1 l vann
To kraftterninger (Jeg bruker Knorr Klar kjøttsuppe)
Tre kopper linser (sånn ca)
En halv pakke bacon (sprøstekt)
Et blomkålhode
Ca to dl. fløte
Salt/pepper
Kok blomkålbukettene i vann+krafterninger, og ta dem ut når de er akkurat møre. Ha i halvparten av linsene, og kok i ca ti minutter. Tilsett resten av linsene og kok i et kvarters tid til. Kjør litt med stavmikser slik at noen av linsene blir most, og noen er hele, og noen bare blir litt halvskviste. Tilsett fløte, og smak til med salt og pepper. Like før servering has blomkålbukettene tilbake i suppen, sammen med sprøstekt bacon.
Serveres med nystekte rundstykker/baguetter. Det ble litt "ertersuppeaktig", og veldig godt. Jeg imponerte faktisk kokkemannen.
Høres dødsgodt ut! Jeg har alle ingrediensene unntatt blomkål, så enten lager jeg denne i morgen uten, eller så lager jeg den "ordentlig" i overmorgen. Namme!
Den kan fint lages uten blomkål, altså. Det ble blomkål i fordi det egentlig skulle bli en blomkålsuppe tyknet med linser, men så fant jeg ut at jeg ville eksperimentere litt i stedet. :fnis:Men dere må se an væskemengden og linsemengden litt altså. Jeg husker egentlig ikke hvor mye jeg brukte. Jeg tok bare noen never. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.