Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Et spørsmål til dere som har bakt R.O.O.M-gulrotkaken

#1

Noba sa for siden:

Jeg har prøvd denne oppskriften som jeg har funnet link til her inne: detsoteliv.no/searchresults_other1gruppe.php?id=1836

Stemmer det virkelig at man skal ha 3 spiseskjeer vanlijesukker i ostekremen? Jeg brukte 3 teskjeer og syntes det ble rikelig, turte ikke ha i mer jeg. Og brukte dere alt fyllet? Jeg har hatt på litt over halvparten og tror ikke jeg tør å ha på mer. Det hadde vært rikelig selv til en stor langpanne virker det som, men til en liten langpanne må da dette være altfor mye?


#2

Hyacinth sa for siden:

Det høres fryktelig mye ut. Jge tror iallefall at jeg ville brukt vanlig vaniljesukker, altså med sukker og vaniljefrø, ikke vanillin.


#3

Tante Grønn sa for siden:

Jeg knep også litt på vaniljesukkeret. Tror jeg brukte halvannen spiseskje. Usikker på hva som er riktig, men sykt godt var det uansett.


#4

Noba sa for siden:

Men hadde du på alt fyllet? Det må da bli kvalmt om alt det skal på kaka?

#5

Pingis sa for siden:

Jeg synes det holder lenge med halvparten av fyllet. Men enkelte er jo forskrekkelig glad i ostekliss ...


#6

Marge sa for siden:

Jeg brukte ikke spiseskjeer nei. Og jeg har funnet ut at 2/3 av fyllet er perfekt mengde. Men jeg lager som regel bare denne kaken om sommeren, og pynter med masse friske bringebær, da veier det en del opp for den søte ostekremen.


#7

Tante Grønn sa for siden:

Enig med Pingis. Det holder med halvparten av glassuren.


#8

nolo sa for siden:

Jeg kuttet ned på både melis, smør og vaniljesukker. Men halvparten av toppingen hadde ikke vært nok. :hehehe:


#9

Stellebord sa for siden:

Jeg bruker ekte vanlijesukker, og bruker mindre enn det står i oppskriften. Bruker du tullevaniljesukker (vanillin) må du kanskje bruke 3 ss.


#10

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke sjekket oppskriften, men man kan aldri får for mye ostekrem! :niks:


#11

Dixie Diner sa for siden:

For mye ostekrem?? Dere er ikke sanne? Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke og synes overhodet ikke det er for mye av noe som helst. Og det synes ingen jeg har servert den til heller, alle skryter og svimer nesten av i begeistring, selv de MINST sukkerglade. Så nei, det er aldeles ikke for mye krem på, jeg kunne nok hatt enda mer. :knegg:


#12

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns det er godt å smake til med litt presset sitron i tillegg i kremen, den blir litt friskere da.


#13

Hyacinth sa for siden:

Enig. For tre uker siden laget jeg Oreokake, men med sitron. Altså sitronkjeks (med sitronkrem) i stedet for Oreokjeks, sitronfromasj i stedet for sjokolademousse og masse deilig ostekrem med sitron i. Det var suksess!

I helgen skal jeg lage denne:

200 g Kornmo
80 g smeltet smør

700 g kremost
2,5 dl melis
0,8 dl likør, f.eks. Amaula Creme (noe jeg ikke har, forslag til erstatning, noen?)
100 g revet hvit sjokolade.

Revet hvit sjokolade til pynt. Pluss friske bær. (Ser de har brukte physalis og bringebær på bildet.) Bruk 20 cm springform.

Jeg gleder meg! :D


#14

Dixie Diner sa for siden:

:dåne: Denne høres helt utrolig ut!


#15

Bergensis sa for siden:

Den må testast:)

Sitronkjeks, er det sånn i kvit flat pakke?


#16

Hyacinth sa for siden:

Jeg husker ikke hva de sitronkjeksene het, men det er sånne som ligner på Oreokjeks, bare med sitronkrem i midten og så er kjeksene lyse. Jeg tror muligens selve kjeksene også smaker litt sitron, ikke bare kremen.


#17

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har hvertfall sett en gul pakke, de selger i alle butikker. Men du kan ikke kalle den for Oreokake da, hva skal du kalle den for? Denne orgasme-kaken må ha et navn. :nemlig:

Sitronkjekskake? Nei det er for kjedelig. Sitrondrøm? Nei ... Lemon Heaven? Fnis. Vanskelig, dette her.


#18

Kneazle sa for siden:

Sitronorgasme? :glis:


#19

Dixie Diner sa for siden:

Ja!! Nei, kan hende det kan virke litt støtende på enkelte sarte sjeler. :knegg:

Sitronkremkake! Det høres jo knallgodt ut. Jeg må lage denne i helgen. Jeg må, jeg må jeg må!


#20

Hyacinth sa for siden:

:knegg: Jeg fortalte alle i selskapet at jeg hadde diktet den selv og at den derfor ikke hadde noe navn. :o

Det er jo ikke helt sant det heller, verken på den ene eller den andre måten. Den er jo inspirert av Oreokaka, og det var venninnen min som kom på det første gang. Hun hadde visst tenkt på det lenge. Da jeg fortalte om det på jobb sa alle "æsj" (:eek:), men den var veldig god, altså.

Det er forresten godt med revet sitronskall i også.


#21

Hyacinth sa for siden:

Det er antakelig også best med hjemmelaget sitronfromasj. Jeg ble ganske skuffet over den pakkegreia jeg brukte, det var liksom ikke nok snert over den. Ville hatt den litt sterkere, kunne godt prikket på tunga, liksom. Jeg spritet den opp med både sitronsaft og revet sitronskall, men det hjalp lite.


#22

Dixie Diner sa for siden:

Sitronfromasj på pakke er ikke godt nei. Men om du bruker sitrongelé og blander med en kartong pisket kremfløte, blir den ganske god. Det er juksevarianten min, men du kan saktens lage den helt fra scratch og, selvsagt.

Mannen sa også æsj da jeg fortalte om orgasmekaken din, men han liker ikke sitronfromasj så da er det kanskje ikke så rart. :knegg: Jeg, derimot, ELSKER det og elsker alt som har med sitron å gjøre, så denne har jeg drømt om i hele natt. Må lage den i helgen ellers dør jeg, tror jeg.


#23

Tante Grønn sa for siden:

Hvilken type matolje bruker dere i gulrotkaka?


#24

nolo sa for siden:

Sist brukte jeg rapsolje, og det ble bra, poenget er vel at oljen ikke skal sette smak?


#25

Tante Grønn sa for siden:

Jeg tror det. Prøvde solsikkeolje sist, og det var ikke heldig.


#26

AprilRyan sa for siden:

Jeg greier ikke helt tanken på olje i kake så jeg brukte meierismør. Ikke like sunn lenger, men fryktelig god.


#27

Kneazle sa for siden:

Den ble ikke for salt? Jeg var på nippet til å gjøre det, jeg også. Brukte soyaolje, tror jeg. Det ble bra.


#28

Tangerine sa for siden:

Jeg bruker soyaolje. Den lukter/smaker ingenting. :)


#29

Filifjonka sa for siden:

Det står jo ofte solsikkeolje i gulrotkakeoppskrifter?


#30

Pingis sa for siden:

Jeg brukte solsikkeolje, og det gikk helt fint. Med meg.


#31

Tante Grønn sa for siden:

Kanskje oljen jeg hadde var dårlig, for godt ble det ikke. En rar bismak.

AprilRyan: hvor mye smør brukte du?


#32

AprilRyan sa for siden:

Nei, jeg synes ikke det. Litt saltsmak gir det jo, men det er jo ikke store mengder salt i smør. Ellers har en jo smør uten tilsatt salt også, om en absolutt ikke vil bruke olje.

Jeg var litt overrasket over at rapsolje funket for noen. Jeg trodde det var litt smak i den. Solsikkeolje trodde jeg var mer nøytral.


#33

AprilRyan sa for siden:

Samme mengde som olje. Jeg smeltet smøret.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Jeg bruker også nesten alltid smør i kaker, samme om den skal være med olje eller ei. Blir aldri noe salt smak, det har jeg aldri merket noe til.


#35

safran sa for siden:

:knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.