Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Barn under 5 år og Quorn (og sopp)

#1

banana sa for siden:

Jeg har lest et sted, og jeg finner det ikke uansett hvor mye jeg googler, at barn under 5 år ikke skal spise sopp. Jeg husker ikke hvorfor, men mener det hadde noe å gjøre med at de ikke fordøyer det godt.

Så lurer jeg på dette med Quorn, som jo er laget av mykoprotein. Bør ikke barn få dette heller? Kan jeg få litt hjelp med god informasjon av FP-detektivene?


#2

Karmosin sa for siden:

Jeg var på soppkurs for noen år tilbake og ble fortalt at barn under 12 (!) ikke skulle spise sopp pga. det høye fiberinnholdet. Aner ikke om det er sant. Vil også gjerne vite dette.


#3

Sitron sa for siden:

Jeg fant dette:


#4

banana sa for siden:

Det bekrefter det jeg trodde. Men hva med Quorn?


#5

Sitron sa for siden:

[LEFT]
[/LEFT]
Er Quorn ok for barnet mitt?
[LEFT]

[/LEFT]
Quorn produktene er helt trygg for barn og babyer, men på grunn av den høye energibehov kreves av den raskt voksende barnet, men vi anbefaler ikke at Quorn produktene erstatte kjøtt helt i dietten med små barn og babyer (mindre enn 3 år) på grunn av deres lave energi tettheter (antall calories per gram) og satiating (tilfredsstillelse av appetitt) effekter. [LEFT]
[/LEFT]
Imidlertid som en del av et godt balansert kosthold Quorn produktene er helt trygg å innføre til små barn i små mengder.


#6

banana sa for siden:

Fra hvor? De sier ingenting om dette med sopprotein og barns fordøyelse.


#7

Sitron sa for siden:

Google det selv, jeg gidder ikke mer.


#8

Kaprifol sa for siden:

Når det gjelder vanlig skogsopp, sjampinjong og østerssopp fra butikken er det gjerne litt begrenset hvor mye de helt små barna faktisk vil spise. Mine barn er oppvokst med sopp i kostholdet, men ingen av dem er likevel storspisere av sopp til tross for at de ikke er kresne eller småspiste på noen måte ellers. Jeg legger ingen begrensninger på mine barns inntak av sopp, men da tenker jeg på skogsopp og vanlige matsopp. Jeg er biolog med god greie på sopp.

Når det gjelder quorn er jeg litt skeptisk, det kommer av at soppen som benyttes til å lage quorn ikke er en vanlig matsopp. Jeg skjønner at jeg må finne kilder til min skepsis til quorn.


#9

banana sa for siden:

Jeg googler meg ihjel uten å finne noe. Finner ikke engang det du kopierte inn. :(


#10

Sitron sa for siden:

Det jeg kopierte er fra Quorns egne sider, så ta det med en klype salt.


#11

Kaprifol sa for siden:

Quorn produseres av kulturer av soppen Fusarium venenatum. Proteinene utvinnes antakeligvis fra store tanker med kulturer av denne soppen, og videreforedles til bruk i quorn.

Min skepsis ligger i at Fusarium-slekten inneholder mange muggsopper som gjør skade på blant annet korn, og noen av dem kan produsere giftstoffer som er farlige for mennesker og dyr. Jeg tenker også på at noen kan reagere allergisk på enkelte sopp, men dette kan skje med omtrent alle sopp, ikke bare muggsopp.

Om man har lyst til å bruke quorn synes jeg det må være en grei framgangsmåte å spise en liten bit og se om man tåler det. Og så ville jeg uansett ikke erstattet mye av maten til barna med dette siden det inneholder lite kalorier og mye tungt fordøyelige proteiner og fibre.


#12

banana sa for siden:

Da tar jeg det med mye mer enn en klype salt. Men takk skal du ha.

Ved nærmere ettertanke tror jeg at jeg skal prøve å unngå Quorn til ungene (som om det er veldig vanskelig). Bøygen blir å overtale mannen til det, han kommer til å synes at jeg er hysterisk, nok en gang.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.