Du er student, og har i underkant av 400 kr pr uke til mat, og det skal mate to personer. Du har heller ikke fryseboks, så storhandling og nedfrysning er ikke mulig. Hva spiser du?
Alle tips mottas med takk, og vil viderebringes til studentsøsteren min som begynner å bli lei av posesupper. :humre:
Ostesmørbrød med ost, kylling og bacon + salat. (Brød er jo så tilgjengelig, grillet kylling koster lite og kan brukes til pålegg, i salat og på ostesmørbrød.)
Sjekk finn.no og se om fins små frysebokser gratis, eventuelt ett kjøleskap med frysedel.
Og kr 400,- pr uke til bare mat er vel ikke ett så dårlig budsjett? :grubler:
Bruk Kiwi sine "gårsnartutpådatogratismat".
Coop pleier å ha billig kjøtt som er på tur ut på dato.
Bak småbrød selv, hvis ikke har Rema noen gode småbrød til kr 11,- pr stk.
Ja, jeg glemte å nevne: De har ikke stekeovn. :knegg:
Skal hinte til mamma om at hun må kjøpe hybelkomfyr til henne. Sånn liten med to plater og knøttliten ovn. Da kunne de i det minste bakt litt.
Jeg har tipset henne om at det er billigere å kjøpe grønnsaker og frukt i innvandrerbutikker (hun bor i Oslo), og at linser og kikerter er både godt, billig, og mettende. (Og sunt.) Jeg vurderer å ta henne med på en handlerunde når jeg besøker henne neste helg, men må se an hvor mye penger jeg har selv. If all else fails, call daddy. :knegg:
Linser og bønner! Erter og kikerter! Rotfrukter og "norske" grønnsaker som løk og sellerirot, osv. Ris kjøpt på innvandrerbutikk i store kvanta. Hermetiske tomater og billig krydder i innvandrerbutikk? Aldri kaste rester. Lage f.eks tomatsuppe selv med bokstomater, krydder og makaroni. Kjøtt er dyrt, forsøke å finne tilbud/billigmerker (f.eks to kyllingfileter til 20 kr på Rema).
Denne bloggen har en del tips, særlig hvis man blar litt bakover. :)
Jeg synes forresten 400 kroner i mat i uken på to personer er veldig, veldig lite. :(
Noen tiltak som sparer en del er:
Kjøp stor sekk med ris i importbutikken og kok ekstra mye til måltidene.
Reduser kjøttmengden. En pakke kjøttdeig kan holde til to middager.
Lag supper fra bunnen. De er mer mettende enn en skulle tro. Putt oppi for eksempel linser, pasta, nudler el.l. Potetsuppe er også mettende. Tomatsuppe finnes det utallige måter å lage på. Restene kan en ta med på skolen neste dag og varme i kantinen.
Hvis de har mulighet til å koke pasta, kan man lage pastasalat med feks. kylling eller noe annet godt i, men man trenger ikke ha kjøtt i den.:) Jeg vet ica pakker ut kyllinger fra dagen før til halve prisen, og de er like gode. Pastasalaten holder seg i 5 dager i kjøleskap. Og er supergodt å spise, om man spiser den for seg selv eller ved siden av feks. karbonader eller kylling.
De må skaffe seg en fryseboks først og fremst. Kjøpe litt mer når det først er tilbud på kjøtt og fisk. På Bunnpris har de store poser med kyllingfilet som er både billige og gode. 169,- for 2 kg. Trenger ikke mer enn en til hver, med ris og salat f.eks, eller andre grønnsaker. Lage gryteretter med kyllingfilet i.
På ICA Maxi har de varer som går ut dagen etter til halv pris, og mindre. Der kan man ha flaks og finne f.eks kjøttvarer som kan puttes i fryseren.
Grønnsaker og ris i innvandrersjapper.
*4 Røkte magre kjøttpølser uten skinn til en tier på REMA, en pose lapskausblanding til 15,- en stor løk, 1,5 liter vann, 2 buljongterninger, krydder og du har middag i flere dager. First Price rundstykker til. God og billig middag.
*Kjøpe frossen seiblokk til ca 20,-, makaroni i stor pose til en tier, og litt hvit saus, et egg og krydder - fiskegrateng. Av en sånn stor blokk får du flere porsjoner som kan fryses i form.
*Tacokjøttboller og grønnsaker i potetmos. 20,- for 400 gr kylling eller svinekjøttdeig på Rema, en pose First Price tacokrydder, en pose potetmos 6,- og en halv pose grønnsaksblanding 7,-
Kan selvsagt lage potetmosen selv, men det blir en del dyrere. Av og til går det an å spise posemos.
Jeg skulle faktisk klart å lage middag til oss 3 hver dag for 400,- på ei uke hvis jeg hadde hatt tilgang til fryser.
Jeg stemmer også for å skaffe seg en liten fryser, har mye mer handlefrihet da.
Vær flink, utnytt rester.
Lag omelett med rester i, ta et knekkebrød til.
Hvis du finner billige poteter så kan man lage mye godt med de - stekte poteter med noen pølseterninger i, har du noen rester av kokt pasta og løk eller noen grønnsaker kan det også bli med i stekepanna. Kan også serveres med speilegg.
Kiwi har jo disse god helg-produktene, Kan jo være greit å unne seg littegrann ekstra. For 30 kroner får man da kjøtt/fisk til to personer.
Fiskeboller i hvit saus med poteter og gulrøtter
Fiskesuppe med fiskeboller
Kiwis god helg-produkter
På Kiwi har de også 1 kg lasagne til 29,90, men jeg aner ikke om den er god
Da kan de steke koteletter feks. 3 stk. (tror det er 6 i pakken) lage brun saus og kutte kotelettene oppi som sosekjøtt og servere med gulrøtter og potet.
Man kan koke ris og steke de tre siste kotelettene og servere med dressing og paprikachips. Knallgodt.
Spaghetti rimini en dag
Fiskepinner og potet og gulrot med smeltet smør en dag
Pølse og brød en dag
Lage kjøttsuppe av pølse,gulrot,kålrabi,løk og potet
Kjøttdeig,spaghetti og ketchup
Lage pizza av siste kjøttdeigen og bruke resten av osten som ikke ble spist den uken.
Er det mer penger igjen så kan man jo kjøpe inn til salat.(bønner,egg,grønt,mais ol.)
Dette ble jo 8 middager. :kry: Hvis de handler billigst steder, så skal det enda være 150-200 kr. igjen til å supplere med mel,sukker,havregryn,nudler,egg,ketcup ol. som ikke trenger å handles så ofte.