Dixie Diner sa for siden:
Ja altså, jeg skal bake disse nå i kveld, og skal doble mengden. Men hva med bakepulveret, skal jeg ha hele 6 teskjeer bakepulver i røra eller skal jeg la være å doble det?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Dixie Diner sa for siden:
Ja altså, jeg skal bake disse nå i kveld, og skal doble mengden. Men hva med bakepulveret, skal jeg ha hele 6 teskjeer bakepulver i røra eller skal jeg la være å doble det?
Dixie Diner sa for siden:
Agh. Nei nå må jeg bake så jeg får bare prøve meg med feks. 4 ts.
krystallklart sa for siden:
Jeg dobler alltid hele oppskrifta, jeg. Har aldri tenkt over at jeg ikke skulle doble alle ingredisensene.
Dixie Diner sa for siden:
Jeg pleier alltid å gjøre det jeg også, men bakepulver er det jo litt annerledes med. Jeg mener, 6 skjeer? Tenk om de hever seg til taket? :knegg:
Pingis sa for siden:
Hvorfor er det annerledes med bakepulver?
Dixie Diner sa for siden:
Fordi det er et hevemiddel? Jeg vet ikke jeg.
Dixie Diner sa for siden:
forum.kvinneguiden.no/index.php?showtopic=389727
Her sier noen at det kan gi en besk smak om man bruker for mye, og de brukte mye mindre enn 6 ts. Jeg tør ikke bruke så mye. Fanken altså. INGEN som vet?
Najade sa for siden:
Men det kan jo ikke bli beskere smak bare pga at det blir større mengde? Forholdet er jo det samme?
Vet at med gjærbakst så kan man ofte klare seg med samme mengden gjær til større mengde, men har aldri hørt noe om dette ang bakepulver.
Dixie Diner sa for siden:
Nei sant det, jeg blir bare så usikker. Gidder ikke lage 30 muffins med besk smak. Jeg tar i 4 ts jeg, de må da heve nok med det?
Pingis sa for siden:
Man trenger jo ofte ikke fordoble gjærmengder, men det er jo fordi gjær er levende. Bakepulver er jo en kjemisk substans, og jeg vil anta at det er helt kurant å fordoble mengden hvis du fordobler mengden av alt annet også.
Dixie Diner sa for siden:
Da tar jeg 6 ts, men om de smaker beskt eller noe annet skjer, så reiser jeg til dere og tvinger dere til å spise dem opp.
Najade sa for siden:
Uff da, tvunget til å spise amerikanske muffin! :cool:
Tror det kommer til å gå helt fint jeg, men amerikanske muffins har en litt annen smak enn de jeg pleier å lage. Mulig det er bakepulveret som gjør det?
Dixie Diner sa for siden:
Ja den ligger her inne, det er stort sett alltid den samme som kommer opp når jeg søker på google og slikt også. Kanskje jeg burde prøve en annen oppskrift? Jeg har bare rapsolje og er litt redd muffinsene skal smake fjøs. :hmm:
krystallklart sa for siden:
Bakverk med olje, det hørtes ille ut. :æsj:
Benzo sa for siden:
Jeg har bakt sjokoladekake med rapsolje og det smakte litt tran. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Jeg har bakt kaker med olje og kjenner ikke forskjell så lenge oljen er smakløs. Amerikanske kaker og muffins er stort sett bakt på olje. Men jeg liker best å bruke smør, så jeg har funnet en annen oppskrift nå. Blåbærmuffins fra Australia. går og baker nå
Dixie Diner sa for siden:
Ja, ikke sant. Jeg tror jeg holder meg til den usunne soyaoljen om jeg skal bake kaker med olje. Men jeg heller mest til smør.
kokosbolle sa for siden:
Jeg sjekka på matprat.no på en muffinsoppskrift der, og når jeg doblet antallet fra 12 til 24 doblet også antall t-skjeer bakepulver seg. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Takk, da vet jeg det til en annen gang. :D Jeg har 13 svææære blåbærmuffins i ovnen nå, brukte en oppskrift med 1,5 ts bakepulver i, der jeg tok 3 siden jeg doblet. Lukter og ser veldig godt ut.
Najade sa for siden:
Jeg lagde den oppskriften (hehe, jeg rakk visst ikke å fjerne spørsmålet mitt før du leste), og da brukte jeg smeltet smør. Det gikk fint, men det blir jo litt kaldt når du slår det i kald melk.
Neste gang hadde jeg fortsatt glemt å kjøpe olje, så jeg bare tempererte melken litt i mikroen, og da ble det helt fint!
Resultatet smakte godt begge gangene!
Dixie Diner sa for siden:
Takk for tips. :) Jeg brukte som sagt en annen oppskrift nå, og der var det smeltet smør i. Mannen min sa de var helt fantastiske. Svære, saftige amerikanske blåbærmuffins. Tror det er de beste jeg har laget.
Leah sa for siden:
Oppskrift?? :vilha: ;)
Dixie Diner sa for siden:
Off course. :)
4 egg
4 dl sukker
250 gram smeltet smør
2 dl melk
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
400 gram (en pose) frosne blåbær
Bland alt unntatt blåbærene sammen, ikke rør for mye. Røren skal være såvidt jevn, men rører man for mye kan de bli seige.
Hell så mye du tør i formene, dette ble ikke mer enn 13 store muffins men jeg laget dem SVÆRE da. Jeg må dele en muffin i to, orker ikke en hel. Så neste gang tar jeg i litt mindre, da får jeg kanskje 20 stk.
Stek dem i ca. 25 minutter på 190 grader.
Tips: jeg bruker kun de store papirformene fra Toppings, eller hva det heter. De er, i tillegg til å være miljøvennlige, MYE enklere å få ut muffinsene fra. De andre sortene jeg har prøvd henger alt fast i, men disse virker smurte, på en måte, og kan trekkes ganske mye ut slik at det bare er å plukke ut muffinsen uten problemer.
Leah sa for siden:
Tusen takk, de høres kjempegode ut!!
Skal absolutt prøves i nærmeste framtid :nam: kjenner at kiloene sniker seg på
Lynett sa for siden:
Gjett om jeg skal lage disse da:riktig:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.