LilleRosin sa for siden:
Jeg har fått med meg, at de mystiske pizzasnurrene ikke er annet enn kanelboller uten kanel men med pizzafyll. :tøff:
Men hvordan gjør man det med osten? Ost inni, eller på toppen når snurrene er snurret?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
LilleRosin sa for siden:
Jeg har fått med meg, at de mystiske pizzasnurrene ikke er annet enn kanelboller uten kanel men med pizzafyll. :tøff:
Men hvordan gjør man det med osten? Ost inni, eller på toppen når snurrene er snurret?
Nin sa for siden:
Jeg putter ost inni, og så dryser jeg bittelitt på toppen før jeg setter dem i ovnen.
Señora sa for siden:
Begge deler :nam:.
Bergensis sa for siden:
blir det godt med grovare deig til dette?
Skilpadda sa for siden:
Ost inni, sammen med fyllet, pleier jeg. :nikker: Synes ost oppå lett kan bli litt tørr og svidd. (Jeg har oppskrift og bilder i bloggen min, forresten.) Og jeg bruker halvgrov deig til dette.
Bergensis sa for siden:
Takk for oppskrift, Skilpadda. Eg har berre grovbakst- og kveitemjøl i skapet.
Kneazle sa for siden:
Spør LilleLeo, hun har peil. :glis:
LilleRosin sa for siden:
Skilpadda, får poden to pizzasnurrer og FEM brødskiver hver dag? Hvor mye har han tenkt å vokse??
Og takk for oppskrift. :blomst:
LilleRosin sa for siden:
Og i bloggen til Skilpadda så jeg mystisk hinting. Er det noe morsomt jeg har gått glipp av igjen? Story of my life.
saxpia sa for siden:
Grove pizzasnurrer går jeg også og tenker på om dagen. Skulle så gjerne ha fått bakt opp en stor posjon og hatt i fryseren. Høres ut som en grei middag for travle turn-onsdager.
Skilpadda, jeg har ikke tilgang til bloggen din. Hadde du gidda å legge ut oppskrifta her også?
Skilpadda sa for siden:
Jeg ga deg tilgang til bloggen i stedet. :)
Kneazle sa for siden:
Gamml moro, men vel verdt en titt:
:værsågod:
www.foreldreportalen.no/forum/showpost.php?p=39186&postcount=16
Kneazle sa for siden:
Kan forøvrig anbefale Skilpaddesnurrene! :riktig:
LilleRosin sa for siden:
Åh. :skratte:
Skal ikke ha på for mye røre skjønner jeg.
Nuh, sette deig. Noen har bursdag i dag. :glis:
Kneazle sa for siden:
Åh!? Gratulerer med dagen! :ballonger:
LilleRosin sa for siden:
Takk! Jeg blir ikke så gammel som jeg føler meg da.
mamz76 sa for siden:
nam dette hørtes godt ut
grattis med dagen LilleRosin
Lotta67 sa for siden:
Abonnerer på denne, for guttene mine fyller snart to og tre år og tenkte å ta pizzasnurrer med i barnehagen.
Smoothie sa for siden:
Sitter akkurat å lurer på hva vi skal ha til middag idag.
Skillpaddesnurrene høres kjempegode ut ! Noen som vil dele oppskrifta ? :vilha:
Smoothie sa for siden:
Og, gratulerer med dagen LilleRosin :blomst:
LilleRosin sa for siden:
Regner med Skilpadda synes det er greit jeg legger ut oppskrift:
Deig:
450 g hvetemel
450 g grov sammalt hvete
1 pk tørrgjær
1-2 ts salt
1 ss sukker
ca. 5 dl varm væske (melk og/eller vann)
3-4 ss olje
Bland det tørre i kjøkkenmaskin, hell på væsken mens maskinen går. Elt til smidig deig, hev i en halvtimes tid.
Kjevle ut deigen ganske stort og tynt på kjøkkenbenken.
Smør et tynt lag med tomatsaus på deigen. Jeg bruker omtrent et tredjedels glass Dolmio pastasaus med ekstra hvitløk, og kjører det i blenderen først, for å gjøre det lettere å smøre på.
Fyll med f.eks. skinkebiter eller pølse, og revet ost. Jeg pleier å bruke en pakke omelettskinke, men i dag tok jeg to kjøttpølser som jeg skar i småbiter. Det ble litt mindre ost enn jeg pleier - vi hadde ikke mer enn 200 g. Jeg liker best Jarlsberg til dette.
Rull pent sammen og prøv å feste endekanten i deigrullen så den ikke ruller seg ut igjen når du skjærer.
Skjær i skiver med skarp kniv. Jeg skjærer i omtrent så tynne skiver som jeg greier.
Legg på bakeplate og hev tre kvarters tid.
Stekes på nederste rille ved 225 grader i 10-15 minutter (varierer med ovn, og tykkelse på pizzasnurrene) til de er gylne. Avkjøles på rist.
Corona sa for siden:
:nam: sulten
Smoothie sa for siden:
De snurrene så utrolig gode ut ! Takk for oppskrift ! :)
eclipse sa for siden:
Det så nydelig godt ut! Ble sulten nå, gitt :)
Sundae sa for siden:
Jeg bakte pizzasnurrer idag, faktisk. Ikke utfra oppskriften her over...kanskje det er grunnen til at de ikke ser ut som Lille Rosin sine?! De var jo utrolig pene! :D
LilleLeo sa for siden:
For all del, ikke ta på så mye fyll. Du vet hvordan mine endte. :flau:
Malus sa for siden:
Nå er det klart hva vi skal spise i kveld!
Takk for oppskrifter og bilder (både vellykkede og mindre vellykkede :knegg:)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.