Dixie Diner sa for siden:
Sikkert dumt spørsmål, men hva ER det, egentlig? Jeg har lyst å lage en rett fra Rachael Ray i dag, der hun marinerte kyllingfileter i buttermilk. Surmelk?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Dixie Diner sa for siden:
Sikkert dumt spørsmål, men hva ER det, egentlig? Jeg har lyst å lage en rett fra Rachael Ray i dag, der hun marinerte kyllingfileter i buttermilk. Surmelk?
Ru sa for siden:
Fra wikipediet ...
Ru sa for siden:
[quote] Fakta om produktet.
En lett syrlig melk som separeres fra fløte under smørproduksjon. Dagens kjernemelk blir tilsatt en bakteriekultur. Melken er en naturlig emulgator som ofte blir brukt i bakevarer og iskrem. Tilsatt velduftende urter og sitronsaft er den en deilig kald saus. Fersk melk tilsatt eddik (2 ts til 2 1/2 dl melk) kan erstatte kjernemelk i de fleste oppskrifter.
[/QUOTE]
Fra matvareguiden.no
TheVoice sa for siden:
tro om d er laktose i kjernemelk?
Dixie Diner sa for siden:
Takk. Det jeg egentlig lurte mest på, er om det kan fås kjøpt i Norge. Hvis det er kulturmelk så er jo den saken grei, men jeg fikk ikke inntrykk av at kjernemelk var syrnet?
Harriet Vane sa for siden:
Kjernemelk er syrnet, jo, for fløten er ofte syrnet når man kjerner den til smør.
Jeg ville glatt erstattet med kefir. Til marinade av kylling bruker min mor alltid surmelk eller yoghurt, og mørere kylling skal du lete lenge etter. Hun tørker av filetene før hun steker dem. Nydelig.
Jeg har en irsk bakebok, der de baker brød med natron, selvhevende mel og kjernemelk. Jeg erstatter med mel + bakepulver og kefir og det smaker helt likt.
allium sa for siden:
Kjernemelk kan man vel lage selv, med kremfløte? Jeg har ihvertfall laget smør av kremfløte en gang, satte igang kjøkkenmaskinen og ble borte litt for lenge...
Harriet Vane sa for siden:
Hehe, joda, men det blir ikke helt riktig smak på smøret, for det vil mangle syre. Og litt dyrt, kanskje, siden det blir en spiseskje kjernemelk ut fra hver fløteboks. :knegg:skyfri sa for siden:
Har du skrevet ned oppskriften fra RR Iset? Jeg så slutten av den kokkeleringen i går - og blir kjempeglad hvis du deler oppskriften :)
gajamor sa for siden:
Hvis du vil lage det selv, så bruker du seterrømme. Det gir den riktige syrlige smaken. Kjør rømmen i mikseren til den skiller seg i smør og kjernemelk.
allium sa for siden:
Syrepoenget ser jeg, men det ble atskillig mer enn en spiseskje kjernemelk da jeg tabbet meg ut.
Fibi sa for siden:
Jeg skrev det ikke ned, men husker det sånn halvveis.Hun marinerte kyllingfilet (i strimler?) i kjernemelk, før hun rullet de i brødkrum tilsatt masse krydderier. Paprika, chilipulver, "poultryseasoning", og en til jeg ikke husker. Så dyppet hun dem i kjernemelken igjen, og rullet dem i brødblandingen på ny, før hun friterte dem. Så serverte hun det med søtpotetbåter hun hadde bakt i ovnen i rundt 45 minutter slik at de ble sprø, og melasse-saus. Meljevning spedd med kyllingbuljong, og smaksatt med worsterchiresaus (aner ikke hvordan det staves :knegg: ), melasse og salt/pepper.
:værsågod:
Ru sa for siden:
Alle oppskriftene ligger på nettet.
Det var vel denne i går ...
Harriet Vane sa for siden:
I den oppskriften ville jeg klart brukt kefir.
Ru sa for siden:
Mim: Er det oppskrift på sånn ordentlig deilig grovt irsk brød i den bakeboken din? :blafre:
Harriet Vane sa for siden:
Ja. :nikker:Dixie Diner sa for siden:
Ikke i strimler nei, hele. Men det er vel valgfritt. Jeg har programmet på PVR-boksen. Hva er poultry-seasoning? Kyllingkrydder? Finnes det mange forskjellige? Og har de "sweet, smoked paprika"-krydder her? Er det vanlig paprikakrydder? domm
Dixie Diner sa for siden:
Takk, dere. Da kjøper jeg kefir og ser om jeg får tak i søtpoteter. :D
Ru sa for siden:
De har noe kylling-krydderier i den der krydderserien med blått lokk. Santa Maria?
Dixie Diner sa for siden:
Thanks, jeg skal se om jeg finner det i butikken. :)
skyfri sa for siden:
Så hjelpsomme dere er - tusen takk.
Iset, jeg har kjøpt en boks paprika pulver på innvandrerforetning, smaker mer og har sterkere farge enn den jeg finner blant de vanlige krydderne på butikken. Vet ikke om den er søt og røyket, men jeg bruker den.
Og så det helt avgjørende spørsmålet:
Må kyllingfiletene frityrstekes, eller kan jeg steke de på vanlig måte i panna? Hva tror dere, kloke kokkedamer? :)
Hvis kyllingfiletene må "in the hot tub" som Rachel sier, så kommer retten nok aldri til å oppstå på mitt kjøkken...
Dixie Diner sa for siden:
Takk for paprika-tipset!
Kyllingen kan sikkert stekes i vanlig ovn eller på pannen. Blir nok ikke like godt, men godt nok. Jeg har nå kjøpt søtpoteter og kylling og greier, så i morgen blir det RR-kylling. :D
Esme sa for siden:
Irish Soda Bread er en fantastisk delikatesse! Jeg har en oppskrift som er litt upålitelig. Om du har tid en dag, kunne du lagt ut din oppskrift? Er den med treacle/sirup?
Dixie Diner sa for siden:
Jeg vil også gjerne ha oppskrift på Irish Soda Bread, har hørt det skal være så nydelig.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.