Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til en nybegynner?

#1

Gammel bruker sa for siden:

Jeg fikk symaskin til jul, må vite, og nå har jeg begynt på nybegynnerkurs på AOF. Jeg har ikke tatt i en symaskin siden barneskolen, og er fremdeles på det nivået at jeg er stolt når jeg får tredd den i riktig.. :o Men en plass må en jo begynne, ikke sant?

Så til saken: Hva skal jeg sy? Hvilke morsomme og særdeles lette mønster kan dere anbefale? Jeg er nesten ferdig med en soveposeaktig sak til lillegutt i magen, og synes det er gøy hvis jeg kan finne noe annet pent og enkelt å sy til han. Er det vanskelig å sy snekkerbukse, f.eks.?

Blir kjempeglad for tips. Dette er virkelig en ny verden for meg!


#2

Bluen sa for siden:

Så moro at det er enda flere som kommer i gang! Det er ikke så vanskelig å sy snekkerbukse, vil jeg tro - men mønster har jeg ikke peiling på. :blånn:




#5

slaraffen sa for siden:

Om du vil ha noe enkelt å sy til lille i magen og synes fleece er OK, så anbefaler jeg på det aller sterkeste boka "blødt børnetøj". Den kan bestilles blant annet fra capris.no
Fleece rakner ikke og er forholdsvis billig. Det er mange fine mønster i denne boka, og de er enkle. Mange kan også overføres til andre stoff enn fleece når du får litt mer trening.



#7

Gammel bruker sa for siden:

Takk for tips! :blomst: Jeg har kjøpt et enkelt mønster på en sparkebukse fra Burda nå, men er ikke helt fornøyd med stoffet jeg endte opp med - dyrt og kjedelig. Dårlig utvalg der jeg har handlet til nå, altså. alt babystoff være rosa eller lyseblått, liksom? :rolleyes: Får helt fnatt når alt må være så sukkersøtt.. :traust:


#8

slaraffen sa for siden:

Har du vært inne på [url]www.stoffogstil.no[/url] ? Der har de stoffer som er litt morsommere, og de er ikke så dyre heller.


#9

Shamu sa for siden:

Vil også anbefale Blødt børnetøj som nybegynner bok.
Kjøper du da ribb, fleece, stretch velour på Stoffostil.no så har du myke gode stoffer i mange morsomme farger til å starte med.
Lyse rosa og lyse blått er utrolig kjedelig når vi har så mange friske mye mer morsomme farger å bruke på våre søte små.

Kjøper du deg litt vlisofix/vlideon i tillegg, så kan du bruke morsomme stoffer med mønster på som applikasjon og friske opp plaggene enda mer.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.