Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Byggryn som erstatning for ris

#1

Meta sa for siden:

Er det godt? Hvordan tilberedes byggryn?


#2

Annie sa for siden:

Jeg har kjøpt en eske, det så spennende og sunt ut. Har ikke tatt den i bruk ennå, så jeg vet ikke. Men bakpå esken stod det at det var like populært som ris hos barn, smakte bedre og var mye sunnere.


#3

Fibi sa for siden:

Jeg synes det er kjempegodt. :jupp: Mannen brukte det en del på jobb da vi bodde i Stockholm, og vi kjøpte med oss en femkilossekk da vi reiste hjem.


#4

Stompa sa for siden:

Da jeg var barn fikk vi av og til byggrynssuppe. Det var kjempegodt, husker jeg. Men jeg vet ikke hvordan de tilberedes.


#5

Tangerine sa for siden:

Hvor kjøper man det? Får man det på "vanlig" butikk? :)


#6

Stompa sa for siden:

Det gjorde man i hvert fall før i tida. Mulig det er mindre vanlig å ha det inne nå, men jeg tror det var en ganske vanlig ingrediens i matlagingen for noen tiår tilbake.


#7

allium sa for siden:

Jeg brukte det ofte da jeg lagde babymat. Kan ikke huske at det var noe problem å få tak i det.


#8

Meta sa for siden:

Står det sammen med melet og sånt da, vanligvis? Skal jammen prøve det. Synes at store mengder ris til middag gir meg en sløv og søvnig ettermiddag...


#9

Nera sa for siden:

Det er godt å lage byggrynssalat som tilbehør til for eksempel grillet laks eller kyllingfilet. Da koker jeg grynene i lettsaltet vann, og blander med olje/eddik, ulike urtekrydder (jeg er glad i timian og oregano), og tilsetter enten grønne linser eller kikerter, samt for eksempel fetaost i terninger, soltørket tomat, oliven, kapers osvosv. :) Serveres lun; kvern over litt salt og pepper.


#10

Appelsin sa for siden:

Kjøpte det forrige uke og det var supergodt! Vi hadde det sammen med brokkoli og kylling/kalkunpølser, og barna jafset i seg hele sulamitten.


#11

Meta sa for siden:

:nam: Må prøves!


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har lyst å prøve byggryns-krem. Det skal visstnok være som riskrem, men smake enda bedre.


#13

Meta sa for siden:

Mmm. Det hørtes godt ut med byggrynskrem. Må tilføye byggryn på handlelisten, jeg.


#14

Tertit sa for siden:

Det minner litt om riskrem, men er mange ganger bedre. Fikk smake det hos en nabo for et par uker siden, eller froskeeggdessert som ungene der kalte det. :D


#15

Mamma27 sa for siden:

Bestemor annbefalte meg faktisk å prøve å bytte ut risen i disse bygg grynene, men jeg er generelt skeptisk til alt :nemlig:
Men viss dere sier at det er okey og smaker greit så skal jeg prøve.


#16

Meta sa for siden:

I dag skal vi ha byggryn til svinefilet. Blir kjekt å se om det blir godt. Men hvor mye bør jeg beregne per person?


#17

Søster sa for siden:

:hjerter: :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.