Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Klarer jeg å installere en oppvaskmaskin selv?

#1

Pelen sa for siden:

Vår gamle har gått i stykke og mannen er på reise og han kommer mer eller mindre ikke tilbake. (Det høres mer dramatisk ut enn det er, men vi skal flytte til USA og han flytter før oss andre).

Spørsmålet er da, klarer jeg å innstallere den selv? Jeg skal jo bare sette dit to rør den ene vann ut og den andre inn, dra til med rørleggertang (eller noe slikt) og sette i kontakten. Om jeg deretter lar maskinen stå ute på gulvet når jeg kjører den så ser jeg vel om det lekker. Jeg er litt over gjenomsnittet handy.


#2

Frantzen sa for siden:

Hvis du er over gjennomsnittet handy så fikser du det så lett som bare det.
Koble til, skru fast, sjekk om det er tett, sett på plass. Den veier jo ingenting heller.


#3

Irma sa for siden:

Rørleggermannen min mener at du vil klare det. Husk å skru av vannet med stoppekrana når du kobler av vannet på kjøkkenbenken. Du kan jo ringe meg hvis du trenger veiledning, eller sende pm.


#4

Slettet bruker sa for siden:

Hvis du er fullstendig talentløs så klarer du det da også. :)
Bare fkru av vannet før du løsner den gamle så det ikke flommer utover. (Er en stoppkran et sted i nærheten der, ellers tar du hovedkrana).


#5

Pelen sa for siden:

Takk, det skal jeg gjøre om det trengs! Stoppkranen er stengt av for den gamle oppvaskmaskinen er fjernet. :nikker:

Da skal jeg prøve meg på det senere i kveld. Akkurat nå har jet lagen tatt meg grasiøst (eller den tok vel meg i natt når jeg var våken i 2,5 time) men jeg håper at det blir bedre om noen timer, eller kanskje jeg ikke gjør det for da får jeg vel ikke sove.


#6

m^2 sa for siden:

det klarer du fint :jupp: (jeg innstallerte både vaskemaskin, kjøkkenbenk og vask selv da jeg bodde i et utland og jeg er ei KLØNE). Men skulle det skje noe, lekkasje og sånt, er du ikke akkurat dekket da...
Er strømtilkoblingen enkel?


#7

Pelen sa for siden:

Jepp, bare en stikkontakt. :)

#8

Stompa sa for siden:

Du klarer det sikkert - men oppstår det vannlekkasje dekkes det ikke av forsikringa hvis maskinen ikke er installert av rørlegger.


#9

Irma sa for siden:

I følge informasjon i denne tråden, så er det visst ikke nødvendigvis slik.


#10

Kanina sa for siden:

Jeg er nok under gjennomsnittlig handy, og har installert oppvaskmaskin selv, med slik klemme (et slags metallbånd som strammes utenpå gummislanga og røret, så det blir tett).


#11

Kanina sa for siden:

Jeg kan legge til at jeg først ringte en rørlegger, som skulle ha 1000 kr for en forhåndsbefaring. :knegg: Så ringte jeg Comfort rørlegger/butikk, og de sa jeg heller kunne komme og kjøpe en slangeklemme til noen få kr.. :nemlig:


#12

~TM~ sa for siden:

Du klarer det!


#13

Pelen sa for siden:

Da er jeg igang!


#14

~TM~ sa for siden:

:heia:


#15

Pelen sa for siden:

Det har gått bra foreløpig, det er ikke vanskelig (mer enn det der jeg skal skru den fast og styre, men det får vente. Bare et spørsmål til Irma-mannen (eller andre som vet). Tidligere stod det også en Miele-maskin her. Nå er avløpsrøret som skal inn i avløpsrøret under vasken en anelse for stort føles det som. De er jo myke så jeg får inn det som er i maskinen i det andre, men jeg ser at det ikke blir helt tett, jeg har tatt bilde, men nå finner jeg ikke kabelen (leter videre). Det blir en liten bøy/runding på avløpsrøret som hører til maskinen. :god på å forklare: :snill:

Noen stalltips eller må jeg ringe rørlegger og få et større rør under oppvaskbenken?


#16

Kanina sa for siden:

Skal ikke avløpsslangen tres utenpå avløpsrøret, da?


#17

Pelen sa for siden:

Her er det i hvert fall umulig å få slangen fra oppvaskmaskinen utenpå slangen som går inn under oppvaskbenken (begge er myke, men sistnevnte har større diam).

#18

Kanina sa for siden:

Slangen som går inn under oppvaskbenken?? Hvis du skal feste avløpsslangen i en annen slange bør du vel bruke en skjøte-dings i plast som du stikker inn i begge slangene, og fester dem med slange-klemmer? Men, jeg tror ikke jeg skal uttale meg noe mer, uten å se bilder først. Jeg er tross alt ikke rørlegger. :niks:


#19

Pelen sa for siden:

Det høres logisk ut! :nikker: Sjekker om jeg finner en. Jeg har nemlig to slange-klemmer.

#20

Pelen sa for siden:

:nope: finner ikke noen. Den ble kanskje med oppvaskmaskinen når de som leverte den nye tok med seg den gamle. Da må jeg skaffe meg en slik altså. Noen som har forslag på butikk rundt Alnabru som har det?


#21

Irma sa for siden:

Kan du legge ut bilde Pelen? Jeg leste opp for mannen her, men han hang ikke helt med med.

Hvilket merke er den nye maskinen?


#22

Pelen sa for siden:

Irma, det er en Miele og det var den gamle også (men den var nesten 20 år gammel).

Nå har jeg sendt bilde.



#24

Irma sa for siden:

Skal be mannen se på det når han kommer hjem. :jupp:


#25

Pelen sa for siden:

Tusen takk!

#26

Irma sa for siden:

Nå har mannen sett på bildet. Han har et par spørsmål. Hvilken kommer fra oppvaskmaskinen og hvilken kommer fra avløpet? Hvilken er for stor? Den metalldingsen som sitter på er en er en slangeklemme. Det er antageligvis bare å skru til slangeklemmen, hvis det ikke blir for mykt? Da må det isåfall prøves ut. Blir det lekkasje må det settes inn et skjøtestykke. Da må du ha en slangeklemme til.


#27

Kanina sa for siden:

Ja, det var dette jeg mente. Det kan se ut som at den slangen som er puttet inni er "krøllet" på en måte, og den bukten vil nok ikke klemmes sammen uten et sånt skjøtestykke og en slangeklemme til.

#28

Pelen sa for siden:

Takk Irma!

Hvilken kommer fra oppvaskmaskinen og hvilken kommer fra avløpet? Den med bøy på kommer fra avløpet

Hvilken er for stor? Om jeg gjør det riktig, dvs at jeg skal stikke inn den fra oppvaskmaskinen i den fra avløpet så er omkretsen litt for stor på den fra oppvaskmaskinen. Det blir ikke tett for den fra oppvaskmaskinen bøyer seg litt innover (se et litt mørkere område på bildet).

Den metalldingsen som sitter på er en er en slangeklemme. Det er antageligvis bare å skru til slangeklemmen, hvis det ikke blir for mykt?Det var det jeg tenkte, men jeg har ikke prøvd. Jeg trodde bare ikke at jeg skulle få borte problemet oven om jeg gjør det.

Da må det isåfall prøves ut. Blir det lekkasje må det settes inn et skjøtestykke. Da må du ha en slangeklemme til. Jeg har en slangklemme til. Må jeg da ha et skjøtestykke som jeg sitter innefor de begge slangene? Kan jeg bare måle innerdiameteren på dem? Hvor får jeg kjøpt det jeg trenger?


#29

Kanina sa for siden:

Du må nok ha et skjøtestykke da, ja. De er av plast, og har riller og blir mindre og mindre i diameter, så den skal kunne passe flere forskjellige diametre. Så trer du begge slangene på hver sin ende av skjøtestykket, husk å tre på slangeklemmene utenpå slangene først. Så strammer du til klemmene. En sånn skjøt får du kjøpt i en rørleggerbutikk, f.eks. Comfort.

#30

Pelen sa for siden:

Ja, det høres logisk ut. Takk, da skal jeg kjøpe det!

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.