Meta sa for siden:
Er det godt? Hvordan tilberedes byggryn?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Meta sa for siden:
Er det godt? Hvordan tilberedes byggryn?
Annie sa for siden:
Jeg har kjøpt en eske, det så spennende og sunt ut. Har ikke tatt den i bruk ennå, så jeg vet ikke. Men bakpå esken stod det at det var like populært som ris hos barn, smakte bedre og var mye sunnere.
Fibi sa for siden:
Jeg synes det er kjempegodt. :jupp: Mannen brukte det en del på jobb da vi bodde i Stockholm, og vi kjøpte med oss en femkilossekk da vi reiste hjem.
Stompa sa for siden:
Da jeg var barn fikk vi av og til byggrynssuppe. Det var kjempegodt, husker jeg. Men jeg vet ikke hvordan de tilberedes.
Tangerine sa for siden:
Hvor kjøper man det? Får man det på "vanlig" butikk? :)
Stompa sa for siden:
Det gjorde man i hvert fall før i tida. Mulig det er mindre vanlig å ha det inne nå, men jeg tror det var en ganske vanlig ingrediens i matlagingen for noen tiår tilbake.
allium sa for siden:
Jeg brukte det ofte da jeg lagde babymat. Kan ikke huske at det var noe problem å få tak i det.
Meta sa for siden:
Står det sammen med melet og sånt da, vanligvis? Skal jammen prøve det. Synes at store mengder ris til middag gir meg en sløv og søvnig ettermiddag...
Nera sa for siden:
Det er godt å lage byggrynssalat som tilbehør til for eksempel grillet laks eller kyllingfilet. Da koker jeg grynene i lettsaltet vann, og blander med olje/eddik, ulike urtekrydder (jeg er glad i timian og oregano), og tilsetter enten grønne linser eller kikerter, samt for eksempel fetaost i terninger, soltørket tomat, oliven, kapers osvosv. :) Serveres lun; kvern over litt salt og pepper.
Appelsin sa for siden:
Kjøpte det forrige uke og det var supergodt! Vi hadde det sammen med brokkoli og kylling/kalkunpølser, og barna jafset i seg hele sulamitten.
Meta sa for siden:
:nam: Må prøves!
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har lyst å prøve byggryns-krem. Det skal visstnok være som riskrem, men smake enda bedre.
Meta sa for siden:
Mmm. Det hørtes godt ut med byggrynskrem. Må tilføye byggryn på handlelisten, jeg.
Tertit sa for siden:
Det minner litt om riskrem, men er mange ganger bedre. Fikk smake det hos en nabo for et par uker siden, eller froskeeggdessert som ungene der kalte det. :D
Mamma27 sa for siden:
Bestemor annbefalte meg faktisk å prøve å bytte ut risen i disse bygg grynene, men jeg er generelt skeptisk til alt :nemlig:
Men viss dere sier at det er okey og smaker greit så skal jeg prøve.
Meta sa for siden:
I dag skal vi ha byggryn til svinefilet. Blir kjekt å se om det blir godt. Men hvor mye bør jeg beregne per person?
Søster sa for siden:
:hjerter: :hjerter:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.