Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ang. tapasbord

#1

Señora sa for siden:

Om man skal servere tapas i eks. klubb, skal alle steke og varmretter være varme og hvordan klarer man i så tilfelle det?

Vi er 6 personer.

Tenkte å ha tapas i klubb, men får litt prestasjonsangst kjenner jeg.


#2

Nelly sa for siden:

Det går veldig fint. Klubben vår har hatt det flere ganger blant annet som julebord med mennene, 20 personer. Da har vi fordelt oppskrifter og alle lager sin rett hjemme så langt de kan. Siste varming og steking tar vi hjemme hos den som har klubben. Er jo en del som ikke trenger å være varmt da. Jeg har også lagd det alene, ikke noe problem om man planlegger, gjør alt av kutting og forberedelse dagen før.

Har du varmluft kan du sette flere ting i ovnen også


#3

Nessie sa for siden:

Kommer jo litt an på hva man lager. Kjøttbollene kan man jo lage i forveien, og så varme de i feks tomatsausen før gjestene kommer.
Ikke all mat trenger jo være kald? Om man lager lakseruller (i lefser etc) kan de jo godt være kalde. Om man lager brødet, tar det ut - for så å lage potetene, så kan man jo sette begge deler tilbake i ovnen på svak varme sånn at det holder seg varmt.
Kyllingklubber etc går jo fort å varme. Hiv på en salat, noen oliven, litt hvitløksbåter og noe småtteri, så har du et kjekt lite tapasbord! :D


#4

Joika sa for siden:

Mange retter kan severes kalde. De varme kan du varme opp rett før servering, evt lage de like før. :jupp:


#5

Señora sa for siden:

:knegg: Jeg har en mann som ikke liker så godt tapas :himle:, som om det går an å ikke like. Man lager jo bare det slik at man liker det...


#6

Señora sa for siden:

Hvilken bil da?


#7

Chanett sa for siden:

Jeg lurer på hvorfor Busy ikke har invitert meg og om jeg vet hvem Autofil er.


#8

Señora sa for siden:

Nei, jeg tror ikke du vet hvem Autofil er, hun "hykket" tak i meg på lokalbutikken da jeg mottok en pakke fra en felles "venn" (les nettbutikk).

Jeg har ikke invitert noen enda, men det er min tur å ha klubb først i april, så jeg har god tid til å psyke meg opp.


#9

Obelix sa for siden:

Man bare varmer opp varmmaten rett før man skal servere. Går fint det.


#10

Chanett sa for siden:

Er det den klubben hvor det kommer en felles venninne?

Hm. Nå ble jeg nysgjerrig på den Autofile.


#11

Señora sa for siden:

Aner ikke hvem som er vår felles venninne, vi er bare 6 igjen av den opprinnelige gjengen på 9. Hun som jobber på samme skole som deg antar jeg, hun er ikke med lenger.


#12

Chanett sa for siden:

Hun på T.


#13

Señora sa for siden:

Aha! Da så. Joda hun er med vettu.


#14

Chanett sa for siden:

Jeg går nemlig i den andre klubben med henne. :D


#15

Señora sa for siden:

Oki, ja da så.


#16

Stikka sa for siden:

Tapas er digg. Mye smått og godt du kan lage ferdig og servere kaldt. Isets foccaciabrød og en god aioli, salater, marinerte reker/scampi, fylte lefser, fetaost, grønnsaker osv.

Får jeg komme i klubb også eller? :blafre:


#17

krystallklart sa for siden:

Jeg og vil spise tapas, kanskje skal jeg lage det en dag.
Lykke til!


#18

Señora sa for siden:

Jepps, det kan du vel ...

Ikke sikkert det blir tapas da, kanskje det blir Lilleleos rekegryte.


#19

Chanett sa for siden:

Guri hvor kjekt vi skal få det hos Busy.


#20

Señora sa for siden:

:gruppeklem:


#21

Chanett sa for siden:

suss og klem



#23

Chanett sa for siden:

Busy vet at jeg er et kozemozemenneske. Det er slik hun husker meg fra den tida vi var unge og dydige.


#24

Señora sa for siden:

Dydig du liksom ...


#25

Chanett sa for siden:

Litt i alle fall. :p


#26

Señora sa for siden:

Høh, det må være på overflaten i så tilfelle :knegg:.


#27

Señora sa for siden:

Hvorfor har vi alltid en tendens til å spore av egentlig? :gruble:


#28

Chanett sa for siden:

Si det. Jeg mener at det ikke er et mål å holde seg på et spor. Hvorfor det, liksom?


#29

Señora sa for siden:

Næsj, det er ikke nødvendig. Hvor er Vimsen og Mandarin?


#30

Chanett sa for siden:

Hjemme, kanskje?


#31

Señora sa for siden:

Ja, kanskje, de er hvertfall ikke her. Kunne hatt stortreff etterhvert, minst 5 av oss her inne som jeg kjenner til, antakeligvis enda flere.


#32

Chanett sa for siden:

Stortreff hadde vært moro. Nå kjenner jeg jo tre av dere, så for meg er det ikke skummelt. :D


#33

Señora sa for siden:

Jeg har rimelig god kontroll på 3 jeg også :cool:


#34

Señora sa for siden:

Da må Stikka ta oss med på den mexicanske restauranten som jeg aldri kom meg på sist.


#35

Stikka sa for siden:

Joda, vi skal ha Londontreff også. Og selvfølgelig skal jeg ta dere med på restauranten "min". :D



#37

maggypop sa for siden:

OK, jeg bare bryter inn i avsporingene for å dele av mine uovertrufne kunnskaper angående tapas.
Kalde tapasretter:
aïoi m/masse deilig brød
skinke og melon (eller bare skinke i skiver, evt melon for seg)
tomatsalat ( tomat og lauk)
manchego
oliven
tapenade, gjerne på toast (gjør ikke noe om toasten er kald)

Når det gjelder varme tapasretter, velger du en ovnsrett og to panneretter, som ikke tar spesielt lang tid, f.eks:
kyllingvinger
spanske kjøttboller (tar noe tid, men det sparer du jaggu meg inn igjen på chorizoen)
chorizo (varmes ørlite i panna - da blir den best)

Herzlichen glück!


#38

Señora sa for siden:

Tusen takk Maggypop, det ser ut som en god sammensatt tapasblanding som nok er overkommelig. Problemet mitt er jo at jeg har lyst på absolutt alt jeg leser om, altså at jeg ikke klarer å sette sammen et tapasbord som går an å lage. Skal klare å komme over ditt forslag ser jeg, så da er jeg nok reddet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.