Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan man lage indianerhodepryd selv?

#1

Mei sa for siden:

Sånne fjærpryder som man klassisk får kjøpt overalt, lar de seg lage på en enkel måte selv? Noen som har ideer til hva man kan feste fjærene med/på? Den bør jo helst tåle litt?


#2

Veronal sa for siden:

Hvor får du fjær fra?

Ellers kan du vel feste dem med lim?


#3

Kirsebær sa for siden:

Man kjøper fastelavensfjær og fester dem på hårbånd. Fest med lim, og lim over et stoffstykke hvis det er ekkelt med fjærpinnene mot hår og panne.

For eksempel?


#4

Snippa sa for siden:

Du kan bare feste fastelavensfjæra rett i hårbåndet også -trenger ikke lim. Trenger forsåvidt ikke fjær heller, det viktigste er vel et bånd rundt hodet og litt maling i ansiktet?


#5

Minerva sa for siden:

Man trenger vel egentlig bare en stor fjær bak festet med lim, eventuelt sydd fast, i et pyntebånd? Jeg
forestiller meg indianer på karneval slik:


#6

jolie sa for siden:

Klipp til en remse tøy. La den være dobbelt så bred som du ser for deg, pluss sømmonn. Fald inn kantene. Legg remsa dobbelt (på langs) og sy en søm i toppen. Stikk inn fjærene etterhvert som du syr (sy med korte sting). Sy gjerne enda en søm over etterpå, så sitter det sikkert (altså: stikk fjærene såpass langt inn at du syr over fjærhårene og ikke bare stilken). Til slutt fester du en strikk ca der bakhodet blir, så holder remsa seg på plass.

Aldri gjort dette, men det må da være gjennomførbart?


#7

Mei sa for siden:

Veronal; en hver bokhandel/hobbybutikk med respekt for seg selv fører fjær.

Jolie, ja jeg tror jeg må gjøre noe slikt. Sy. Eventuelt bruke et hårbånd og sy. Eller noe elastikk jeg har liggende. Dersom jeg bare stikker dem nedi og ikke fester dem på noe vis er jeg redd de knapt nok lever til vi ankommer barnehagen. De man får kjøpt er vel heller ikke så solide? :gruble:

Det kan virke som han må ha fletter også;

Jeg ser for meg mange fjær i ulike farger rundt hele hodet. Som en .. indianerhøvding?

[img]http://kostyme-spesialisten.no/images/4167ind.bmp[/img]

[url="http://kostyme-spesialisten.no/images/3288.jpg"][/url]

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.