Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Overlock symaskin...

#1

Prilla sa for siden:

Har nylig ovetatt en husqvarna huskylock 910 og lurer nå på hvordan den kan brukes? Er kun vant til vanlig symaskin med sikksakk og rettsøm etc. men nå har jeg 2,3,4 tråds overlock, flatlock, og rullefold mm og velge i.. :cool:
Skjønt jo tilslutt hvordan den skulle tres, men nå går jeg helt i surr med alle sømmene og hva jeg skal velge.:eek:

Dere med erfaring med slike maskiner, hvordan og til hva brukere dere den til? Er det sømmer som er mer anvendelig ? Hadde håpet den kunne brukes når jeg skulle legge opp kjoler etc. slik at det ble en fin kant nederst uten at sømmen kommer helt o kanten av folden, men det skjønner jeg ikke hvordan skal gå til. Kanskje det ikke går an ?

Når dere syr et plagg, f.eks. en kjole i velour eller jersey med overlock, kan dere da sy hele kjolen med denne, eller kombinerer dere og bruker vanlig symaskin også?

Må bare høre litt med dere som er litt erfarne og få noen tips til bruk av den...


#2

Veronal sa for siden:

Gratla m/overlock! Nå kan du f.eks. sy uten å måtte klippe ned sømmonnet + kaste over kantene manuelt etter at du har sydd en søm. Med overlock så syr, klipper og kaster du over i en engang. Dessuten får du fiiine, proffe sømmer. Hvis du ser på vrangen av plaggene du selv går med så vil du høyst sannsynlig se mange overlocksømmer

Overlock er ikke en faldsømmaskin (coverlock) med mindre det er en kombomaskin du har fått deg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.