Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forslag til en dessert?

#1

Acsa sa for siden:

Fordi jeg elsker å planlegge menyer er jeg litt tidlig ute med å planlegge nyttårsaften. Shoot me.

Forrett: Guacamole, tomatterninger, fetaost og basilikumtoast.
Hovedrett: Kalkun med portvinssaus, stuffing, poteter, selskapserter, div. geléer.

I fjor var desserten bringebærmiroire (fransk bringebærmoussekake, i sånn sjanger som Pascal o.l.). Ettersom gjestene (som er de samme som i fjor) har ønsket reprise på forrett og hovedrett har jeg lyst til å prøve noe nytt til dessert. Ikke at kaka ikke var god, men jeg bruker ikke så lang tid på å sile ut steinene av bringebær før det har gått minst et år til!

Nå er disse gjestene litt sære, og liker ikke appelsinsjokolade. Ellers hadde jeg tenkt en appelsinsjokolademousse jeg har laget før med stort hell. Jeg er litt skeptisk til alt for kraftig sjokoladedessert etter kalkun med tilbehør, hva tror dere? Noe litt friskt? Må se litt elegant ut, ellers bare går de igjen lenge før midnatt....


#2

Honda sa for siden:

multekrem og kromkaker ;)
Karamellpudding
hihi


#3

gnuri sa for siden:

Hva med denne servert med vaniljeis ?
(Hentet oppskrift fra TV2)

Fersken bakt med rosmarin og sitron
100 gr sukker i panna
Litt flytende honning
1/2 dl hvitvin
skall av en sitron
litt rosmarin
6 fersken
Hell sukker, hvitvin, skall av en sitron og rosmarin i en panne. Smelt alt sammen. Legg halve fersen oppi. La dem ligge i pannen til de blir møre. Legg dem på et illfast fat. Husk å legge dem med skinnsiden ned, slik at saften ikke renner ut. Legg på topping.

Topping
50 gr hasselnøtter
30 gr smør
30 gr mel.
1 eggeplomme
Smuldre alt sammen. Legges oppå ferskenene. 220 grader 8-10 min

Dette serverte jeg til dessert sist vi hadde gjester, og det falt i allefall i smak hos dem. Jeg brukte nektariner i stedet for fersken, men det var kun pga at jeg ikke fant fersken i butikken den dagen.


#4

Michelle sa for siden:

Min yndlingsdessert er Appelsinfromasj med appelsinsaus. Nydelig:)


#5

Acsa sa for siden:

Oppskrift da, Nelle? :) Synes å huske fra mitt besøk hos deg at du var veldig flink til å lage mat!


#6

Mei sa for siden:

Høres ut som du får noen riktig Fasjonable gjester Acsa - og å ikke like appelsinsjokolade er jo helt normalt? Faktisk tror jeg også det er sånn at de som ikke liker appelsinsjokolade heller ikke liker appelsin i annet bakverk. Bare så det er sagt.

Karamellpudding? Mmmmmmmmmm...


#7

Acsa sa for siden:

Fromasj er ikke bakverk! Så ikke appelsin i det hele tatt, altså? Hvorfor ikke det? Liker du ikke appelsin naturell heller? Jeg vil likevel ha Nelles oppskrift.


#8

Acsa sa for siden:

Og hvis jeg skal lage karamellpudding så gidder jeg ikke å bare ha vanlig karamellsaus til. Da skal jeg ha sånn ordentlig tykk butterskotch-saus også, altså!


#9

Señora sa for siden:

Dronning Maud pudding

Eller som resten av landet kaller den: Haugesund fromasj

Det er det beste jeg vet.


#10

Acsa sa for siden:

Hva er det igjen? Det er noe hvitt med noe syltetøygreier og revet sjokolade? leter i dessertregisteret i hodet


#11

Mei sa for siden:

Appelsin skal nytes naturell. Eller i juice. Kun det.


#12

Mei sa for siden:

Hørtes vanvittig godt ut. Er det jul snart?


#13

Michelle sa for siden:

Må spørre mamma om jeg ikke finner den her i huset for den er bare supergod og sausen likeså.


#14

Señora sa for siden:

Var denne til meg?

Ikke syltetøy, men hvit fromasj (gulig iallefall) og revet kokesjokolade i flere lag


#15

Acsa sa for siden:

Nei. Heldigvis. Men det drømte jeg her om natta. Sånn typisk utilstrekkelighetsdrøm. Det var jul og jeg hadde ikke gjort noenting og Ulvejenta sto og gråt. :leppe:

Det må du! :) Selv om zol er rar vil jeg gjerne lage den til en annen anledning.

Nå demrer det! Og portvin! Det er det også. Mmmm... Det skal veldig mye til for at jeg ikke skal like desserter som inneholder portvin.


#16

Mei sa for siden:

:snurt:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.