Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Semulegryn

#1

rajraj sa for siden:

Kan man bruke semulegryn til noe annet enn grøt og pudding, tro?


#2

malena sa for siden:

Strø kakeforma med. :nemlig:


#3

rajraj sa for siden:

Ikke noe spenstigere enn det?


#4

Søster sa for siden:

Jeg mener jeg har brukt det til pastadeig.


#5

rajraj sa for siden:

Nå snakker vi. :hyper:


#6

Søster sa for siden:

1 egg
ca 1 dl semulegryn (egentlig durumhvete)
2 ss olje
1 ss vann
litt salt
godt humør


#7

rajraj sa for siden:

Dette må vi ta en dag vi lager mat sammen, merker jeg...


#8

Søster sa for siden:

Godt humør? Har vi ikke alltid det?


#9

rajraj sa for siden:

Du ja!


#10

Søster sa for siden:

Dette er deg::lykkelig::danse::danse2::klem::peode2:


#11

rajraj sa for siden:

Her er du: :gladspøkels: :happydance: :pimp: :fløyte:


#12

Søster sa for siden:

Den siste der er mer lik på mannen din enn på meg, synes nå jeg.


#13

rajraj sa for siden:

Næh, dere er jo helt like.


#14

Bluen sa for siden:

Semulegryn? Tsk, tsk, det er jo bare sååå 1954, rajraj. Nå er det sagogryn som gjelder! :nemlig:

På litermålet til mannens bestemor står for øvrig semulegryn oppført langs kanten, sammen med med sukker og mel. Det synes jeg var litt søtt. :fnise:


#15

rajraj sa for siden:

Det er sikkert helt riktig det, Elinblu. Jeg kjøpte nemlig semulegryn fordi svigermor tipset meg om at alle babyer elsker semulegrynsgrøt, og hun er skikkelig 1954. :knegg: Minsten hatet det forøvrig, det er derfor jeg nå ser meg om etter alternative oppskrifter.

Men hva bruker man sagogryn til da? :gruble:


#16

Bluen sa for siden:

Sannelig om jeg vet, men det er litt mer 1956, tror jeg. :nemlig:

Mannen har et par ganger servert meg sagogrynsuppe - det minner om isoporkuler i rød saus. Egentlig tror jeg sagogrynet bare er et forvokst semulegryn, men her er jeg på tynn is.


#17

rajraj sa for siden:

Du må ikke si sånt! Jeg er veldig ømfintlig for grøt i utgangspunktet, og nå har jeg bare lyst til å legge meg i fosterstilling på gulvet og ralle til fornemmelsen av sagogrynsuppe som renner ned halsen er borte.


#18

Søster sa for siden:

Jeg synes den suppa er rosa froskeegg. Ikke Blåmanns, så klart, mammas.


#19

rajraj sa for siden:

:svimmel:


#20

TGM sa for siden:

Jeg har brukt det i vaffelrøre jeg. Bytter ut litt av melet med semulegryn, begge deler er jo fra hvete.


#21

malena sa for siden:

Sagogrøt. :hjerter: Minner meg om farmor. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.