Plastilina sa for siden:
Noen som har noen gode ideer om hvordan man skal klare å lage like god indisk mat hjemme som på restaurant? Blir liksom ikke helt det samme med Tikka masala på glass....
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Plastilina sa for siden:
Noen som har noen gode ideer om hvordan man skal klare å lage like god indisk mat hjemme som på restaurant? Blir liksom ikke helt det samme med Tikka masala på glass....
Benzo sa for siden:
Denne er fantastisk god.
Chicken tikka masala
4 personer
Marinade:
1 1/2 dl yoghurt (helst tyrkisk, gresk eller annen tykk yoghurt)
2-3 ts frisk ingefær, skrelt og fint revet
1-2 hvitløksfedd, pressede
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
2-3 tS støtte korianderfrø
½ ts salt
4 ss sitronsaft
ca 750 g kyllingfilet i terninger
8-12 bambusgrillspyd (bløtlegges)
Bland de 8 første ingrediensene godt i en bolle. Legg i kylling og vend dem i marinaden. Dekk til bollen og sett i kjøleskap natten over.
Tre så kyllingbitene på spydene og grill i 5-6 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt. Snu spydene ofte.
Det er viktig at de grilles, eller du kan legge dem i langpanne. IKKE stek dem i panna, det bare setter seg fast og smuldrer pga yoghurten.
Masala saus:
2 ss ghe eller olje
2 løk, i tynne skiver
2 ½ cm frisk, skrelt og finhakket ingefær
2 hvitløksfedd, pressede
6 kardemommekapsler, helst grønne, lett knuste
2 ts garam masala krydder
2 ts malt koriander
1 ts mildt chilipulver eller paprikapulver
1 knivspiss sterkt chilipulver
3 dl kremfløte
2ss tomatpuré
4ss vann
½ ts sukker
½ ts salt
Lime
Varm ghe eller olje i en stor tykkbunnet kjele. Tilsett løk, ingefær og hvitløk, og rørstek på middels varme til løken er blank og myk; den skal ikke bli brun.
Tilsett krydder, og stek i 1-2 min til det begynner å dufte. Rør inn kremfløte, tomatpuré og vann. Kok sakte opp, og smak til med sukker og salt. La sausen trekke på middels varme i 10-15 min.
Legg kyllingbitene i sausen og la det trekke på svak varme i 5 min. Smak til med lime.
PS, ikke slump med krydderet, følg oppskriften nøye!! Det er så mange smaker som skal komme frem at for mye av det ene og for lite av det andre kan rett og slett ødelegge den nydelige smaken.k
Palmen sa for siden:
Jeg digger Benzo sin oppskrift med en pitteliten endring: jeg tar kun 3 kardemommefroe, og jeg maler en liten neve rå cashewnoetter som jeg har i sausen.
Estrella sa for siden:
Denne må jeg prøve. :)
cilen sa for siden:
Det hørtes kjempegodt ut Benzo. Tror du man kan bytte ut kyllingen med scampi?
Mei sa for siden:
Irma sin oppskrift fra denne tråden er en favoritt her i huset;
Plastilina sa for siden:
Å dette hørtes nydelig ut - ut-og-handle-lørdagskos
Hjertensfryd sa for siden:
Viss du lager Benzo sin masala saus sammen med fruktig pullao ris og nan brød så er ein i havn.
Lager det ofte her i huset.
Obelix sa for siden:
HASTER!!
Må kyllingen i Benzo sin oppskrift ligge natten over?
i så fall har jeg driti på draget.
Benzo sa for siden:
Det går nok bra med et par timer også.
Benzo sa for siden:
Det går nok helt fint, har aldri smakt scampi i masalasaus, men det er sikkert godt.
Obelix sa for siden:
Det ble pizzadelivery i stedenfor. Indisk i morgen. Tenker det blir best hvis den får stå en stund å marineres.
Benzo sa for siden:
Kyllingen blir utrolig mør i den marinaden, ikke skjær for biter.
Hjertensfryd sa for siden:
Må dytte litt på denne tråden. Har lyst til å lage oppskrifta frå Irma si kokebok til middag, men lurer på om det går ann å droppe yougurten ? Passer ikkje så bra med det til mine melkeallergiske unger :knegg: Eventuelt bytte den ut med litt soyafløte ?
iBam sa for siden:
Åh, Benzo, har lett lenge etter en god Tikka Masala oppskrift. Denne skal prøves snarest
Jinx sa for siden:
Hvor får man kjøpt kardemummekapsler?
Dixie Diner sa for siden:
Ikke skjær i hva? For store/små biter? I biter i det hele tatt?
Hjertensfryd sa for siden:
Altså. Kan nokon hjelpe med mitt lille spørsmål ?
Iset: Ikkje kutt i for små biter. Eg har laga den sausen masse, men i dag ville eg prøve noko nytt.
Jinx: Eg har i alle fall kjøpt ein pose på ein innvandrar butikk.
m^2 sa for siden:
Går helt fint med sojayoghurt eller sojafløte, men du får ikke helt den samme konsistensen og smaken - men det betyr ikke at det ikke blir godt :D
Hjertensfryd sa for siden:
Då prøver eg med soyafløte. Er det eg har i hus. Gleder meg til middag.
m^2 sa for siden:
Her ligger forresten en hel tråd med masse indisk mat :D
Hjertensfryd sa for siden:
Eg har alle dei oppskriftene i permen min eg :sparke: Har printa dei ut før.
Irma sa for siden:
Det er du som inspirerte meg til å tørre og eksperimentere med indisk mat på eget kjøkken. Takk! Det smaker virkelig like godt som på restaurant. Jeg vil anbefale kokeboka til Niru Kumra "Indisk mat på norske fat" som en begynnelse. Indisk er egentlig ganske greit å lage, bare man har alle krydderne på plass. På såkalte innvandrersjapper kan man gjøre kjøkkenet klart for indisk for en hundrelapp eller noe sånt.
[img]http://www.bokklubben.no/SamboWeb/servlet/VisBildeServlet?produktId=147899&width=150[/img]
Jeg synes Gohbi Alu, løkbhaji, murga curry, keema matar og stekte poteter med krydder er spesielt godt. Oppskrifter her, her, og her.
Irma sa for siden:
En ting som er kjekt å ha når man lager indisk er mortere. På IKEA har vi kjøpt en stor og flere små små skåler hvor knusedingsen til den store morteren også passer helt perfekt i de små skålene. Veldig greit å ha for å knuse men også samle kryddere i. I indisk matlagning er det utrolig mye krydder, og noen skal i nå og noen skal i da. Her er den store morteren fra IKEA. I kjøkkenduppedittbutikker koster disse gjerne femhundre kroner, på IKEA koster den 69,-.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har en stor, tung steinmorter som har stått på kjøkkenbenken i årevis, den skal til Fretex nå når vi flytter. :nemlig:
Men jeg kan sikkert kjøpe en mindre til å knuse kryddere i, for den trenger jo ikke å være så svær som den jeg har.
Benzo sa for siden:
Hehe, for små biter skulle det være.
Interference sa for siden:
Nei nei neeeeeeiiiiiii!
:blafre:
Dixie Diner sa for siden:
Hva da, vil du ha den? Bare kom og hent. :glis: Skal gi vekk svigers-knivene også, men jeg regner ikke med du vil ha dem. :haha:
Interference sa for siden:
:D
Nei de knivene vil jeg ikke ha. :knegg: Men morter har jeg ønsket meg i lange tider.
Pamina sa for siden:
Denne linken gir utrolig mange gode indiske oppskrifter, med oppskrift og fremgangsmåte på video. Butter chicken oppskriften er helt nydelig.
Dixie Diner sa for siden:
Flott! Vi kan stikke opp med den til deg i morgen, den og sengtøyet. Jeg sender melding først så jeg vet du er hjemme. :)
Claire sa for siden:
Denne tråden vil jeg ha "på lager". :jupp:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.