Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp til fargevalg, hjemmesydd kjole

#1

Hasselnøtt sa for siden:

Inspirert av alle de andre syerskene har jeg lyst til å prøve meg på en kjole. Jeg tror jeg går for fleece, det må vel være greit nå som det forhåpentligvis blir litt varmere snart? (Ull er jo flott, men ikke like morsomt i april/mai).

Hva tror dere om disse fargene? Blir det for mørkt nå mot våren? Jeg har mørke øyne og mørkblondt hår, men er ganske bleik ellers, så jeg trenger varme farger. Jeg ser sjuk ut i lyse pasteller. :nemlig:

Med detaljer i brunt, kanskje en farge til?


#2

Veronal sa for siden:

Er det polarfleece? Den er passelig varm nå. Jeg tror polarfleecekjolen min blir for varm i april/mai.

Jeg har petrolblå polarfleece med turkise detaljer.



#4

Hasselnøtt sa for siden:

Ja, det er det. Men ull er vel enda varmere? Jeg tenker egentlig ikke å ha en kjole som kan brukes om sommeren, altså, men jeg blir i hvert fall ikke ferdig på en måneds tid (grunnet en mengde andre prosjekter).

Hva slags alternativer finnes i stoff, da? :gruble:


#5

Acsa sa for siden:

Det finnes jo tynnere, mindre "lodden" fleece også.


#6

Hasselnøtt sa for siden:

Ikke uten å bruke masse tid på å lete. :knegg: :lat:

Går jo an å bruke bomull, selvsagt, dersom det skal brukes om sommeren.


#7

Bluen sa for siden:

Jeg tror den petrolblå blir nydelig til deg. Med brune detaljer blir det veldig "dine" farger, så vidt jeg kan skjønne. :jupp: Min kjole fra Mojo design er for øvrig i eplegrønnn polarfleece (den du viser over her) med petrolblå detaljer. Jeg tror kanskje jeg ville holdt meg til to farger.

For øvrig tror jeg at stoffet egner seg fint til våren også, men så er jeg kanskje litt kald av meg.


#8

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg ville også tro det, jeg kan i hvert fall fint bruke ei fleecejakke på våren uten at jeg svetter ihjel. Man behøver jo ikke ta på seg ullkåpe på utsiden, akkurat.

Dessuten liker jeg prisen, det er passe billig til første prøveprosjekt. :nemlig:


#9

Veronal sa for siden:

Stoffet er billig, så det er et glimrende stoff å starte med. :jupp:

(Jeg er sikkert bare varmblodig av meg, jeg satt i hvert fall og svettet vettet av meg etter at jeg først hadde sydd den i november og syntes ikke det var behagelig å bruke den før temperaturen sank noe mer.)


#10

Bluen sa for siden:

Hadde du noe under, Veronal?


#11

Veronal sa for siden:

Ikke annet enn undertøy og strømpebukse?


#12

Bluen sa for siden:

Jeg bruker en bomullsgenser under polarfleecekjolen min - innbiller meg at det kanskje blir litt mindre klamt på det viset, selv om det jo blir to lag med klær.

For øvrig har jeg bestilt meg mørkegrønn polarfleece nå, og vurderer å prøve å sy nok en kjole.


#13

Selma sa for siden:

Til dere flinke sydamer - syr dere voksenkjoler uten mønster eller får man kjøpt mønster til disse kjolene? Har litt lyst til å prøve meg som kjole-syer nemlig :nikker:


#14

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har aldri sydd kjole til meg selv, men jeg har en kjole fra Jorunn Design som jeg tenkte å bruke som mal. Den er i klassisk T&T-snitt, for å si det sånn. Slik som alle disse kjolene er. :nikker:


#15

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg har forresten et festantrekk/skjørt+topp i disse fargene fra Noa Noa, når jeg tenker meg om. Det har jeg vært veldig fornøyd med. :nikker:


#16

Bomull sa for siden:

Jeg stemmer eplegrønt eller petrol!


#17

Hasselnøtt sa for siden:

Lurer på om jeg skal gå for den kombinasjonen, petrol kjole med grønne detaljer. :nikker:


#18

Nessie sa for siden:

Eplegrønn og petrol! :jupp:


#19

Hasselnøtt sa for siden:

Mon tro om jeg skal kjøpe tykt garn i detaljfargen og strikke vrangborder i stedet? :gruble: Man kan jo lage mer moro med det.

Funderer også på hvor mye stoff jeg trenger. 3 meter? :harikkepeil:


#20

Bluen sa for siden:

Jeg vil tro at 2 meter holder, men her er det sikkert andre med peiling som kan komme inn. Tror jeg brukte litt over 1 meter til min ermeløse kjole. Kombinasjonen eplegrønt og petrol fungerer veldig fint, synes jeg - er fornøyd med at jeg valgte det.

Jeg har for øvrig også brukt en Tulip & Tatamo-aktig kjole som mal - bare laget mønster på matpapir ved å tegne rundt kjolen. (Min T&T-kjole har for øvrig et annet snitt enn Mojodesign-kjolen jeg brukte som mal, uten innsnitt under brystet.)

Det blir veldig fint med strikkedetaljer!


#21

Elisabet sa for siden:

Blir sikkert kjempefint. Vi må få se det ferdige resultatet når du kommer så langt. Finner en bare et godt mønster så kan en jo bruke det om igjen, og det blir så utrolig forskjell på hver kjole bare med detaljene. Blir sikkert veldig fint med strikkede detaljer.

Eller så er et annet tips og ta en annen farge på fleece nederst på armene, da slipper du og legge opp armene. Greit for de som ikke liker sånt i alle fall. som meg :sparke: Da bare klipper du en dobbelt så bred bit som kanten skal være, syr den sammen på kortsiden, bretter den dobbelt og legger den rundt armen på vranga. Syr rundt hele armen og vips ferdig med både armen og veldig fin detaljkant. Lurer på om det er sånne kanter det er på Elinblu sin kjole hun fikk sydd til seg?


#22

Bluen sa for siden:

Ja, det stemmer! Du husker godt. Nå når jeg har begynt å sy litt sjøl, ser jeg at både ermer og hals har gitt sømteknisk relativt enkle løsninger på min kjole. (Jeg har en slik kontraststripe nederst på ermene og en halvhøy hals i samme kontrastfarge.) Det fleecestoffet jeg selv har sydd av, har veldig lite "hold", så det ville blitt vanskelig å få en pen halsringning. (Det er nok mer hold i polarfleecen, altså.)


#23

Hasselnøtt sa for siden:

Stoff er bestilt. Prøver på petrol kjole, ja. Kjøpte også en meter av det grønne, får se om jeg bruker det eller finner et tykt garn jeg kan strikke av.

Gleder meg! :hyper:


#24

Nessie sa for siden:

:hyper:

Jeg og! :D

Kanskje du kan strikke en til meg til jul. :D


#25

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg kunne ønske jeg virkelig var en som strikket gaver, guniss. Du skulle stått først i kø. :nikker: Det lille jeg strikker er imidlertid så dyrebart at jeg beholder alt selv. :knegg:


#26

Nessie sa for siden:

Pøfy! Du kommer til å få SKIKKELIG dreisen på det skal du se! :jupp:
Og så setter du igang! :riktig: Jeg har klokketro.
Dessuten HAR jeg en strikkagave fra deg allerede. :stolt:


#27

Hasselnøtt sa for siden:

Visst har du det, både du og Peder. :nikker:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.