Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ostekake à la Nordstjernen!

#1

Nessie sa for siden:

Denne er sykt god! Og litt smart, for den bør stå i 2 døgn.. så den er kjekk å lage i forkant av selskap og slike ting. :jupp:

Bunn:
15 stk. digestive/ Kornmokjeks
75 g sukker
1/2 ts kanel
5 ss smeltet smør
1 eggehvite

Alt kjøres i maskin og trykkes ut i rundform. Stekes på 180 grader i 12 -15 min.

Fyll:
ca 700-800 gram kremet ost naturell
4 egg
150 g sukker
4 ts vaniljesukker
3 ss sitronsaft fra sitron

Alt kjøres i maskin til en smidig masse. Helles over bunnen og stekes i ca 50 minutter på 100 grader.

Topplokk:
5 dl creme fraiche
7 ss sukker
frøene fra en vaniljestang
2 ts vaniljesukker

Ha topplokket over kaken tilslutt. Kaken bør stå minst to døgn før servering.

:nam:


#2

Dixie Diner sa for siden:

Høres omtrent identisk ut med New York Cheesecake. Det har jeg laget et par ganger og det er noe av det beste man kan spise. :sikle:


#3

Che sa for siden:

Og den minner om "ostekake ála trondheim" - som er det nærmeste man kan komme til alle ostekakers mor - kaken på ni muser.


#4

Nenne sa for siden:

Jeg lager også en variant av denne, men da med valnøtter i bunnen. :nam:


#5

Karamell sa for siden:

Jeg er ikke så glad i ostekake, emn smakte nylig en med mandelbunn fremfor kjeks og det var godtere. ;)


#6

Nessie sa for siden:

Denne står i kjøleskapet nå. :D


#7

mkj sa for siden:

Jeg har også en oppskrift som ligner. Utrolig kjempegodt. Men jeg har av og til litt problemer med å få ostemassen skikkelig glatt - noen tips?


#8

Nessie sa for siden:

Her er den jeg laget: :værsågod:

Eneste dumme var at det nok ble litt mye smør i bunnen? For det rant ut litt - og da ble bunnen hard. Men god, og mektig!


#9

Najade sa for siden:

Jeg lar alltid osten stå ganske lenge på benken før jeg begynner. Prøvde en gang å lage ostekake (riktignok annen oppskrift) med kald ost, og da ble det litt klumper.


#10

Nessie sa for siden:

Romtemperert er en tanke ja. :jupp:


#11

løve70 sa for siden:

Jeg lager også en som minner mye om denne. Kjempegod!!!


#12

Che sa for siden:

Vanlig ostekake kan fint fryses - tror dere denne kan fryses uten å smake fryser etterpå?


#13

Tjorven sa for siden:

Jeg lurer på om jeg vet hvem nordstjernen er. Stemmer det eller?

Jeg er glad i ostekake. Mannen min er egentlig ikke så kakeglad, men spiser gjerne ostekake. Ungene liker IKKE ostekake, så derfor lager jeg alltid gulrotkake isteden. Jeg skal allikevel merke meg denne oppskriften. Det er alltid fint å ha en kake som kan lages noen dager i forveien, for det blir så travelt i forbindelse med selve feiringen.


#14

Tjorven sa for siden:

Jeg synes forresten ostekake er best hvis den har gele på toppen. Kan man putte det på denne eller blir det helt feil?


#15

Nessie sa for siden:

Jeg vet ikke om denne er så god med gelè? :vetikke:
Jeg synes det passer bedre på ostekaker som ikke er så tung som denne.


#16

Nessie sa for siden:

Spør du meg? :undrer:


#17

Che sa for siden:

Isj, nå har jeg vært på butikken og kjøpt alt som skal i -men glemt sitron. Hva er sitronens rolle, mon tro?


#18

Nessie sa for siden:

Du har ikke sånn sitrondråper da? På flaske? Lime?


#19

Che sa for siden:

Nope - men butikken er i synsavstand fra heimen omtrent (ett hus i veien bare) - så jeg kan hute meg ut.

Går det an å bruke lightost, mon tro? (har kjøpt vanlig ost, men har en uåpnet lightost jeg bør bruke opp snart)

Nå ser jeg forøvrig at det ikke er sitron i new york cheesecake, så da kan jeg jo lage det i stedetfor.


#20

Nessie sa for siden:

Lightost går helt fint. :jupp:


#21

*TB* sa for siden:

Jeg bakte denne kaken på fredag og den har stått i kjøleskapet til i dag. Tok den frem nå for å ta vekk ringen rundt, og så at noe av smøret har rennt ut her også.
Jeg syns også at det topplokket ser veldig lite "stivt" ut, og er livredd hele topplokket skal renne vekk når den blir satt frem i romtemperatur..:neglebit:
Skal det være sånn? I oppskriften er det jo ikke annet enn creme fraiche, sukker og vaniljesukker heller, så det blir kanskje ikke stivt?


#22

Che sa for siden:

På den oppskriften jeg brukte (den jeg linket til) så skal det øverste laget stekes i 3-5 minutter.

Jeg har laget kaka, men ble skuffet. Smakte langt fra så godt som ostekaka jeg normalt sett lager. (+ at jeg forventet ostekake ala ni muser)


#23

Nessie sa for siden:

Mitt "lokk" ble stivt iallefall? :vetikke:


#24

*TB* sa for siden:

Og du stekte ikke det øverste laget, guniss?
Det ble definitivt noe feil med denne kaken altså. Veldig god, absolutt - men det øverste lokket ble altså ikke stivt, og da den hadde stått i romtemperatur en stund så smeltet jo hele lokket bort omtrent. Så ut som en iskake. :knegg:
Det første laget (som var stekt) holdt seg bra.

Skal prøve en gang senere igjen, for jeg likte smaken på denne bedre enn den vanlige ostekaken jeg pleier å lage (med gele i ostemassen og gele på toppen).


#25

Nessie sa for siden:

Stekte ikke det siste laget nei. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.