Vi er en del ute og spiser hele familen. Jeg er veldig irritert og skuffet over barnemenyene. Det er kun pølse, hamburger og pizza for de minste.
Vi pleide å kjøpe en voksenporsjon på deling til de to minste på 4 og 8 år.
Men i det siste har mellomste insistert på egen porsjon. Sist kjøpte vi voksenporsjon de to minste også. Men det blir jo både dyrt og sløsing av mat. Den minste klarer jo ikke en voksenporsjon, og mellomste spiste seg altfor mett. Tror jeg må insistere på fortsatt porsjonsdeling for de minste. Jeg skjønner jo at de synes det er stas med egen når man først er på restaurant,
men vi får bli enige på forhånd.
Synes det er så synd at spisestedene ikke har bedre mat for barn.
På Kreta kunne vi få barneporsjon av valgfri rett på menyen.
På Spiskammerset i Bergen kan man få mindre av alle rettene på menyen. Jeg har dessuten flere ganger valgt litt her og litt der og fått en "egen" pris i kassen. Det er service, det.
Er forøvrig enig med HI at det generellt er dårlig med barnemenyer og innhold der.
Jeg er helt enig med deg. Det er tragisk. På noen restauranter deler de en voksenporsjon i to dersom du spør om det, og gir til barna. Vi pleier å spørre om det, og som oftest er det greit.
Kan du ikke spørre da, om de kan lage halv porsjon til halv pris? Begrunne det med at barnemenyen ikke har så sunne alternativer. Tror mange fleste steder vil være fleksible på sånt?
Det er ganske irriterende at det omtrent bare er deep-fried alternativer til unger på reistaurant.
Unntakene er endel indiske, vitnamesiske og thailandske restauranter jeg har vært på. Der får man f. eks. Chicken Tikka som et barnemenyalternativ.
Hvis dere bestiller en voksenporsjon og deler på to, kanskje kjøkkenet i det minste kan legge det på to tallerkner før det serveres, så minsker man "dele-følelsen"?
Jeg tror dessverre litt av grunnen til dette er foreldrene selv. Da vi har vært på utenlandsreiser sammen med andre barnefamilier, har vi fått både rare blikk og kommentarer siden vi lar ungen spise det samme som oss. Jeg husker godt en tur vi tok da snuppa var 14 mnd gammel, hun satt storfornøyd og gumlet paella med skalldyr (det er jo ikke så spesielt, men dog), da de andre barna fikk enten middagsglass eller pommes frites. En skulle tro det var farlig å la ungene smake på litt annerledes mat før de ble gamle nok til å være kresne. ;)
Veldig enig. Det er for dumt at små barn skal spise junkmat på restarant :eek:
Og så en liten avsporing;
Kom foresten på en artig episode: vi var på indisk restaurant sammen med noen venner. Til barna skulle vi ha en absolutt mild rett, ikke antydning til krutt. Men da storesøs begynnte å spise, begynnte hun å rope til pappaen " pappa munnen min revner!" Mannen min var jo sikker på at retten var mild, og at det var storesøs som fikk noen kresne rykk så han svarte at "dette er da ikke sterkt, bare spis du." Men hun nektet. Så smakte jeg på maten hennes og:svimmel: :flex: :what: :skremt: DEN VAR SPICY!!! Vi tilkallte servitøren og forklarte at vi hadde fått feil styrke på maten til barna (den sterkeste istedenfor den svakeste) Servitøren henvendte seg til vår datter som satt der med røde munnviker og sa" Beklager så mye. Kokken har laget feil mat til deg, jeg skal gå ut å drepe han. Vil du ha en saftis etterpå?"
Jeg trenger vel neppe si at storesøs satt der med store øyne og måpte :knegg: :knegg:
Jepp, det har vi også gjort noen ganger. Hvis restauranten f.eks. har noen pastaretter og noen kyllingfileter/svinefileter på menyen, så har jeg spurt om vi kunne få pasta uten saus og et kjøttstykke og litt grønnsaker. Det har faktisk gått helt fint alle gangene vi har prøvd. Med ulik pris. :knegg: Men prisen er irrelevant når servicen er så bra!
Aunegården har ikke egen barnemeny, men barneporsjon av voksenmenyen.
Jeg er helt enig med deg og synes det er skikkelig dårlig av restauranter at ungene i dag kun skal få valget mellom pommes frites og pølse, hamburger eller lignende skvip når man går ut for å spise.
Ja barnemenyen har sjelden noe for vår 3-åring. Selv på litt finere restauranter så mener man tydligvis at de minste kan spise pølse og pommes frites mens de voksne koser seg med god mat.
For oss er det en ekstra utfordring at vi ikke spiser kjøtt. Det er færre retter å velge på og ofte kan/vil de ikke lage mindre porsjoner når vi spør. Så ofte ender vi opp med voksenporsjon. Men som nevnt over så er jo det veldig sløsing med mat. Er det steder med litt utvalg av forretter så klarer vi alltids å få en liten porsjon med mat som hun er fornøyd med.
Men generellt, med tanke på fokuset på sunn mat ellers, så burde jo også barenmenyene også blitt freshet opp litt.
vi bestiller som regel en ekstra forrett til hovedretten eller en siderett og saa faar hun smake av vaar mat.... da faar hun egen tallerken med noe snacks som hun kan spise samt at hun faar smake voksenmat av oss.... enkelt og greit
Har aldri opplevd problemer med å få halv porsjon til halv pris. Synes de fleste resturanter viser fleksibilitet. Jeg pleier forøvrig å si i fra at jeg synes barnemenyen er ubrukelig - for det er den som regel.
Jeg er genrelt enig, men spør om å få halv porsjon av en voksen rett, og stort sett går det greit, ofte til halv pris og!
Jeg ble positivt overrasket over Sushi & Wok på majorstuen, der fikk snuppa kyllingspidd, nudler, agurker, to biter maki (som jeg fikk velge) og slike "chips" av skalldyr som var en barnerett, det var strålende!
Vi har også vært på en mongolsk hvor vi først valgte saus og styrke, før vi selv forsynte oss med mengde grønnsaker, og så sa jeg til kokken at snuppa bare skulle ha litt kjøtt, og det ble bra.
Det er rett og slett ikke logisk i det hele tatt, nei.
På vår utmerkede lille kafe her i bygda har man alltid fått halv porsjon av voksenmenyen om man har bedt om det - i tillegg til at den ordinære barnemenyen inneholder både kylling, fisk og grønnsaker.
En annen ting jeg har lurt på, er hvorfor i alle dager kafeene ikke selger de små juicepakkene med sugerør!
Tine sukkerfri eple- eller pærejuice, som alltid har vært stor favoritt og et sunnere alternativ for lillegutt når vi er ute og skal kose oss - men får man det på kafeene?
Niks, der går det i Kuli og annet syntetisk sukkerkliss... :gaah:
Jeg har aldri opplevd at det har vært noe problem å få mindre porsjon til barna. Men vi er ikke så veldig ofte ute å spiser, og går som regel til de samme stedene hver gang.
Vi spør som regel om halv porsjon av en voksenrett. Det har alltid gått bra. Jeg pleier å si at barnet vårt ikke liker noe av det som står på barnemenyen.
Noen ganger bestiller vi en passende forrett til henne, og hun spiser den som hovedrett.
Var på Egon her om dagen. Fikk kyllingbryst, mais, bacon og brokkoli til vesla på 1 1/2 . Dette satte jeg sammen selv (pga allergi.) Var ingen problemer å bestille en liten posjon av dette, selv om det var stu fullt i lokalet! :riktig:
Storesøs på 6 bestillte fra den ordinære barnemenyen: laks med bakt potet, brokkoli m.m. Hun fikk laksen stekt istedenfor kokt på forespørsel. Supergod service på Egon :tilber:
Jeg har en annen erfaring med Egon. Sønnen min liker veldig godt biff, men en voksenposjon blir for mye for ham. Jeg spurte etter hen halv posjon, men det var ikke mulig. Måtte bestille en voksenposjon.
Biff blir vel noe annet. Der er jo kjøttstykkene i en viss størrelse og de har ikke så lett for å selge et halvt kjøttstykke.
Jeg er enig i at barnemenyer er forferdelig dårlige. Som regel ordner det seg alltid. Nå er han 4 år og da får han det han vil ha også i voksenstørrelse.
Vi pleier å bestille en forrett servert som hovedrett til snuppa. Men hun er jo bare 2,5 så det er ikke så mye mat hun trenger enda (hun er plutselig blitt småspist).
Jeg er enig i at det slettes ikke er alle restauranter som gidder å lage halve voksenretter for å servere til barn, men jeg kan ikke helt se hvorfor det skal være problematisk.
Vi har nettopp fått lånt ei fin bok om mat for barn (og resten av familien) på biblioteket. Det står det også litt om denne problematikken. Jeg tror den ene forfatteren har rett i at vi som foreldre, eller flertallet av oss, nok har mye av skylda for denne trenden. Når vi er på restaurant ønsker vi minst mulig styr, og de aller fleste barn eelsker den klassiske barnemat-menyen. Joda det finnes unntak, men jeg kjenner ikke mange barn som ikke liker pølser når de først har fått smaken på det. Og jeg kjenner svært mange fornuftige foreldre. Og når vi er på restaurant ønsker vi minst mulig styr og bråk - og kjøper gjerne noe vi vet går ned på høykant.
Problemet kommer særlig når det er ferietid og restaurantbesøkene øker, det er jo ikke sunt å leve på pølser og nuggets. Jeg er forøvrig veldig enig i at de aller fleste utesteder har mye å tjene på å sunnere barnemenyer. Hva skjedde med den gode gamle spaghetti bolognese? Den var alltid et alternativ da jeg var liten.
Jeg får heller starte min egen kampanje med å si fra når jeg synes utvalget er for dårlig - og skryte av de plassene der vi får halve voksenmenyer (det får vi som oftest her vi bor). Det blir spennende å se når vi kommer til Danmark på den ordentlige ferien vår.
Så nå har vi begynt å kun gå på steder hvor det går an å få ok mat til ungene også, og det begynner å bli en del steder etter hvert, heldigvis. Ellers har vi også praktisert det å dele en voksenporsjon i to hvis maten på barnemenyen kun er pølse og chips.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.