kan attpåtil gjøres så billig/dyrt eller enkelt/avansert som du ønsker. Du trenger heller ikke være redd for at det ikke skal falle i smak, for på et koldbord finner alle noe man liker.


#16

mkj sa for siden:

Jeg hadde spekemat, potetsalat og eggerøre. Ikke utrolig spennende, men veldig godt og enkelt og greit å stelle i stand. Hadde en kamerat som jobbet på potetskrelleri, så deler av bursdagsgaven var skrellede og oppskjærte poteter til potetsalaten.


#17

Canisa sa for siden:

:hyper:

Bacalao er nydelig festmat, og perfekt til mange. Du kan koke den dagen før, og bare varme den på festdagen. Til mannens tredveårsdag hadde vi bacalao med ferske rundstykker og god rødvin. :nam:
Til forrett hadde vi gravet hvalkjøtt med brødpinner og salat, og til dessert hadde vi ostekake med lune bjørnebær.

Nå ble jeg sulten ...


#18

Corbeille sa for siden:

Jeg har ikke satt noen grense ennå. Har du forslag så er det bare å fyre løs uavhengig av prisen.


#19

Corbeille sa for siden:

Jeg har aldri laget bacalao før. Er det enkelt?
Jeg har bare smakt det - og det er nydelig :nikker:


#20

Corbeille sa for siden:

Den hørtes veldig spennende ut. Den tror jeg at jeg skal prøve meg en dag. Brukte du frossene eller ferske scampi?


#21

Corbeille sa for siden:

Har du oppskriften på parmeasantartelettene? Det har jeg aldri hørt om. Jeg syntes dog parmeasan er veldig godt, så jeg skulle tro at dette var noe for meg :nikker:

Jeg tar gjerne i mot oppskriften på sitron- og rosmarinmarinert svinefilé også. Men er ikke det vanskelig å lage til 20 personer?


#22

Corbeille sa for siden:

Chili con carne syntes jeg faktisk ikke er så værst :) Bouef Bourgogne har jeg ikke hørt om :confused: Har du oppskrift?


#23

Corbeille sa for siden:

Jeg kjenner jeg får litt prestasjonsangst når jeg hører koldtbord og tapas. Ja, selv om man kan gjøre det veldig enkelt.


#24

IOA sa for siden:

Jeg brukte frosne, kokte scampi. Kjøper i poser på Prix, til rundt en femtilapp. Hvis du søker på rekegryte her inne får du opp masse skryt av denne retten, den er veldig god og samtidig enkel å lage.


#25

Turban Smukk sa for siden:

Jeg finner ikke den jeg har brukt i farten, men den ligner ganske mye på denne fra apéritif: www.aperitif.no/index.db2?id=94725
Jeg brukte bacon (ikke sideflesk) og kalvefond fra flaske siden jeg ikke pleier å koke kraft. Det finnes en god del oppskrifter rundt på nett, de er i grunnen ganske like, alle sammen. Det er kraftig og god mat. :)

Edit: det gikk litt fort, dette her. Jeg har ikke laget saus for seg, men hatt alt i gryte og latt den putre på komfyren. Dessuten har jeg hatt oppi litt tomatpuré også. Skal se om jeg finner den jeg har brukt!


#26

Sundae sa for siden:

Parmesantartelettene gjør man slik:

NB. Denne oppskriften er for 6 pers.

Deig:
2-2,5 dl hvetemel
2 kryddermål salt
100 g smør
2 ss kalt vann

Fyll:
2 egg
3 dl matfløte
3 dl parmesanost, grovrevet
100 g frisk ruccolasalat
salt og pepper

150 g løyrom eller sikrom
2 dl creme fraiche
1/2 bunt gressløk, hakket

Sett ovnen på 225 C. Hakk sammen mel, salt og smør i en kjøkkenmaskin eller med kniv (det går bra). Tilsett vannet gradvis til du får en smidig deg. Del degen i 6 like stor deler og trykk ut dem i 6 porsjonsformer (tartelettformer). Man kan også lage en stor pai....men til fest er det flott med porsjonsformer. ;) Stek bunnene i ovnen ca 10 minutter.

I mellomtiden visper du sammen egg og fløte. Tilsett parmesanen og vend inn ruccolasalaten. Smak til med krydder.
Hell fyllet i de førstekte bunnene og stek videre i ca 15 minutter, eller til fyllet har stivnet.

Severes lune, pyntet med litt creme fraiche, en skje løyrom og hakket gressløk....succé!

(Når jeg laget dette til 20 pers laget jeg en versjon til barnen som hadde samme bunn, men jeg hadde skinke og pizzakrydder og vanlig ost til dem istedet. Da trenger man ikke så mye parmesan (det blir fort dyrt...) og barnen liker sine "pizza-paier") Man kan lage disse dagen i forveien og så bare varme på dem litt og så pynte. Det går veldig bra. Man kan også fryse dem, det har jeg aldri gjort men det skal gå bra også.

Skal finne frem svinfilé oppskriften. Da steker man den dagen før og marinerer over natta og så serverer kall, i tynne skiver - veldig enkelt! :)


#27

Señora sa for siden:

Det er mannen i huset som lager bacalao, men det ser veldig enkelt ut. Alt i en gryte. Det tar litt tid, det er det eneste, men man kan lage det i stekeovn og ikke i gryte om man synes det er enklere. Han renser fisken veldig nøye slik at det ikke finnes ben i retten.


#28

Dali sa for siden:

Samme her. Han har utvidet innholdet litt i forhold til det som står i oppskriftene. Innhold er som følger:
Potet
Klippfisk
Gulrot
Løk
Paprika
Hvitløk
Chili (piri piri på glass)
(jalapeno)
Bokser med hakkede tomater
Tomatpure

Bland sammen og kok lenge på svak varme så potetene blir kokt og maten ikke svir i bunnen. Varm opp og spis neste dag.

Serveres med hvitløksbaguetter og/eller flatbrød samt en god rødvin. Vi hadde det i min 30-årsdag også. :jupp:


#29

Corbeille sa for siden:

Hvor stor gryte tror dere man trenger for å lage bacalao til 20 personer? Hvor mange litermat trenger jeg?


#30

Slettet bruker sa for siden:

Vi hadde sånt selskap i høst. Serverte roastbeef - lagde den selv på morgenen og serverte kald med dressing loff og grønnsaker og diverse. Det var kjempebra.


#31

kalufs sa for siden:

Hva med paier med forskjellig innhold, slik at alle finner noe de liker.
Servert med salat og brød.


#32

Dali sa for siden:

matmons.net/visoppskrift.asp?id=147
Fant denne, om du dobler den så vil jeg tro det er mer enn nok. Serverer du brød til og, så er det mye mat.


#33

Mjau sa for siden:

Den gryten jeg har lagt ut oppskrift på i dag er veldig god, og enkel å lage til mange. Utfordringen kan være om alle tåler sjømat da...

Ellers er helstekt indrefilet av okse enkelt å lage til mange, samme med stek. Med bakt potet til feks. De holder jo litt på varmen også, og kan godt tåle å ligge en god stund i ovn også, i motsetning til fløtegratinerte poteter.


#34

håpefull78 sa for siden:

Pasta og skinkesalat
Kyllingsalat

serveres med f.eks foccaciabrød

Nydelig!


#35

Picasso sa for siden:

Her er min Bacalao oppskrift

Bacalao

(til ca8-10 personer)
ca. 1 kg. Klippfisk
vann

25-30 poteter (2 kilos sekk er helt passe)
3 store løk
5 stk. cayannepepper (spansk pepper)
2 bokser hermetiske tomater
2 bokser pimientos (hermetiserte paprika)
2 ss. tomatpurè
4dl olivenolje (ekstra virgin)
3-4 fedd hvitløk
ca 7 dl. vann

Vann fisken ut i et døgn, skift vann 2-3 ganger i løpet av det døgnet.

Rens fisken for skinn, skjær den i mindre stykker, og trekk den nesten ferdig. Rens den så for ben evt.

Skjær potetene og løken i tynne skiver.

Brenn av oljen (den er ferdig når det breser hvis du har en tresleiv nedi oljen) når den er ferdig har du nedi hvitløken å lar den brese av seg for så å ta den ut av igjen.

Ha i ingrediensene lagvis (begynne med løk, poteter, fisk, så hermetiske tomater, pimientos)

Tilslutt hell over vannet (jeg blander tomatpureen i vannet).

Drei i kjelen med jevne mellomrom så det ikke brenner seg.
NB: skal ikke røres i da blir den fort grøtete!

Vi serverer alltid focaccia til etter denne oppskriften;

Focaccia

20 g salt
1 pk tørrgjær
2 ss olivenolje
700 g hvetemel
4,5 dl vann
Oljeblanding:
4 ss hakket rosmarin el. basilikum (el. andre urter du har for hånden.)
2 fedd hvitløk (spørs hva du skal dagen etter...)
1 ts grovsalt
1,5 dl olivenolje
Svarte oliven
Maldonsalt eller grovsalt
Elt deigen godt og lenge, påse at det er ganske løs i 3/4 deler av eltetiden slik at deigen blir glatt. Tilsett det øvrige melet til deigen har en god konsistens. Legg deigen på en lun plass i minimum 30 minutter.
Trykk ut brødet til ca. 1,5 cm tykkelse, trykk godt med fingertuppene slik at brødet får masser av små groper.
La brødet heve i 30 minutter
Legg urtene i en morter med salt, olje og hvitløk, mos så dette godt og fordel det på toppen av brødet. Legg så på grovhakket oliven.
Stek det på varm ovn (230 grader) til det er gyllent. (15-20 minutt?)


#36

Nelly sa for siden:

Pastasalat.
Denne har jeg servert til litt over 20. Sammen med focaccia. falt veldig i smak.
www.tine.no/page?id=28&key=8636&cat=701[url="http://www.mineoppskrifter.no/view_recipe.php?id=6510"][/url]


#37

Honda sa for siden:

jægergryte med reinskav med potetmos til


#38

Nelly sa for siden:

Selv om du egentlig ikke ville ha gryte så slenger jeg ut denne. Er veldig enkel siden nesten alt skal slenges i gryta på en gang. Kjøper du ferdig renset kylling så er det enda enklere.
Veldig god synes jeg

Kyllinggryte
1 hel grillet kylling
1 rød paprika
100 g bacon
1 liten purre
4-5 ferske sjampingjon
3-4 dl fløte
salt og pepper

Rensk og riv kyllingen i biter. Del opp baconet og grønnsakene i små biter.
Kok fløte og grønsaker sammen til grønnsakene er møre.
Stek bacon til det blir sprøtt. kylling has i til slutt. smak til med salt og pepper. topp med ferdigstekt bacon.

Ris og salat. Focaccia er sikkert godt til (er igrunn godt til alt)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.