Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Inspirasjon: Vakre kaker!


#2

Veronal sa for siden:

Hva er trikset for å få marsipanen til å se tørr, rett og fin ut? Har aldri sett syn på å lage noen kaker, og hjemmelagde marsipankaker jeg kommet over i RL og på nett har som regel sett svette og cellulittaktige ut. Hvis jeg hadde visst hemmeligheten så kanskje jeg kunne tenke meg å kaste meg over kakebakingen i siste halvdel av nærmeste fremtid.


#3

Honda sa for siden:

Tips jeg fikk av min konditorvenninne om kaker og marsipan.

Den ferdig utrullet er for tykk og for stiv.

Når man kjevler ut så skal man bruke hvetemel, mye, og heller koste av den etter på.
Så skal man kjevne den TYNN.
Kremen opppå kaken bør være like tykk over det hele og smurt utover så den blir "flat" og rett liksom. Så koster man av marsipanen på oversiden, legger den over kjevlet og legger den oppned over kaken, så melsiden kommer opp. Så stryker man over kaken opppå, koster av melet og stryker kantene på plass og skjerer vekk overflødig marsipan.

Jeg er ikke noe flink konditor men marsipankakene mine ser bedre ut etter dette:)


#4

Veronal sa for siden:

:noterer:


#5

SmarteSmelt sa for siden:

Også ser de fleste marsipankaker svette ut etter å stå fremme litt... Man bør egentlig bare ta frem, skjære stykker og stappe i kjøleskapet med en gang igjen.


#6

allium sa for siden:

Jeg gjør som Marianne, og denne kaken ser ikke så svett ut synes jeg.

Ellers tror jeg kakene i denne tråden ikke er med marsipan, men med "fondant", en slags sukkermasse.

Og jeg har veldig dårlig erfaring med blå kaker. De blir ikke spist. Jeg tror folk har et slags instinkt om at mat ikke skal være blå. Har laget kaker der noe av kaken har blå farge, og den delen står alltid igjen til slutt. Nå har jeg sluttet å bruke sånne farger.


#7

Amelie sa for siden:

Det skjønner jeg! Kaken på den øverste bildet ser lekker ut, men jeg får ikke særlig lyst å sette tenna i den. :D

Den under, derimot.

Blå konditorfarge har kommet de siste årene hit til Norge, før var ikke det fargestoffet tillatt her.


#8

Honda sa for siden:

Ja mange av de cacas kakene og "amrikanske" kakene er ofte sukkermasse. Vi prøvde å lage bryllups kaken iden men endte opp med marsipan.

Sånn der den ut, laget av min konditor venninne, som klarte å lage en skriveleif i kaken men jeg synnes den var god og FIN for det :ja:

Hehe


#9

Amelie sa for siden:

Marianne: Feil link (kommer til registringsskjema)


#10

Sitron sa for siden:

Er det marsipan da? Sikker på at det ikke er icing? Ekkel, kvalmende søt icing, som de bruker i England og USA?


#11

Inagh sa for siden:

Den nederste kaka - den med alle jordbærene... :nam:


#12

m^2 sa for siden:

Ikke bruk sukker i kremfløten som skal i direkte kontakt med marsipanen (men bruk det gjerne i kremfløten som brukes mellom fyllene).
Og være forsiktig med å sette den i kjøleskap, ofte er det fuktig i kjøleskap og det tåler kaka dårlig. Da er det bedre å ha den et godt og kjølig sted (f.eks vår glassveranda om vinteren ;) ), eller å bruke et godt lokk på den.

Bruker du PALS overtrekksmarsipan som er å bestille hos enkelte bakere o.l. får du et perfekt resultat uten at du behøver å bruke mel (eller gud forby, melis) til å kjevle ut med :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.