Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God lørdagssnacks?

#1

håpefull78 sa for siden:

Hei!

Er det noen som har noen gode, enkle lørdagssnacksoppskrifter å dele med meg? Er litt lei av de samme hver helg...


#2

Mjau sa for siden:

Bakt potet med masse snadder :)

har nevnt det før og tror jeg.
Men spiser ikke bare bakt potet altså!

Her går det ofte i taco på lørdager, så jeg henger meg på her og snikleser tips :)


#3

Siwa sa for siden:

Vi bruker ofte å ha helstekt indrefilet, gratinerte poteter og grønnsaker :jupp:
Steiker filen først i panna, så i ovnen.. Det går ganske "fort" ca 30-40 min, men det er enkelt å lage :blunke:


#4

vaesla sa for siden:

Heisann!
Vi koser oss ofte med en slags kylling i form som jeg lager. Kjøper ferdig grillet kylling, tar av skinnet og deler kjøttet i småbiter. Legger dette i en ildfast form. Så blander jeg lett-rømme og mat-fløte sammen og har i pommes frites krydder til passe smak. Heller det over og har masse revet ost på toppen. Inn i stekovnen på ca 150-180 grader til osten er smeltet og gylden. Og vi har ris ved siden av. Kjempe godt, og er godt likt av barn også.


#5

Benzo sa for siden:

Nam, dette hørtes godt ut. :nikker:


#6

Blåbær sa for siden:

Snacks eller middag?

Middag:
Svin indrefilet fyllt med sopp, kremost, løk og bacon.
Servert med båtpoteter og salat.

Snacks:
butterdeigsplater (ferdige frossne) med pesto (varierer mellom rød og grønn) og div ost. Smører på, deler i i biter og steiker til osten er gyllen.


#7

Skytte sa for siden:

Nachos:

Nachos-chips (runde) (1 pose på en pai-form)
Kjøttdeig/karbonadedeig (400 g på en pai-form)
1 pose taco seasoning mix
En boks hakkede tomater, gjerne med chili
En liten boks mais
Raspet ost, evt. skiver av mozzarella-ost (ca 1 pose ferdig raspet)

Legg chipsen i bunnen av en ildfast form, paiform el.l. Stek kjøttdeigen og tilbered med taco-pulver og litt vann - kok inn, tilsett mais og hakkede tomater. Hell dette over chipsen. Strø over ost.

Gratiner i ovnen på 200 grader i ca 10 minutter.

Serveres med en lett salat (f.eks salatblader, tomat, løk og avocado), rømme/kesam, guacamole og taco-saus.


#8

Mjau sa for siden:

:dåne:Det hørtes sinnsykt godt ut!!!


#9

Camomilla sa for siden:

Pitabrød som småpizzaer. Kjempegodt. Alle får hver sin med sitt fyll på.


#10

Veronal sa for siden:

Vin.

Det enkle er ofte det beste. Trallala.


#11

Dixie Diner sa for siden:

Quesadillas!!

Fyll: valgfritt, men vi liker best kyllingfyll. Da bruker jeg 2-3 fileter i strimler eller biter, som jeg steker sammen med litt hakket løk og hvitløk, paprika i biter og gjerne også litt purre. Ha over et halvt lite glass salsa og la det putre litt. Fyllet skal ikke være veldig fuktig.

Ta en tortilla og spre fyllet litt tynt utover hele platen. Dekk med masse hvitost og legg en tortilla oppå. Klem litt forsiktig sammen og stek tortillasen i en tørr stekepanne på litt sterk (ikke for sterk) varme. Ha gjerne lokk over pannen. Snu tortillaen etter noen minutter, vær forsiktig så ikke fyllet ramler ut. La den steke noen minutter på andre siden også. Osten smelter og binder fyllet sammen inni.

Ta frem pizzahjulet og skjær tortilla-"kaken" i 4 eller 8 biter. Server med salsa, rømme og guacamole.

Ikke mitt bilde:


#12

Honda sa for siden:

Nachos
God oppskrift på [url]www.matprat.no[/url]

Og så har man coop chili bønner ilag med kjøttdeigen. NAM



#14

Mrs. Longbottom sa for siden:

Vi lagde noe sinnsykt godt i dag, parmesankyllingvinger (eller, vi brukte manchego, da, men det skulle egentløig være parmesan)
Marinerte ca 1 kg kyllingvinger i 8 ss olje, masse (virkelig masse) hakket persille og oregano, et par hvitløkfedd og salt/pepper. Når ovnen var varm (250 grader) rev jeg ca en kopp parmesan over vingene og bladet. Så la jeg vingene med urter og ost på stekeplate og helte over resten av marinaden, og stekte i ca 20 min, snudde en gang. det er gost å bruke litt grillelement på slutten, så de blir sprø. Det var helt nydelig!


#15

Meta sa for siden:

Jømmi! Dette skal jeg lage til barnevakten i morgen.


#16

ming sa for siden:

Nam! Her må jeg regne litt og se om jeg klarer å lage en høvelig GR-vennlig variant.


#17

Turban Smukk sa for siden:

Noen som har en god salsa-oppskrift?


#18

Fruktflua sa for siden:

Tips til når man lager Quesadillas; I stedet for å legge to hele lefser oppå hverandre, kan man brette en lefse med fyll i i stedet. På den måten detter ikke fyllet så lett ut når den skal snues. Det er plass til to sammenbrettede lefser i en normal stekepanne, så man bruker ikke lenger tid på å gjøre det på denne måten.


#19

Camomilla sa for siden:

Si fra hva du kommer frem til da. Elsker Quesedillas, men har ikke spist det siden jeg begynte på GR.


#20

Fadese sa for siden:

Jeg kan ikke det spor om GR, men hvis du lager guacamole med kesam (har gjort det med hell) og er litt sparsommelig med osten, så kan det vel ikke være så ille? :blond:
Og så synes jeg du skal gå til innkjøp av en stavmikser (om du ikke allerede har gjort det), for da er det enkelt å lage sin egen salsa og få den akkurat som man vil.


#21

Dixie Diner sa for siden:

Det er vel enkelt å lage en mager Quesadilla-variant? Det var faktisk på vektklubb.no jeg ble hekta, der lå det en slanke-oppskrift på dette. Mener å huske at det ble brukt fullkornplater (men det er jo valgfritt), salsa, kylling, mais, grønnsaker og mager hvitost. Og så serverte man kesam til.


#22

Benzo sa for siden:

Jeg steker quesadillas i ovnen. :enkel:


#23

Dixie Diner sa for siden:

Det har jeg også gjort, stekt den i ovnen. Men jeg liker når den får litt sprø skorpe på begge sider.


#24

Benzo sa for siden:

1-2 min under grillen. :glis:


#25

Maiden sa for siden:

Bruchetta
400 g spekemat
4 skiver loff
2 ss oliven

2 finhakkede tomater
1/2 finhakket rødløk
1 finhakket avokado
2 båter finhakket hvitløk
2 ss finhakket basilikum
1/2 dl olivenolje
1/2 ts salt
1/4 ts pepper

Varm olivenolje i en panne. Stek brødet til det blir sprøtt og gyllent.
Bland tomater, løk, avokado, hvitløk, basilikum og olivenolje i en bolle.
Smak til med salt og pepper (jeg syns også gastromat gir en ekstra piff ). Fordel blandingen på det stekte brødet.

Serveres sammen med skiver av spekeskinke.

Tips.
Brødskivene kan også pensles med olivenolje og stekes i ovn på 250°C i ca. 5 minutter eller til skivene er sprøe og gylne.

Veldig godt å ha hjemmelaget hvitløksdressing til dette. :nam:


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg vet det, men da må den jo allikevel snus. :knegg:


#27

ming sa for siden:

Jepp. Var det jeg fant ut jeg også. :)


#28

Señora sa for siden:

Tacosnadder:

4-500 gram kjøttdeig
1 løk
1 boks sjampinjonger
1 pose tacokrydder
1 boks hakkede tomater
1 boks røde bønner (kidney beans eller salatbønner)
Philadelphia ost
Revet ost

Stek kjøttdeig, løk og sjampinjonger. Tilsett 1 pose tacokrydder.
Ha i hakkede tomater, bønner (hakkes). Bland inn ca. halve begeret Philadelphiaost.
Hell over i ildfast form.
Revet ost på toppen.

Stekes på 225 grader til osten blir gyllenbrun.
Server med salat og tacochips eller nachos.


#29

håpefull78 sa for siden:

Oi, her var det mange gode forslag!!


#30

maggypop sa for siden:

1 boks hakkete tomater, gjerne med basilikum
1 grønn paprika
1 rød paprika
1 hel chili
1 fedd hvitløk
kjøres i blender og tilsettes en dæsj sitron
smakes til med salt

Dette er en ganske stor porsjon, men er man glad i salsa så...



#32

Merete sa for siden:

Skjærer du den bare opp i midten da å legger fyllet i eller hvordan gjør du det? Hvilken ost bruker du?

Hørtes nam nam ut:)


#33

Blåbær sa for siden:

Skjærer den ut. Først skjærer jeg nesten igjennom på langs, også gjentar jeg det samme på hver halvdel, eller du kan banke. Gu, jeg er håpløs på å forklare dette.

Sist jeg laget låg jeg bare bacon, sopp, løk i bunnen av en form og kjøttet på rist også lokk over.
10 min før servering rørte jeg inn en pakke kremost krydder fra tine.
Ble like godt, og mindre stress.


#34

Kaktus sa for siden:

Min fantastiske kyllingform (Inspirert av Glitter) :

Kyllingfilet legges i ildfast form, sammen med løk og paprika. Bland parmesan sammen med favorittkrydrene dine, her er det masse paprika, chili explosion og pepper. Hell osteblandingen over kyllingen og stek i ovnen til kyllingen er nesten gjennomstekt. Hell over en kartong matfløte og legg bacon på toppen. Stek videre i ca 10 minutter til. Serveres med ønsket tilbehør. Vi bruker å ha ovnsstekte potetbåter. :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.