Den kan i følge bla. Flora Danica brukes til både det ene og det andre.
Portulakk
Portulakkens grenete stilker har en gummiaktig konsistens og er gjennomtrukket av vann. Det er også de tykke, møre, kjøttfulle bladene. Portulakk er en utmerket kilde til kalium og magnesium.
Bruksområde:
De møre stilkene kan tilberedes som spinat eller som kardon, men bruk dem med måte hvis du ikke er vant til den skarpe smaken. Portulakk brukes til å smaksette og pynte supper, sauser, majones, omeletter og stuinger. Den er utmerket servert med revne gulrøtter eller potetmos. Brukes ofte syltet.
Syltet portulakk er et kjært minne for mange, fiskesuppa får det "lille ekstra"
Nå har du muligheten til å lage ditt eget portulakksyltetøy!
En god oppskrift er som følger:
1 kg portulakk-stilker
1/2 liter 7% eddik
750 g farin
7-8 (opptil 10) hele nellik
1 stk hel kanel(noen cm)
Framgangsmåte:
Stilkene skjæres opp i passende biter, og kokes møre i laken. Ta stilkene over i et annet kjørrel og kok inn laken så den blir tykkere. Ta oppi portulakkbitene igjen og kok opp alt i sammen. Varm/steriliser glassene på 150 grader i stekeovnen. Ta alt over i de varme glassene.
Nyt fiskesuppa di!!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.