Jeg skal lage en ostekake og tror jeg skal ha sitrongelé i ostemassen. Kan godt tenkes det er godt med andre typer gelé men vi liker godt den med sitron så den er en sikker slager. Skal ha gelelokk oppå. Bør jeg da ha sitron eller kan jeg godt ha annen type lokk selv om det er sitron i ostemassen?
Har også lyst til å pynte den. Er dte fint med frukt inni under gelélokket? I såfall hvilke frukter?
Jeg har hatt jordbær på kaka og jordbærgele over dem. Det ble bra.
Utålmodighet er min last, og jeg har som regel på geleen før den er ordentlig avkjølt. Resultatet blir hvite prikker av ostemassen, og det er slett ikke fint. Da har det fungert med bare bær eller litt sitronmelisse på toppen.
Jeg har ved flere anledninger valg å bruke en blanding av ulike skogsbær på toppen under lokk av jordbærgelè. Alltid gode tilbakemeldinger på den varianten!
Slike bærblandinger ligger klare og venter i frysedisken ;)
Det er best med sitrongele i ostemassen synes jeg. Da smaker det ikke sitron, bare friskt. Med jordbærgele får jeg litt fromasj-følelse.
All frukt er godt på ostekake spør du meg. Jeg har laget med blåbær, skogsbærblanding, jordbær. Ellers så har jeg laget med sjokoladepynt under gelelaget også. (skrev navn på bursdagsbarnet, liksom)
Jeg varierer litt, men synes det er godt med sitrongele i kaka og mandarinost. Pynter med hermetiske mandarinbåter og lokk av appelsingele. Får alltid mye skryt for den varianten.
Kaken står nå i kjøleskapet. Det ble sitron inni, og bringebærgelétrekk oppå. Under geléen hadde jeg endel bringebær. Prøvde å dandere dem fint men de svømte jo rundt omkring så det ble bare rot;). Men nå stikker litt av alle bærene opp av geléen. Synes dere det er greit eller bør jeg koke litt mer gelé slik at de blir dekt?
Og der hadde jeg kokt mer gelé allikevel. Begynte å bekymre meg for om bærene ble stygge til kaken skal serveres i morgen.
Kanskje putte bærene oppi når geléen er litt stiv?
Jeg synes det er penest med bare frukt/bær på kaken og evt. et tynt lag gelé som bare er strøket over frukten. Jeg laget denne til mamma sin 50-årsdag. Ikke akkurat perfekt, men penere enn med bare gelé, synes jeg: