Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tyskland i aspargessesongen

#1

Eia sa for siden:

Er det noen som har vært i Beelitz i aspargessesongen? Andre steder å anbefale?


#2

Koma sa for siden:

Jeg var i helt nederst i Syd Tyskland i mai ett år (rett ved Freiburg/Basel) og der hadde de aspargesdilla ihvertfall. Der har de en "lokal" aspargesrett som bare sto på menyen i spargelzeit, hvor aspargesen ble servert i en slags tykk pannekake med skinke og hollandaiseaktig saus. Nydelig.


#3

Eia sa for siden:

Ja, vi tenkte å få med oss den berømte aspargeshøstingen i området. Beelitz har til og med aspargesmuseum og kårer aspargesdronning/-konge hvert år. Men altså, hvis noen har noe spesifikt å anbefale på området, så har vi ikke bestilt ennå ...


#4

liefje sa for siden:

Jeg bor i Hamburg, og til og med her er det stor stas hver gang det er asparguessesong. Omtrent alle restauranter har spesielle retter paa menyen, mange har egne asparguesmenyer med haugevis av ulike retter. Den vanligste retten her er med Hollandaise og en spesiell, nydelig spekeskinke servert i millimetertykke skiver, men ogsaa aspargues til schnitzel eller laks eller pastaretter med aspargues og aspargues som tilbehör til fisk er vanlig. Jeg gleder meg skikkelig.
Men: Selv om det er masse aktivitet rundt selve spisingen av godsakene, har jeg aldri hört noe om at man er med paa höstingen, har fester eller kaaringer eller whatever.
For det maa du nok dra et annet sted, men jeg ble likevel saa sulten, saa jeg maatte bidra i traaden din.


#5

Eia sa for siden:

Oppdatering: billetter er bestilt til siste helga i mai. Det er helga før selve festivalen, men vi kommer nok til å kose oss likevel. Høstingen skal uansett være igang, så Beelitz, here we come!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.