Mjau sa for siden:
Denne er bare helt nydelig.
Fikk den servert hos en venninne under symøte og bare måtte få oppskriften.
Ca 4 porsjoner. (lagde litt større porsjon og ble da spist opp av 4 voksne.)
300-400g laksefilèt.
200g krepsehaler /store reker
(jeg hadde oppi både krepsehaler og reker, og tror blåskjell også hadde vært snadder oppi her)
1/2 purre
2 små rødløk
2 fenikkel eller stangselleri
1 eple
1ss smør
1/4 g safran (kan sløyfes)
1-3 ts karri
1ss tomatpurè
2dl sterk fiskebuljong
3dl kremfløte
salt, pepper, paprikapulver. (tror også fersk paprika hadde gjort seg.
Kutt opp purre, rødløk, fenikkel/stangselleri, ,og eple.
Smelt smøret i traktørpanne og fres opp grønnsakene sammen med karri, tomatpurè og safran i noen minutter under omrøring.
Hell i fiskebuljongen og la småkoke til grønnsakene er møre.
Hell i fløten og kok videre. Smak til med salt, pepper, og paprike og evt mer karri.
Legg i laks i store terninger sammen med den andre sjømaten og la trekke til fisken er ferdig. Ca 5 min.
Serveres med poteter.
:værsågod: