Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilket stoff er enklest å sy med for nybegynner?

#1

Fibi sa for siden:

Sitter og snuser på [url]www.stoffogstil.no[/url], og de har jo masse fine stoffer. Problemet er bare at jeg ikke aner hvordan de forskjellige stoffene er, og hvilke egenskaper de har. :blånn:

Om jeg skal sy f.eks en kjole til Malin, hvilket stoff er best å prøve seg på? Det bør helst ikke være for dyrt, siden jeg har en tendens til å fucke opp håndarbeidsprosjekter. :o



#3

Fibi sa for siden:

Hvilke stoff er fine å sy smekker av? Det burde vel være enkelt?


#4

Ru sa for siden:

Var det ikke nettopp en tråd om dette?
Fleece er en fin start, for det rakner ikke.
Bomull krever litt mer, det er stumt (ikke særlig stretch) og det rakner.

:værsågod:


#5

Bomull sa for siden:

Bomull rakner kanskje, men strechstoffer er jo ikke spesielt enkle å sy i - så jeg ville ikke anbefalt fleece, det er så mye mer levende og man må passe på å ikke trekke i stoffene etc. for å få det beint og slik man har tenkt mtp. fasong mm. Samme med jersey, enda mer levende enn fleece, men når det er sagt, så er det ok stoffer å sy i altså.

Smekker kan du jo f.eks sy av akrylbelagte duker fra Kid etc., det er vannavvisende og helt supert til det formålet.


#6

Fibi sa for siden:

:noteter voksdukslingser på huskelisten:



#8

Left sa for siden:

Hvis du holder stoffet stødig, og ikke drar i det mens du syr, så er fleece veldig enkelt å sy i, for det rakner ikke.
Cord er også ok å sy i, men det kan rakne litt, så må kaste over alle klippinger etc. Stort sett alle andre stoffer enn fleece rakner.
Smekker er kjempefint å sy av sånn tøy-voksduk som man får kjøpt i metervis på f.eks Jysk. Ser ut og kjennes nesten ut som stoff, men er vanntett, og bare å tørke av :)


#9

LilleRosin sa for siden:

Jeg syntes det var greit å begynne med litt tjukk bomull. Jersey er med stretch, og kanskje ikke det enkleste å starte med. Synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.