Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken pynt og type gelé på ostekake?

#1

Lyppa sa for siden:

Jeg skal lage en ostekake og tror jeg skal ha sitrongelé i ostemassen. Kan godt tenkes det er godt med andre typer gelé men vi liker godt den med sitron så den er en sikker slager. Skal ha gelelokk oppå. Bør jeg da ha sitron eller kan jeg godt ha annen type lokk selv om det er sitron i ostemassen?
Har også lyst til å pynte den. Er dte fint med frukt inni under gelélokket? I såfall hvilke frukter?


#2

Apple sa for siden:

Du kan fint ha en annen type gele som lokk, ja. Jeg pleier å ha sitron i fyllet og et rødt lokk.

Frukt kan være fint oppå og inni lokket. Bare husk at kiwi gjør at lokket smelter.


#3

Fadese sa for siden:

Jeg har hatt jordbær på kaka og jordbærgele over dem. Det ble bra.
Utålmodighet er min last, og jeg har som regel på geleen før den er ordentlig avkjølt. Resultatet blir hvite prikker av ostemassen, og det er slett ikke fint. Da har det fungert med bare bær eller litt sitronmelisse på toppen.


#4

Kneazle sa for siden:

Druer eller jordbær er fint. Ikke ananas eller kiwi, nei. Skalvise om jeg kan rote fram et skrytebilde av jordbærostekaka mi...
:værsågod:


#5

amor sa for siden:

Jeg har ved flere anledninger valg å bruke en blanding av ulike skogsbær på toppen under lokk av jordbærgelè. Alltid gode tilbakemeldinger på den varianten!

Slike bærblandinger ligger klare og venter i frysedisken ;)


#6

Señora sa for siden:

Varianter jeg har laget:

Stjernefrukt i skiver og gul gele
Boysenbærgele og bjørnebær
Bringebærgele og bringebær
Jordbærgele og jordbær

Varierer med geleen inni, men sitrongele gjør seg til alt.


#7

mkj sa for siden:

Her har vi rumpetrollgele på toppen.

dvs vi bruker sitrongele og har i et par-tre pasjonsfrukter. Steinene er rumpetrollene. Og det smaker godt, setter en god smak på sitrongeleen.


#8

Lyppa sa for siden:

Tusen takk for svar alle sammen:). Kan man bruke sånn frossenblanding med bær fra frysedisken?


#9

amor sa for siden:

Jepp! Det kan være lurt å la de tine på et kjøkkenpapir og dermed la papiret trekke til seg endel av væsken som slipper.


#10

Lyppa sa for siden:

Det skal jeg gjøre:)!


#11

Lyppa sa for siden:

Er det forresten godt med jordbærgelé blandet i ostemassen?


#12

Obelix sa for siden:

Jeg har brukt sånne bjørnebær oppå kaka og samme smak i gelelokket.
Det ble veldig godt.


#13

Señora sa for siden:

Jada, det går fint.


#14

Che sa for siden:

Det er best med sitrongele i ostemassen synes jeg. Da smaker det ikke sitron, bare friskt. Med jordbærgele får jeg litt fromasj-følelse.

All frukt er godt på ostekake spør du meg. Jeg har laget med blåbær, skogsbærblanding, jordbær. Ellers så har jeg laget med sjokoladepynt under gelelaget også. (skrev navn på bursdagsbarnet, liksom)


#15

mkj sa for siden:

det er best med syrlig gele i synes jeg også, ellers kan det lett bli kvalmt og søtt.


#16

Pelen sa for siden:

Jeg syns at det aller beste er blåbærgrøt. Blåbær, blåbærsyltetøy, blåbærsaft og potetmel kokes sammen. Det blir jam jam!


#17

Benzo sa for siden:

Jeg varierer litt, men synes det er godt med sitrongele i kaka og mandarinost. Pynter med hermetiske mandarinbåter og lokk av appelsingele. Får alltid mye skryt for den varianten.


#18

Benzo sa for siden:

Jeg har også bakt denne, friske blåbær og blåbærgele. Ble utrolig frisk og god.


#19

Maiden sa for siden:

Ahhh nå fikk jeg vann i munnen. :nam:


#20

Najade sa for siden:

Åh, den var lekker Benzo! :nam:


#21

Lyppa sa for siden:

Kaken står nå i kjøleskapet. Det ble sitron inni, og bringebærgelétrekk oppå. Under geléen hadde jeg endel bringebær. Prøvde å dandere dem fint men de svømte jo rundt omkring så det ble bare rot;). Men nå stikker litt av alle bærene opp av geléen. Synes dere det er greit eller bør jeg koke litt mer gelé slik at de blir dekt?


#22

mkj sa for siden:

det er vel bare kult at de stikker opp.


#23

Lyppa sa for siden:

Phu....slipperåkkokemergeléidag
:)


#24

Benzo sa for siden:

Jeg vil gjerne ha tips om hvordan man unngår fri flyt av frukten, mistenker at de heller på gelen når den er halvveis stiv.


#25

Apple sa for siden:

Har ikke prøvd selv, men det høres lurt ut, ja.


#26

Lyppa sa for siden:

Og der hadde jeg kokt mer gelé allikevel. Begynte å bekymre meg for om bærene ble stygge til kaken skal serveres i morgen.
Kanskje putte bærene oppi når geléen er litt stiv?


#27

Che sa for siden:

Man venter til geléen er litt stiv og legger den over frukten med skjei.


#28

Dixie Diner sa for siden:

Jeg synes det er penest med bare frukt/bær på kaken og evt. et tynt lag gelé som bare er strøket over frukten. Jeg laget denne til mamma sin 50-årsdag. Ikke akkurat perfekt, men penere enn med bare gelé, synes jeg:


#29

Benzo sa for siden:

Blir det jevnt og pent når gelen stivner helt?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.