Jeg har sluttet med buljong og bruker istede noe som heter Vitam körnig. Det er laget av gjærekstrakt, salt og vegetabilsk fett.
Bruker det i "alt" jeg ellers ville hatt salt eller ekstra smak i. Alt fra pølsevann, sauser, supper, marinader, kjøttretter osv. :nam: :hjerter:
Kjøper det i helsekost, men man får vel også kjøpt det på nett.
Den einaste eg kan komme på som kanskje er uten er helios sin. Eg kan sjekke det litt seinare, meiner eg har ein ståande. Problemet var vel helst at den ikkje var så innmari god :knegg:
Akkurat buljonger tåler eg faktisk så der kan eg bruke litt forskjellig. Håper og trur det er fordi det ikkje er så store mengden som er i maten.
Har du fryser er mitt aller beste tips å koke kraft og fryse denne i isterningsposer. Da vet du 100% hva som er i buljongen, og du kan tilsette hva du vil av krydder.
Kan brukes til alt av supper og sauser, som ren drikke vet jeg ikke, men skulle tro det også gikk fint.
Jeg har kokt kraft og frosset ned, men det blir ikke det samme. Er for lite smak på det, synes jeg. Mulig jeg koker feil, ikke vet jeg.
(lærte det av en institusjonskokk som er så som så... )
Den der ser spennende ut!
Har du en nettadresse? :blafre:
Heldig du, for buljong er noe av det jeg reagerer kraftigst på! koko
Venter på oppdatering angående Helios sin :neie:
Jeg bruker Helios sin. De tar dessverre kun inn grønnsaksbuljon der, men den fins til gjengjeld i versjon med og uten gjær og en uten salt. Den jeg har nå er uten salt. Det er faktisk ganske praktisk når man koker risottoer og koker inn sauser og slikt som vips triks plutselig kan bli for salt. Så salter jeg heller med mitt deilige maldonsalt til slutt.
Jeg har prøvd å få den lokale Heliosbutikken til å ta inn økologisk kjøtt- eller kyllingbuljong, men til nå uten positivt resultat. Jeg er veldig interessert hvis noen vet om (utenlandske) nettsteder som kan ha dette?