Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan noen lære meg å drikke rosévin?

#1

LilleT sa for siden:

Fersking vil gjerne lære!

Hvilken bør jeg velge? Bør jeg drikke den til mat (og i så fall hva?) eller alene?


#2

Miromurr sa for siden:

Drikk den iskald og alene, helst på fortauscafé i Paris. :nemlig:


#3

Pelle sa for siden:

Kan med fordel bøtes ned i store mengder, jo kaldere jo bedre.

Jeg liker best de med litt skikkelig rosa/rødfarge, som Rosaura, Torre Beraxta, Il Mimo, Mediodia og Casa de Saima.


#4

Che sa for siden:

Joiner for å lære. Min rosévin er særdeles sørgelig. smaker mislykke hjemmelaget vin.


#5

Maverick sa for siden:

Man heller i et glass. Løfter glasset. Setter til munnen. Vipper i en vinkel sånn at væsken flyter inn i munnen. (Husk å åpne munnen først!) Lukker munnen. Svelger. Gjentas i selvvalgt antall repetisjoner.


#6

LilleT sa for siden:

Ja, ja, aC. Det der tror jeg at jeg skal fikse. I alle fall om jeg finner en som smaker ok. Jeg har bare drukket slikt en gang, og det var ikke noen stor opplevelse. Tipper det var feil vin. :nemlig:
[color=#000000][/color]
Kald, men uten mat?


#7

Tussa sa for siden:

Eg drakk sist Lindeman sin, den syns eg var god. Eg har drukke den avkjølt, uten noko mat til. Har kjøpt en ny no, ville gjerne ha litt meir søtheit enn Lindeman. Den heiter (iler på kjøkkenet) Beringer.


#8

Pelle sa for siden:

Gjerne til mat også, men fortrinnsvis litt lett mat, feks kylling/kalkun.


#9

Filifjonka sa for siden:

Og Il Mimo er veldig god.


#10

Nessie sa for siden:

Rosévin er visst det nye hotte nå ja. :filer:
Hm. Må vel prøves ut i sommer. :blånn:

Sånn ellers ville jeg ha prøvd aC sin metode. :nemlig:


#11

Java sa for siden:

Il Mimo! :hjerter:


#12

LilleT sa for siden:

Il Mimo, altså?

Skal testes!


#13

Filifjonka sa for siden:

Il Mimo er dessverre litt vrien å få tak i, den kommer i begrenset mengde. Men man kan være heldig, og da er det bare å slå til. :)


#14

LilleT sa for siden:

Hm, ja, jeg ser at både den og Lindeman er utsolgt.


#15

Nebbia sa for siden:

Rosé er en motegreie og en vin jeg ikke klarer å ta seriøst. Om du ikke lærer deg å like rosé, har du ikke gått glipp av så veldig mye. De beste er vel Il Mimo og Rosaura, men for 130 - 140 kroner finnes det sikkert 50 hvitviner jeg heller ville valgt.


#16

Pelle sa for siden:

Mulig det er en motegreie, men uansett selges det prosentvis veldig mye mer rosevin i sydligere land enn her til lands, og slik har det vært lenge.

Selv drikker jeg ting jeg liker, uansett om det er mote eller ei. Men noen ganger blir man jo obs på ting fordi det blir hypet.


#17

Esme sa for siden:

Rosévin har vel vært litt mer poppis de siste 6-7 årene omtrent? Det var lite roséviner å få tak i før det i landet her i hvert fall. Jeg er glad i rosévin på sommeren, og det er litt på grunn av "nå er det jammen meg sommer" og litt på grunn av farge og smak. :shallow:


#18

Sue sa for siden:

Jeg er ingen vinelsker, men oppdaget rosévin i fjor - og jeg liker det! :D Det er ikke alltid gøy å ikke drikke vin nemlig, så jeg er glad jeg har funnet en type jeg liker.

Den jeg liker best er Ackerman Cabernet D'anjou, men jeg smakte en på forrige lørdag som heller ikke var verst - den het Langmann (sikkert et eller annet ...)


#19

Turban Smukk sa for siden:

Langmann Schilcher? Den er god, Il Mimo og Rosaura også. Rosévin er helt sikkert litt sånn motegreie, men det går fint for min del. Det er smak av sommer, det minner meg om Syd-Frankrike og om oppveksten på syttitallet da foreldrene mine drakk rosé om sommeren. Jeg tror det var litt moderne den gangen også, nemlig.


#20

Elin sa for siden:

At noen synes å tro at rosèvin er trendy, er vel ene og alene fordi utvalget av rosèviner har vært elendig i Norge, og nordmenn har rett og slett ikke vært vant til smaken av rosè kontra hvit-og rødvin. Rosèvin er kjempegod sommerdrikk og det finnes utallige gode rosèviner. Min favoritt er Faustino V. Nydelig! Serveres iskald og gjerne med Crostinis med tapenade til... Mmm..


#21

Nebbia sa for siden:

Hva årsaken måtte være er relativt uintressant i denne sammenhengen. Det drikkes langt mer rosévin nå enn tidligere, og det er definisjonen på en trend - eller motegreie om du vil.

Jeg skal ikke gå inn på en diskusjon om hva jeg synes om Faustinos rosé eller kvaliteten på rosévin generelt, men la denne tråden være en hyllest til rosévinen - uten min deltagelse. ;)


#22

Elin sa for siden:

Selvsagt er årsaken interessant så lenge du synes å tro at det er en skapt trend. Du definerer det som en trend fordi det drikkes mer enn tidligere i Norge. Det drikkes ikke mer rosè fordi nordmenn plutselig ønsker å være trendy og moteriktige, men fordi det endelig er mulig å kjøpe fler og mer rosè enn den tid man bare MÅTTE ta til takke med den portugisiske Mateus Rosè. Det har ingenting med mote å gjøre.


#23

Nebbia sa for siden:

Selvfølgelig er det skapt en trend. Nordmenn generelt har lite kunnskaper om vin, og kjøpsmønsteret er svært ensidig og som oftest fundamentert i prisargumenter og man kjøper det man vet man liker. De som kjøper noe nytt, gjør ofte dette basert på tips. Gjerne fra hva de har lest selv, eller anbefalinger fra ansatte på polet. Og hvem tror du setter agendaen?

Her et knippe av artikler om roséviner de siste månedene:

e24.no/eksklusiv/matogvin/article3112403.ece
www.adressa.no/kultur/vin/article1335846.ece
www.klikk.no/mat/drikke/article460804.ece
www.dn.no/vinguiden/article1659038.ece

Vinjournalisme er et ganske nytt fenomen. For 10 år siden var det omtrent bare Stig Lundberg i VG som hadde en fast vinspalte. Nå har alle aviser og nettaviser det. Det er også mye mer fokus på vin i matprogrammer. Og like sikkert som at alle skriver om papp til påske, skriver de om rosé på våren.
Jeg er enig med deg i at tilbudet har blitt langt bedre, men tilbudet på polet styres i stor grad av drikketrender blant konsumentene - som selvfølgelig igjen påvirkes av hvor opplyste konsumentene er.


#24

Kanina sa for siden:

Jeg liker rosèvin, det er litt mer fylde enn hvitvin. Jeg er ikke så begeistret for hvitvin, men rødvin blir gjerne for "tungt" i sommervarmen. Jeg er glad for at det har blitt en trend, slik at jeg kunne gjenoppdage gledene ved rosèvin (og føle meg som 18 igjen :knegg: ). Jeg tror jeg godt kan drikke det til reker, i stedet for hvitvin, men også til lette kjøttretter av svin og kylling. Eller uten noe tilbehør, på balkongen i sommervarmen.

Men jeg er litt skeptisk til dette med å blande hvitvin og rødvin for å lage rosèvin, som det har vært en del debatt om i Frankrike. Hvordan ser man på etiketten om vinen er produsert på den ene eller den andre måten?


#25

Kanina sa for siden:

Og der så jeg artiklene som Nebbia hadde lagt ut, ja. :herregud:

#26

Molo sa for siden:

Jeg er ikke så glad i hvitvin men rosévin er utrolig godt. Prøv det til reker, det er en vinner!


#27

LilleT sa for siden:

Takk for tips!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.