Hva er trikset for å få marsipanen til å se tørr, rett og fin ut? Har aldri sett syn på å lage noen kaker, og hjemmelagde marsipankaker jeg kommet over i RL og på nett har som regel sett svette og cellulittaktige ut. Hvis jeg hadde visst hemmeligheten så kanskje jeg kunne tenke meg å kaste meg over kakebakingen i siste halvdel av nærmeste fremtid.
Tips jeg fikk av min konditorvenninne om kaker og marsipan.
Den ferdig utrullet er for tykk og for stiv.
Når man kjevler ut så skal man bruke hvetemel, mye, og heller koste av den etter på.
Så skal man kjevne den TYNN.
Kremen opppå kaken bør være like tykk over det hele og smurt utover så den blir "flat" og rett liksom. Så koster man av marsipanen på oversiden, legger den over kjevlet og legger den oppned over kaken, så melsiden kommer opp. Så stryker man over kaken opppå, koster av melet og stryker kantene på plass og skjerer vekk overflødig marsipan.
Jeg er ikke noe flink konditor men marsipankakene mine ser bedre ut etter dette:)
Også ser de fleste marsipankaker svette ut etter å stå fremme litt... Man bør egentlig bare ta frem, skjære stykker og stappe i kjøleskapet med en gang igjen.
Jeg gjør som Marianne, og denne kaken ser ikke så svett ut synes jeg.
Ellers tror jeg kakene i denne tråden ikke er med marsipan, men med "fondant", en slags sukkermasse.
Og jeg har veldig dårlig erfaring med blå kaker. De blir ikke spist. Jeg tror folk har et slags instinkt om at mat ikke skal være blå. Har laget kaker der noe av kaken har blå farge, og den delen står alltid igjen til slutt. Nå har jeg sluttet å bruke sånne farger.
Ikke bruk sukker i kremfløten som skal i direkte kontakt med marsipanen (men bruk det gjerne i kremfløten som brukes mellom fyllene).
Og være forsiktig med å sette den i kjøleskap, ofte er det fuktig i kjøleskap og det tåler kaka dårlig. Da er det bedre å ha den et godt og kjølig sted (f.eks vår glassveranda om vinteren ;) ), eller å bruke et godt lokk på den.
Bruker du PALS overtrekksmarsipan som er å bestille hos enkelte bakere o.l. får du et perfekt resultat uten at du behøver å bruke mel (eller gud forby, melis) til å kjevle ut med :riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.