Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Trenger oppskrift på grovt, sunt brød som kan røres sammen for hånd (løs deig)

#1

Kumilla sa for siden:

som ikke må eltes og knas :)
Helst med "vanlige" ingredienser man får kjøpt i dagligvare, så jeg slipper innom helsekosten og sånn.
Elsker å bake, men hater å få klissete deig på hendene.
Og har ikke kjøkkenmaskin (enda?)


#2

Dixie Diner sa for siden:

Jeg pleide å bake Ingers rugbrød før, det har en slik konsistens, men så fant jeg et enda bedre brød, dessuten synes jeg Ingers rugbrød er en misvisende tittel, det inneholder jo knapt rug i det hele tatt. Dette brødet er mye bedre:

Maria Thommesens supergrovbrød:

Marias supergrovbrød
1000 gram sammalt hvetemel
1000 gram sammalt rugmel
1,5 dl solsikkefrø
3 ts havsalt
1 pk tørrgjær
18 dl vann
5 ss olivenolje

Bland alle de tørre ingrediensene i et stort trau eller i en "bakebøtte".Hell i lunkent vann og olivenolje og rør godt med en sleiv.Deigen er litt klissete,men det er helt greit.Dekk trauet eller bøtta med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve i et par timer.

Spa deigen over i 3 smurte brødformer, sett dem til etterheving i ca.1 time. Stek brødene i ovnen i ca 1,5 timer ved 175 grader.


#3

Kumilla sa for siden:

den skal prøves, takk!


#4

malena sa for siden:

Søk på hellebrød her inne.


#5

Smoothie sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke å bruke tørrgjær. Synes jeg får bedre gjærbakst når jeg bruker fersk gjær. Det går vel like bra om jeg snur om på det ; tar det våte først og så det tørre ? Hva tror du ?


#6

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det må da gå helt fint. Så lenge væsken er ca. 37 grader er det vel ett fett hva du gjør. :)


#7

Smoothie sa for siden:

Ja, det var det jeg tenkte. ;) Takk for oppskrift, tror jeg skal prøve den i morgen. :)


#8

iBam sa for siden:

Dette skal jeg også prøve meg på:)


#9

iBam sa for siden:

Skal de forresten stekes midt i, eller nederste rille i ovnen?


#10

Dixie Diner sa for siden:

Jeg steker mine brød på midten, det gjør jeg alltid om det ikke står noe annet i oppskriften.


#11

Stompa sa for siden:

Iset, kan deigen/røra kjøres i kjøkkenmaskin istf å blandes for hånd? :lat: Og er disse brødene sånn liiiiiitt lavkarbo, kanskje?


#12

Dixie Diner sa for siden:

Jeg blander ALDRI noe for hånd frivillig. :knegg:
De er ikke lavkarbo nei. Men kanskje litt Lindberg-vennlige?


#13

Svanen sa for siden:

Jeg bare stusser litt over at det er 18 dl vann, og blir bare 3 brød...
Før bakte jeg av 2 l vann, og det ble 6 brød. Nå som jeg har fått Kenwood måtte jeg halvere deigen min, og lager 3 brød om gangen, med ca 9 dl vann. (men så er dette "vanlige" brød, som er faste og eltes litt etter heving)


#14

Dixie Diner sa for siden:

Brødene blir hvertfall veldig bra. Deigen skal være veldig løs, ikke fast i det hele tatt.


#15

Sundae sa for siden:

Dette er supergodt, superenkelt og ganske sunt. :D
Det er bare å blande alt sammen og så ta oppi en smurt form. Man kan bytte ut rosiner til hakkede, tørkede aprikose og ellers ta hva man har/vill ha (dvs bytte ut vanlig mel med grovmel osv).

Bikarbonat er det samme som natron og lingonsylt er tyttebærsyltetøy.


#16

Tangerine sa for siden:

Fikerberiket havregryn?


#17

Dixie Diner sa for siden:

Sikkert noe de har i Sverige og ikke her. Jeg hadde brukt vanlige havregryn. Så godt ut det brødet der.


#18

Sundae sa for siden:

:nikker: Vanlige går bra. Eller dinkelgryn. :)

#19

Dixie Diner sa for siden:

Dinkelgryn er det samme som klemt spelt, eller?


#20

Maylen sa for siden:

Nå prøver jeg denne.


#21

Kahlan sa for siden:

Abonnere så jeg husker det i morgen når jeg skal kjøpe mel


#22

Svanen sa for siden:

Iset, da hever brødene "dine" for andre gangen (synes ikke de hevde så mye første gangen som mine pleier, har stått i 2 1/2 time, så jeg har ikke tid til å vente lenger...)
Skikkelig klissete ja.

Så nå er jeg spent på om dette blir gode brød til svømmerne mine før stevne i morgen;)


#23

Katinka sa for siden:

Da er fire velduftende brød ute av ovnen.


#24

Svanen sa for siden:

:niks: Mine ble ikke nok stekt, hadde heldigvis et halvt brød ekstra. Så ferdige ut opp på, men var deigete inni :(
Det ble noenlunde spisendes etter en tur i brødrister. Og smaken var det ikke noe å si på.

Håper du fikk bedre brød enn mine.:nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.