Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Leiebil i USA og norsk førerkort

#1

Amic@ sa for siden:

Er det noen som nettopp har leid bil i USA og kan si meg om det norske førerkortet var ok hos utleier? Ser det står på papirene at det også må vises internasjonalt førerkort. Vet noen om det virkelig er nødvendig når man har den nye type førerkort?


#2

Cielo sa for siden:

Vi gjorde det nylig, og mannen min måtte vise internasjonalt førerkort. Dette var gjennom Hertz.


#3

Kneazle sa for siden:

Vi har måttet vise det et par ganger. Hos Hertz og Avis, tror jeg. Internasjonalt førerkort koster et par hundrelapper, og du får det på dagen hos NAF. Billig forsikring.


#4

Amic@ sa for siden:

Takk for svar, da blir det en tur innom NAF da :)


#5

Kneazle sa for siden:

Husk passfoto! :)


#6

Amic@ sa for siden:

:nikker:


#7

Dixie Diner sa for siden:

Hvilke land gjelder dette i? I Italia holdt det hvertfall med norsk førerkort.


#8

iana sa for siden:

Vi er i Usa 1-2 ganger i året. Leier alltid bil og har alltid klart oss med "vanlig" norsk førerkort.


#9

Divine sa for siden:

Jeg leide bil i USA i 2007, og det holdt med vanlig norsk førerkort.


#10

Kneazle sa for siden:

Fra NAF sine sider:

Det går greit med det norske førerkortet de aller fleste steder. I USA også, stort sett. Men det er utrolig kjipt når du den ene gangen møter den usympatiske regelrytteren som skal se det internasjonale førerkortet. :trasser:
Vi har reist mye, og leid mange biler. Har vel måttet dra fram dette tre-fire ganger. To i USA. Det koster som sagt bare et par hundrelapper, halvparten hvis du er NAF-medlem. Og det varer ett år.


#11

Ivrig sa for siden:

Verken Shanti eller Shantimannen har internasjonale førerkort, og vi frekventerer relativt ofte utlandet hvor vi gjerne leier bil. Vi har begge registrert profil på Avis, og der er våre førerkort (vi har begge de nye små) godkjente. Vi pleier bare å vise fram pass og førerkortet og vise til profilen vår, så holder det. Har aldri hatt noe problem med å leie bil via profilen vår.

Men så har vi også alltid foretrukket de store kjedene med gode forsikringer, fordi vi vet hva vi får for pengene. Det er godt mulig det er annerledes ved små utleiefirmaer. Hadde vi ikke hatt profil på Avis hvor alt er forhåndsgodkjent, ville jeg nok absolutt stukket innom NAF og fått det internasjonale


#12

Amic@ sa for siden:

Vi leier gjennom Holiday Autos, som bruker Alamo som er store i USA. Men uansett.. tar turen innom NAF ja!


#13

Labolina sa for siden:

Vi leide bil gjennom de i April ifjor og måtte ikke vise internasjonalt førerkort.


#14

PappaPapp sa for siden:

Jeg var i Usa for et år siden og brukte kun vanlig førekort. Men passet var nesten viktigere enn førekortet. Husk maskinlesbart. Ellers er denne guiden til billig leiebil ganske så bra synes jeg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.