Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Laks (eller annen fisk) i folie?

#1

Elisabet sa for siden:

Noen som har oppskrift på laks i folie som stekes i ovnene med litt godt tilbehør (porsjonspakker)? Kom over et innlegg her inne med noe pesto og greier oppi, men finner det ikke igjen. Noen som kan hjelpe meg? Eller komme med andre gode forslag. :D Jeg må også ha opplyst steketid og antall grader på ovnen. :sparke:


#2

Inagh sa for siden:

Jeg har, med godt resultat, tatt laksestykker og puttet i folie, sammen med paprika, gulrøtter i "striper", løk og biter av smør - pakket dette sammen og "kokt" det i stekeovnen.
Husker søren ikke hvor varm ovn jeg brukte, men jeg vil anta jeg kokte det på rundt 225 grader. Det tar ikke lange tiden... husker ikke hvor lenge, men beina skal slippe fisken.

Synd min kjære ikke liker laks... hm... ørret gjør sikkert samme susen...


#3

cilen sa for siden:

Vi lager mye ørret, som vi pakker hel inn i folie. Jeg bruker ikke dill, siden jeg ikke liker det, men har MASSE sitronpepper inni fisken! Den blir kjempegodt. Vi kjøper som regel en stor frossen ørret fra frysedisken på Rema. Steker den ca 1time midt i ovnen på 200grader. Så har vi poteter, gulrøtter, rømme og sitronpepper til.


#4

Frost sa for siden:

Raspet gulrot og finhakket purre er godt i. Man kan ha i en skvett fløte, litt creme fraiche eller sitronsaft.


#5

kiddo sa for siden:

I dag har jeg tenkt å lage min egen thai-laks. Har handlet inn koriander, lime, chili (til de voksne), vårløk og paprika. Tenkte å lage foliepakker med alt dette samt litt creme fraiche. Blir spennende, men jeg tror det blir nam-nam. Tipper jeg tar litt wokete grønnsaker og ris ved siden av.


#6

Elisabet sa for siden:

Vi prøvde å lage sånn ørret en gang, men den måtte jo renses for innvoller før vi kunne steke den. :skremt:


#7

cilen sa for siden:

Hi hi. Syns du det er ekkel?? Det gjør ikke meg noe å rense fisk, men skjære opp tunge... :skremt:


#8

Elisabet sa for siden:

Jeg elsker tunge da. Koker den, skreller og skjærer opp uten problemer. :D


#9

Tallulah sa for siden:

Du kan ta sånne benfrie laksestykker, gni dem inn med pesto og legge revet parmesan på toppen. Da bør du steke dem i ildfast form slik at osten blir sprø. Stek på 200, du ser når de er gjennomstekt og har samme farge hele veien på siden.


#10

Elisabet sa for siden:

Takk for masse tips. Kan noen si meg noe ca. antall minutter sånne porsjonsstykker av laks skal steke? Jeg klarer ikke å se når en fisk er ferdig jeg og evnt. at bena slipper. :snill:


#11

Tallulah sa for siden:

Hm, det kommer litt an på tykkelsen, men rundt 20 minutter burde være greit. Med laks eller rød fisk ser du veldig greit om den er ferdig eller ikke, de blir blekrosa hele veien gjennom. DU kan bare ta dem ut av ovnen og pille litt med en gaffel hvis du ikke ser ordentlig.


#12

Elisabet sa for siden:

Tusen takk for svar. Det er bare det at jeg måtte bare vite om det er ca. 10 minutter eller 20 minutter som gjelder. Da vet jeg liksom når sånn ca. jeg kan forvente at det skal være ferdig, sånn at jeg kanskje klarer å se det. :blunke:


#13

Pope sa for siden:

Jeg har grillet torskefilet med purre flere ganger.
Deilig!! :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.