Tøsa sa for siden:
Ønsker meg oppskrift på en god lasagne!
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Tøsa sa for siden:
Ønsker meg oppskrift på en god lasagne!
kie sa for siden:
Denne er jeg glad i.
www.fullthus.com/blogg/2008/04/hjemmelaget-lasagne/
turi sa for siden:
Denne oppskriften, med mannens modifikasjoner som er litt under oppskriften, er ganske lik den jeg bruker.
Jeg har også i revet gulrot, litt fløte og bacon. Med hvitløksbaguetter og salat er det skikkelig godt!!
Dixie Diner sa for siden:
Den beste jeg har smakt, er krystallklart sin. Jeg laget den selv i går og vi har hatt rester i dag.
4-500 gram kjøttdeig
1 hel kinesisk hvitløk, hakket (jeg kan bruke 2, men mannen får litt fnatt da)
1 stor hakket løk
ca. 4 gulrøtter i biter (ikke revet, de skal være i små terninger!)
1 boks flådde tomater
1 liten boks/krukke tomatpuré
1 god ss sukker
Krydder du liker (jeg bruker salt, pepper, basilikum, timian og oregano)
Lag kjøttsaus og la den putre i et kvarters tid, mens du lager den hvite sausen.
Hvis saus lages av mel, melk, meierismør, salt og pepper. Jeg lager av ca. 7-8 dl melk.
Muskat er et must i, men det bruker ikke krystallklart.
Når melsmaken er kokt bort, ha i ca. 2 desiliter revet ost. Mindre enn det er jo bare en vits. La osten smelte godt inn, sausen skal være VELDIG tykk, såvidt flytende.
Legg alt lagvis. Kjøttsaus underst og så lasagneplater - hvit saus over det hele og kjøttsaus over det igjen. Gjenta prosessen i 3-4 lag, før du avslutter med hvit saus - kjøttsaus og revet ost. Jeg liker best Tine 4 oster-pakken oppå.
Stekes på 200 grader i ca. en halvtime. Jeg ha sølvfolie over de første 20 minuttene så ikke osten blir brent.
kie sa for siden:
Åh!
Det skal jeg jammen prøve å legge til neste gang!
(Eller... be mannen om å legge til neste gang han prøver. :sparke: )
Guttemammis sa for siden:
Min er lik som denne, utenom at jeg bruker parmasanost og hvitløk smøreost i den hvite sausen:nam:
Dixie Diner sa for siden:
Det høres fantastisk ut! Jeg har hvitløks-kremost i kjøleskapet (alltid) og tenkte å det i, men det ble ikke noe av. Neste gang skal jeg prøve det. Parmesan er guds gave fra himmelrike. Svigerfar er italiensk og drar med seg halve svære hjul hjem hver gang han har vært "hjemme" i sør.
iBam sa for siden:
Denne skal jeg definetivt prøve neste gang. Får aldri til en ordentlig god tomatsaus, men om denne anbefalingen kommer fra deg, Iset så må den jo være god:) (Familie og venner tilber meg etter å ha smakt Focacciabrød ala Iset)
Dixie Diner sa for siden:
Hehe. Og Focaccia passer utmerket å servere til lasagne. Jeg glemte å ta dem opp av fryseren da vi hadde lasagne i går og i dag. dåne Men i morgen tidlig kommer ei venninne hit på lunsj og da skal vi ha det.
Niobe sa for siden:
Kjøttsaus: Karbonadedeig, løk, Coop sine økologiske tomater på boks, revet gulrot, litt tomatpuré, basilikumspesto, salt, pepper og sukker.
Ostesaus: Litt mel og smør, melk, og masse reven parmesan, litt salt.
Lagvis med lasagneplater i ildfast form.
sannereg sa for siden:
Mulig deter ett dumt spørsmål, men det sto forkokte pasta plater, må man koke dem først, det har jeg aldri gjort
Niobe sa for siden:
Ikke jeg heller.
Tjorven sa for siden:
Kjøttsausen min inneholder: karbonadedeig, hermetiske tomater, tomatpure, hvitløk, løk, revet gulrot, revet sellerirot, litt vann til å koke inn, salt, pepper, sukker, oregano og basilikum. Kok inn en stund. Det blir veldig godt.
Jeg lager hvitsaus uten ost. Lages som med standard hvit saus, men har i godt med både salt, pepper og muskat i. Muskat er virkelig et must.
Jeg forkoker ikke platene. Lasagne kan med hell lages klar dagen i forveien. Da får den satt seg. Så bare strør man godt med ost over rett før den settes i ovnen.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.