Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skal du bake bolle i morgen?

#1

Susse sa for siden:

Det skal jeg ! :jippi: Jeg har en fridag i uka for Spenstmaten min og den skal nytes i morgen.
Fastelavnsboller med krem, jordbærsyltetøy og revet marsipan og melis på toppen. :D


#2

Camomilla sa for siden:

De bollene hørtes gode ut :ja:


#3

Maiden sa for siden:

:jupp: Skal prøve meg på Det søte liv oppskriften, høres knall god ut. :nam:


#4

Susse sa for siden:

Da skal jeg fyke inn der og sjekke ut ! Har god erfaring med absolutt alt jeg bakt fra de sidene. :nikker:


#5

Skytte sa for siden:

Det skal vi. Har kjøpt Fibra bollemel i butikken. Grove boller? Jaja, verdt et forsøk. Blir boller med vaniljekrem og melisdryss. Er ikke noe glad i vanlig krem.


#6

Pasta sa for siden:

Ja, det skal vi. Jeg har bestemt meg for å prøve bollene fra Det søte liv.


#7

Susse sa for siden:

Nå har jeg sjekket den jeg også og gjør et forsøk på den. Ser veldig bra ut.
Gleder meg !


#8

Tinka sa for siden:

Vi skal bake boller i morgen.


#9

Elise sa for siden:

Nei, her blir det ikke boller i morgen. Vi bakte boller på onsdag, og ungene fikk boller i barnehagen på torsdag i tillegg, og nå er vi tomme for mel.

Kan ha brødskive med krem og syltetøy på, da? :humre:

Nei, vi skal på middag til mamma i morgenså da spørs det om ikke det er noe boller å hente der.


#10

Benzo sa for siden:

35 boller ligger på kjøkkenbenken, fra det Søte liv, selvfølgelig.


#11

Susse sa for siden:

Må drøye til i morgen, stakkar viljestyrken min hadde ikke taklet bollelukt i huset uten å kunne spise. streng


#12

Benzo sa for siden:

Hehe, ikke jeg heller. Tok derfor en ekstra spinningtime i dag og en liten time på ski med storesøster. :spiser med god samvittighet: :D


#13

Susse sa for siden:

Jeg kan skryte av 1 time styrketrening i dag og 45 minutter måking av blytung snø etterpå, men ikke noe boller på mor før i morgen. Har streng trener. :knegg:


#14

Benzo sa for siden:

Ja, da har du stålkontroll.:tilber:


#15

tinkadott sa for siden:

ja, regner me ddet blir boller her og i morgen :)


#16

Obelix sa for siden:

Jeg har 20 boller i fryseren.


#17

indie sa for siden:

Ja, men lager vannbakkels som vi fyller med vaniljekrem. Hveteboller med krem synes jeg ikke er noe godt.


#18

Honda sa for siden:

Nei takk står over. Har spist hveteboller med hvitost på,borte på besøk i dag.
Liker ikke krem, og værtfall ikke i boller.
:sær:
:fnis:

Kanskje vi lager fastelavens vafler:fnis:

Dessuten spiste ungene boller i bhg på fredagen. De lagde fastelavens boller der


#19

Nenne sa for siden:

Ja, i morgen formiddag bakes det.


#20

Retz sa for siden:

Njei..tror ikke det. Er alene hjemme for tida og gidder ikke styre med bollebaking. Dessuten har jeg bakt nydelig dessert i dag, seks porsjonsskåler med Creme Catalan! Jeg skal imidlertid sjekke ut det søte liv-sidene, kanskje på tide å gi slipp på Kaptein Sabeltann kokeboka?


#21

Tertit sa for siden:

Nei, skal ikke det. Kan styre meg for boller med krem. En merkelig kombinasjon syns jeg. Nystekte boller med hvitost derimot, det er godt. :nam:


#22

ming sa for siden:

Jeg skal prøve Det Søte Liv-bollene, men her blir de servert med vanilje-kesam istedenfor krem.


#23

Lita sa for siden:

Daniel har laget fastelavens ris i barnehagen, og min mor laget boller med han i kveld. Som de kommer hit med i morgen. (Vi er på sykehuset).
Jeg skulle gjerne bakt, men.....

De bollene med marsipan hørtes gode ut, jeg kan jo bake når jeg kommer hjem. Selvom det ikke er fastelaven da. :nemlig:


#24

Estrella sa for siden:

Jepp. :jupp: Er så glad i min nye KA. Det er en lek å bake nå. :glis:


#25

krystallklart sa for siden:

Her skal det og bakes. :D
Skulle bare ønske jeg ikke måtte bake to typer, det er så pes. :Syte:


#26

Karamell sa for siden:

Nix. Bakte boller i går. Jeg liker ikke krem så fatelavensboller blir det ikke.


#27

Left sa for siden:

Nei, skal ikke det. Ungene fikk i barnehagen på torsdag, og jeg i går. Dessuten skal vi på en tilstelning i morgen, så jeg ser nok ikke bort fra at det kan bli en liten bolle der :)


#28

LinKa sa for siden:

Ja, det skal vi. Boller med vaniljekrem og jordbærsyltetøy inni og melis på toppen. :nam:


#29

Blondie sa for siden:

Klart det! Ungene og jeg skal bake boller. Det er koselig å gjøre det sammen og det er koselig å spise dem sammen. :knegg:


#30

kalufs sa for siden:

Jeg lurer på om jeg skal sette en bolledeig nå.


#31

Go\jenta sa for siden:

Jepp. Skal bake. I går på butikken var det forresten utsolgt for kremfløte, gjær og bolleposer (sånn til å tilsette gjær og vann), så tydeligvis mange som skal bake i dag!


#32

Pebbles sa for siden:

Jepp - fastelavensboller er stor stas!

Lager tradisjonelle med krem inni og melisdryss på toppen, men har prøvd med marsipan og syltetøy inni - kjempegodt!


#33

Maiden sa for siden:

Melkeblandinga står til avkjøling nå.

Jeg syns det er best med vaniljekrem til, men det var selvfølgelig utsolgt for det i butikkene her. :sur:


#34

Niobe sa for siden:

Nei, jeg skal ikke bake boller. Kenwood'en er herved nedpakket, så nå blir det ikke baking på noen uker!
Men svigermor skal bake boller. :cool:


#35

Nenne sa for siden:

Deigen står til heving nå, men gjestene kommer ikke før klokka tre, så jeg har god tid.


#36

ming sa for siden:

Nå står melkelandinga til avkjøling ute i snøen. Håper den begynner å få rett temperatur etter frokost. Ungene er lykkelige over at vi skal bake - har blitt lite bollebaking siden jeg startet på GR.


#37

Estrella sa for siden:

Deigen står til heving nå. Snart ferdig så da er det bare å sette igang. :nam:


#38

Skytte sa for siden:

Nå står bollene til heving. Grove boller... Jaja, gjenstår å se hvordan de smaker. Skal ikke si noe til moren min eller Mannen (som får smake når han kommer hjem fra jobb i morgen), så får vi se om de reagerer. :humre:


#39

Maxine sa for siden:

Ingen boller her.

Har bakt rundstykker da, får besøk til lunsj. Eller hva det nå enn blir, de skulle komme for en time siden.


#40

Spoon sa for siden:

Her baker mannen semlor til fastelaven, en svensk variant. Mandelmasse og krem inni. :)

Dagens resultat:


#41

Babe sa for siden:

Nå står en stor porsjon glutenfrie boller til heving - når de er ferdige vurderer jeg å lage vanlige boller også - fra det søte liv... har alle ingrediensene, så. :nam:

Må vel sende mitt cøliakibarn ut for å leke i snøen mens jeg fikser en glutendeig tenker jeg.


#42

Susse sa for siden:

Her står brett nr.2 i ovnen. Jeg har raspet opp en marspinagris og kokt opp massen med melk til tykk grøt som skal i bollene etterpå. Kremen er klar, jorbær tok jeg opp fra frysern i går kveld. Kommer ingen til oss og gubben er på fjellet, men ungene og jeg klarer oss utmerket :D


#43

krystallklart sa for siden:

Hvilken oppskrift bruker du når du lager glutenfrie boller?


#44

Skvetten sa for siden:

Jeg baker jo ikke, men kanskje jeg skal høre med tenåringen om han kanskje har lyst til å bake boller. Har nemlig en sånn ferdigpose med bollemel.


#45

Babe sa for siden:

Har prøvd litt forskjellig - denne gang brukte jeg denne:

50 gram fersk, rød gjær
6 dl melk
1 ss fiberhusk
1 ss pofiber
275 gram margarin
1 egg
650 gram rød semper
1 pakke Toro fin kakemiks
150 gram sukker
1ts sirup
1ts bakepulver
1 ts kardemomme

Smelt smøret og ha i melk, varm til 37 grader, smuldre gjæren i en bolle og tilsett melk/smør-blandingen, løs opp gjæren. Ha i sukker/sirup og fiberhusk/pofiber. La svelle i 10 min.
Tilsett egget og melet/bakepulver og la maskinen gå i 5-10 min.

Heves til dobbel str. i ca 30-50 min. Bak ut på vanlig måte... etterheves i 30 min pensle m/egg og stekes i 7 - 10 min på ca 225 grader, midt i ovnen.

Disse ble nydelige, luftige og flotte. Deigen var lett å jobbe med, ble ikke for klissete. Jeg hadde ikke mer kardemomme da, så jeg tok vaniljesukker i stedet for - ble godt det.


#46

Candy Darling sa for siden:

Det ble plutselig baking her også. Husmorpoeng for å ha alt i huset man trenger for å bake på sparket? :blafre:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.