Jeg lar alltid osten stå ganske lenge på benken før jeg begynner. Prøvde en gang å lage ostekake (riktignok annen oppskrift) med kald ost, og da ble det litt klumper.
Jeg lurer på om jeg vet hvem nordstjernen er. Stemmer det eller?
Jeg er glad i ostekake. Mannen min er egentlig ikke så kakeglad, men spiser gjerne ostekake. Ungene liker IKKE ostekake, så derfor lager jeg alltid gulrotkake isteden. Jeg skal allikevel merke meg denne oppskriften. Det er alltid fint å ha en kake som kan lages noen dager i forveien, for det blir så travelt i forbindelse med selve feiringen.
Jeg bakte denne kaken på fredag og den har stått i kjøleskapet til i dag. Tok den frem nå for å ta vekk ringen rundt, og så at noe av smøret har rennt ut her også.
Jeg syns også at det topplokket ser veldig lite "stivt" ut, og er livredd hele topplokket skal renne vekk når den blir satt frem i romtemperatur..:neglebit:
Skal det være sånn? I oppskriften er det jo ikke annet enn creme fraiche, sukker og vaniljesukker heller, så det blir kanskje ikke stivt?
Og du stekte ikke det øverste laget, guniss?
Det ble definitivt noe feil med denne kaken altså. Veldig god, absolutt - men det øverste lokket ble altså ikke stivt, og da den hadde stått i romtemperatur en stund så smeltet jo hele lokket bort omtrent. Så ut som en iskake. :knegg:
Det første laget (som var stekt) holdt seg bra.
Skal prøve en gang senere igjen, for jeg likte smaken på denne bedre enn den vanlige ostekaken jeg pleier å lage (med gele i ostemassen og gele på toppen).